Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Week-eindbazen #E3

Waar kijken we dit weekend naar uit?

Het is weer zover! Vandaag begint de E3, of tenminste de persconferenties, de 'Hoogmis van de Nieuwe Games'. Zet je zakken chips en blikken Red Bull maar klaar en volg met ons de livestreams mee. Hieronder lees je naar welke games wij het meest uitkijken. Laat in de comments gerust weten welke er op jouw wenslijst staan!

Sander - Gaat de E3-bunker in

E3 is mijn WK, mijn Superbowl. Ik werk met opzet helemaal thuis zodat ik geen seconde hoef te missen en nog belangrijker: lang kan opblijven zonder dat ik de volgende dag als een zombie op kantoor zit. Met m'n laptop op schoot en een gigantische thermoskan koffie zit ik boven op het nieuws. Mijn meest gehypte persco is nog wel die van Square Enix: niet voor Kingdom Hearts, maar vooral omdat ik hoop om meer over de Final Fantasy 7-remake te horen. Minst gehypte? EA, tenzij ze de nieuwste Dragon Age gaan tonen…

Nachtbraker

Yvo - Staat op het perron van de hypetrain

Er wordt de laatste jaren al meer gelekt dan in de gemiddelde incontinentieluier, dus eerlijk gezegd hoor ik in de verste verte nog geen hypetrain komen aandenderen. Dat betekent echter niet dat ik de E3 aan me voorbij laat gaan. Integendeel zelfs, want de meeste shows ga ik natuurlijk wel live volgen. Ik kijk het meest naar - hopelijk - de eerste gameplaybeelden van Death Stranding uit. Daarnaast ben ik vooral nieuwsgierig of Microsoft nog wat uit de hoge hoed gaat toveren.

All aboard!

Carl - Duimt voor Microsoft

Oké, Microsoft, E3 2018 is je kans. Na de complete PR-ramp die de Xbox One eerst was, heb je je magistraal herpakt op vlak van goodwill: de briljante backwards compatibility waardoor GTA: San Andreas speelbaar is op de Xbox One, en Red Dead Redemption in 4K speelbaar is. De aanpasbare Xbox controller en de heruitgave van de originele Xbox controller. En als allerbeste initiatief: de Xbox Game Pass en first-party game op de Game Pass waardoor er eindelijk een waardige 'Netflix voor games' is. Nu moet dat briljante ecosysteem echter ook ondersteund worden door verbluffende nieuwe games. Vergeet sequels op bestaande games. Zet in op nieuwe projecten, die op hun beurt miljardenreeksen kunnen worden. Je hebt het vroeger al gedaan, door met veel lef games te lanceren als Halo, Gears of War en Fable, en je kunt het ongetwijfeld opnieuw. Ik duim voor Microsoft.

Het gras is groener...

Johnny - Wil meer van Bethesda

Voor mij is en blijft Doom de grondlegger van de FPS. In 2016 maakte de serie met Doom een helse comeback. Zowel Bethesda als id Software hebben duidelijke hints gegeven. We gaan Doom 2: Hell on Earth te zien krijgen. Maar daar blijft het niet bij. Rage was een enorme teleurstelling, maar Rage 2 ziet er zalig uit. De gunplay van id Software gecombineerd met de openwereldchaos van Avalanche, wat wil je nog meer? Nou, meer Prey is altijd welkom en het wordt toch echt eens tijd voor een nieuwe singleplayerversie van The Elder Scrolls, aangezien er geen platform meer over is om Skyrim naar te porten. Stiekem ben ik ook erg benieuwd naar Fallout 76, puur om te kijken of Bethesda de serie eens eer gaat aandoen. Dat wordt weer een kort nachtje en een vermoeid begin van de week.

Bethesjaaaa!

Nathan - Bekijkt het maar

Battlefield 5 is ongetwijfeld de grootste titel op de E3 waar ik naar uitkijk. Toch heb ik sinds het zien van de officiële trailer gemengde gevoelens. Battlefield 1 blonk uit in realisme (niet heus, maar toch), terwijl Battlefield 5 nu een hybride lijkt van… wat eigenlijk? Een futuristische shooter met WO II-elementen, maar met een ironische draai eraan gegeven? Ijzeren klauwen als handen helpen daar niet bij. Hopelijk brengt de E3 meer duiding. Daarnaast ziet Fallout 76 er cool uit, en de geruchten over een multiplayergame maken me nieuwsgierig. Ten slotte leun ik tijdens de E3 vooral achterover en geniet ik van de stortvloed aan orgastische reacties bij de onthullingen.

Toeschouwer


Over de auteur

Redactie avatar

Redactie

Redactielid

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties