Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Week-eindbazen #E3

Waar kijken we naar uit?

In het kielzog van de E3-armada is er eindelijk tijd om alles eens rustig te laten bezinken. Er zijn de afgelopen week namelijk de nodige top games, flop games en bizarre games de revue gepasseerd. Alle hoogte- en dieptepunten van de Eurogamer Benelux-redactie lees je hier.

Yvo - Pulp, Robocop en Lootboxcoins

De grote jongens hebben genoeg aandacht opgeëist, dus ik wil eens even stilstaan bij de persconferentie van Devolver Digital. Die was net zoals vorig jaar op zijn zachtst gezegd een tikkeltje vreemd. In het holst van de nacht - althans, hier in de Benelux - kwam de uitgever wederom met een absurde presentatie. Devolver Digital neemt in twintig minuten op satirische wijze de game-industrie op de hak, maar zet tussendoor ook een paar interessante games in de spotlight. Kijk de idiote persconferentie zeker gerust nog een keer terug. Kijktip van de week.

Johnny - Teleurstelling, angst en hoop

Yvo heeft helemaal gelijk met zijn kijktip. Devolver Digital is mijn soort uitgever. Ik kijk liever vier keer die conferentie terug dan die van Sony. Wat was die slecht in elkaar gezet, zeg, en dan nog die Fortnite controverse erbij. Ga nou niet naast je schoenen lopen, Sony, beperk de schade en toon wat nederigheid. Iets wat Microsoft uitstekend heeft gedaan dit jaar. Toegegeven, er zit vrijwel niets exclusiefs tussen waar ik warm voor loop, maar ik waardeer de inzet. Bethesda herpakte zich na die barslechte presentatie van vorig jaar, maar het maakt mij meer bang dan blij. Met Wolfenstein: Youngblood, de aankomende Prey-updates en Fallout 76 gaat de uitgever steeds meer de multiplayer kant op, terwijl het voorheen (samen met Sony) het laatste bastion van singleplayergames was. Nee, dan liet alleen echt Cyberpunk 2077 mijn gamerhart sneller kloppen. Night City, here I come!

Marcel - Neonfestijn

Ik sluit mij helemaal bij Johnny aan. Op naar Night City. CD Projekt Reds nieuwste titel Cyberpunk 2077 belooft een smerige neonverlichte wereld, waarin je naar hartelust kunt verdwalen. Thematisch gezien helemaal mijn ding. Nu is het nog afwachten of de gameplay daadwerkelijk goed is. Al wordt er in de wandelgangen gesproken over potentieel waar je u tegen zegt. Helaas moeten we nog even wachten, maar gelukkig komen er in de tussentijd nog wat interessante titels uit. Wat te denken van Sekiro: Shadows Die Twice en Spider-Man? Twee titels die volledig om actie draaien. Sowieso ben ik best wel tevreden met de getoonde games. Oké, oké. Niet dat Fire Emblem: Three Heroes het gemis van een Metroid Prime 4 uiteindelijk goed maakt, maar er zijn ergere dingen in de wereld. Zoals het niet tonen van een Final Fantasy 7 Remake. Volgend jaar dan wel, Square Enix?

Randolf - Nachtmerries komen uit

Van tevoren had ik maar één E3-droom, en dat was een eerste blik op de remake van Resident Evil 2. Die wens ging zowaar in vervulling, en hoe! Goed, de vaste camerastandpunten lijken verdwenen. Maar daarvoor in de plaats kunnen we ons verlekkeren op een kruising tussen Resident Evil 4 (Leon over-the-shoulder) en Resident Evil 7 (daadwerkelijk eng, dus). Realistisch gezien had het niet beter uit kunnen pakken, en de bittere nasmaak van de Final Fantasy 7-loze Square Enix-persconferentie is alweer weggespoeld. Ter voorbereiding het origineel nog maar eens spelen, dan. "That guy's a maniac! Why'd he bite me?"

Bert - Nintendon't

Kijk, ik besef ondertussen wel dat Nintendo in een soort Bijbelse cyclus van vette en magere jaren zit, en verwachtte ook niet te veel van hun presentatie tijdens deze E3. Ik had echter nooit gedacht dat het zó slecht zou zijn. Meer dan de helft van hun presentatie werd opgeslokt door Super Smash Bros. Ultimate, een game die me vijftien jaar geleden gek zou gemaakt hebben, maar me nu ijskoud laat. In ongeveer vijfentwintig minuten kreeg je elk onnozel detail door de strot geramd, van aangepaste movesets tot barsten in Olimars helm toe. Nintendo heeft zijn typerende toondoofheid overgecompenseerd door zo belachelijk veel informatie over de game te geven dat het arrogant werd. De community heeft Smash Bros. gevraagd en, bij Toutatis, de community heeft Smash Bros. gekregen. En de rest? Die kan lekker in de stront zakken.

Over de auteur

Redactie avatar

Redactie

Redactielid

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties