Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Week-eindbazen #49

Wat spelen we dit weekend?

De decembermaand is inmiddels aangebroken. Buiten is het donker, koud en guur, dus een goed excuus om lekker binnen te blijven. Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij gaat spelen!

Michiel - Speelt op verplaatsing

Dit weekend ben ik amper thuis. Hoog tijd dus om mijn Nintendo 3DS en PlayStation Vita nog eens vanonder het stof te halen. Op de 3DS moet ik eindelijk maar eens Monster Hunter Stories uitspelen. Die game heeft mijn interesse in het monsterverzamelgenre weer helemaal doen heropleven. Op de PlayStation Vita waag ik mij mogelijk aan Persona 4 Golden, al is het maar om eindelijk van het gezeur van de rest van de redactie af te zijn. En mocht ik het niet zien zitten om aan zo'n ellenlange RPG te beginnen, onderneem ik wel gewoon nog eens een paar runs in The Binding of Isaac.

Yvo - Stockholmsyndroom

Weet je wat? Laat ik weer eens The Legend of Zelda: Breath of the Wild oppakken. Even snel nog voor het einde van het jaar uitspelen. Kan geen kwaad zou je zeggen, maar inmiddels weet ik beter. In mijn poging zo snel mogelijk door de main quest te razen, beland ik weer in elke uithoek van Hyrule. Side quest hier, speciale uitrusting daar. En zo nader ik geleidelijk de honderd uur speeltijd. De game heeft me dus weer als vanouds gegijzeld. Ik haat je, Link. Maar toch vergeef ik het je. <3

Johnny - Klaar om voor schut te staan

Dit weekend staat in het teken van Monster Hunt World. Ik heb nog nooit een Monster Hunter-game gespeeld, maar deze heeft mijn interesse gewekt. Marcel en Sander nemen mij onder hun vleugels en zondag gaan we op monsterjacht. Vanaf 12 uur kun je me zien stuntelen en belachelijk maken in de chat. Voor vandaag had ik andere plannen, maar de aankondiging van de MediEvil remake betekent maar één ding: ik ga mijn originele PlayStation en de PlayStation Portable afstoffen om mezelf weer eens heerlijk in jeugdsentiment te verdrinken. Oh, voordat je denkt, wat een ouwe zak! Ik ben niet oud, ik ben een connoisseur. Tenminste, dat blijf ik mezelf wijsmaken.

Marcel - Slijpt zijn vleesmes

Afgelopen Gamescom wandelden Sander en ik als gekken door de grote hallen in Keulen haastig op zoek naar de booth van Capcom. Even vroegen wij ons af of Johnny ons voor de gek had gehouden en dachten we dat Monster Hunter World helemaal niet op de beursvloer aanwezig was. Maar daar was hij dan toch. Inclusief een rij van anderhalf uur. Mijn blijdschap ebde al gauw weg en zelfs Sanders troostende woorden deden mij niets. Ik was gebroken. Hoe hebben wij nou die booth over het hoofd gezien? Johnny verklapte het al. Ik ga eindelijk op monsterjacht.

Sander - Spant zijn boog

Ik ben al weken de Monster Hunter theme aan het fluiten en dit weekend is het eindelijk zover. De Monster Hunter World-bèta gaat van start en ik duik er vol in! Johnny verwacht dat ik hem kan helpen, maar eigenlijk ben ik volledig van Marcel afhankelijk. Ik heb namelijk alleen de PlayStation 2- en PlayStation Portable-versies gespeeld, waar ik voornamelijk leerde hoe ik door dinopoep moet wroeten. Op zondag om 12 uur kun je ons op YouTube en Twitch zien knallen, want dan gaan we streamen! Het gaat vast gruwelijk fout, dus kom gezellig langs als je wilt lachen.

Bert - Ademt weer wild

Door de verrassende lancering van The Champions' Ballad duik ook ik alweer in The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Naar Hyrule terugkeren voelt aan als thuiskomen, en ik werd meteen door een machtig gevoel overweldigd toen ik mijn save inlaadde en vanaf de top van Hyrule Castle over de uitgestrekte velden uitkeek. Ik kan al niet wachten om er met mijn Master Cycle Zero over te scheuren. GTA: Hyrule, yo.


Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties