Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Week-eindbazen #48

Wat spelen we dit weekend?

De decembermaand is inmiddels aangebroken. Buiten is het donker, koud en guur, dus een goed excuus om lekker binnen te blijven. Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij gaat spelen!

Marcel - Gaat op reis en neemt mee...

De aanbiedingen tijdens Black Friday vielen mij zodanig tegen dat ik alleen Final Fantasy XV voor een zacht prijsje op de kop heb getikt. Eigenlijk had ik afgelopen weekend al met Noctis en kornuiten in Eos willen rondbanjeren, maar wegens een storing bij PostNL werd mij dat niet gegund. Nu weet ik precies hoe Sander zich moet hebben gevoeld ten tijde van Assassin's Creed, Wolfenstein en Mario. Gelukkig ben ik daar niet heel erg rouwig om, want aankomend weekend heb ik geen verplichtingen. Dus ga ik lekker op vakantie. Mijn reisbestemming? Eos!

Michiel - Zand erover

Mijn liefde voor Assassin's Creed Origins begint langzaam maar zeker over te slaan in wanhoop. De onweerstaanbare drang om elke uithoek van de map uit te kammen, zorgt ervoor dat ik na 30 uur spelen nog niet eens de helft van die map heb gezien. En ondertussen blijft mijn backlog aan games zich maar opstapelen. Hoog tijd dus om de Egyptische woestijn achter mij te laten en andere oorden op te zoeken. Divinity: Original Sin 2 smeekt nog steeds luidkeels om mijn aandacht. En ook Pyre moet ik dit weekend maar eens uitspelen. De heerlijke mix van een intrigerende visual novel met een futuristische vorm van handbal maakt ook van die laatste game een sterke kandidaat voor mijn Game of the Year. Mijn lijstje wordt er dus niet korter op...

Sander - Boswandeling

Dit weekend gooi ik het over een andere boeg. Ik bedacht me dat ik dit jaar weinig aandacht aan de indie scene heb geschonken, en daar moet verandering inkomen. Night in the Woods gaat over Mae, die onlangs spontaan met haar opleiding is gestopt. Ze gaat terug naar haar ouders en zoekt haar oude vrienden op, die inmiddels een heel leven zonder haar hebben opgebouwd. Wat volgt, is een confronterend en intiem verhaal met duistere ondertonen. Dit is nou precies zo'n game om onder een deken te kruipen met een kop warme chocolademelk, perfect voor dit smerig koude weer.

Johnny - Hopeloos verliefd

Er is een nieuwe vrouw in mijn leven. Sterk, nieuwsgierig, vastberaden en door vuur gekust. Haar naam is Aloy. Dit weekend ga ik wederom van haar pracht en praal genieten. Dat alles uiteraard in een 4K-resolutie en met HDR-ondersteuning. Ik laat al heel de week op mijn vrouw haar laptop websites openstaan met Aloy cosplay outfits en met boodschappen doen had ik 'per ongeluk' rode haarverf gekocht. De hint is nog niet gevallen, de klappen wel. Maar alle gekheid op een stokje, Horizon Zero Dawn is op een PlayStation 4 Pro en een goede 4K-televisie een ongekend technisch hoogstandje. De game mag dan nergens innoveren, dankzij het prachtige design kan ik mijn ogen niet van het scherm houden. De Decima-engine is een 'tour de force', en dat belooft heel wat voor Kojima's Death Stranding.

Nathan - Te weinig tijd

Eigenlijk is het niet eerlijk. Er zijn te veel games, maar er is te weinig tijd. Gelukkig bieden indies kortere, maar daarom niet minder krachtige games aan. Kende je bijvoorbeeld Emily is Away al? Daarin houd je aan het begin van deze eeuw ouderwetse MSN-conversaties met je klasgenootje Emily. Je keuzes bepalen de toon van het volgende gesprek. De zinnen verschijnen op het scherm als jij lukraak op je toetsenbord tokkelt. En het leukste van al: deze game vind je gratis op Steam. Ik zou ook Undertale kunnen spelen, een role-playing game in 2D die ogenschijnlijk snel de absurde kant opgaat. Allemaal goed en wel, als ik dan toch weer tijd genoeg heb, probeer ik met Bayern München kampioen te worden op Football Manager 2018.

Bert - Alrest, thuis best

Nadat ik donderdag tijdens een halve sneeuwstorm naar huis fietste en zodoende bijna m'n nek brak, leek het me een goed idee om dit weekend gewoon eens gezellig binnen te blijven. Als je m'n Xenoblade Chronicles 2 review hebt gelezen, weet je dat ik al een tijdje in de wolkenwereld Alrest vertoef. Het is daar dat ik dit weekend ook zal doorbrengen, half genietend van de heerlijke combat en half vloekend op het vreselijke menusysteem. De JRPG van ontwikkelaar Monolith Software is zeker en vast een slow burn, dus het is misschien maar goed dat het buiten de stenen uit de grond vriest.