Skip to main content

Week-eindbazen #47

Wat spelen we dit weekend?

December klopt alweer op de deur. We kunnen bijna terugblikken op onze favoriete games van afgelopen jaar. De tijd om nog even snel wat games van onze ellenlange backlog af te vinken is dus aangebroken. Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij gaat spelen!

Yvo - Spoorloos

Tot mijn grote verbazing zie ik dat Counter-Strike deze maand alweer zeventien kaarsjes heeft uitgeblazen. Er is geen game die zoveel van mijn tijd heeft opgeslokt als Counter-Strike. Spijbelen om vervolgens als een junkie tot de ochtendgloren door de jaloezieën naar binnen slopen de_dust2, cs_office en fy_poolparty te spelen. Ja, ik was verslaafd. Maar die tijd ligt ver achter me. Inmiddels ben ik een stuk ouder en wijzer geworden. Dat soort verleidingen vermijd ik tegenwoordig. Hoewel, één potje CS:GO kan geen kwaad. Toch? (Sindsdien hebben we niks meer van Yvo vernomen, red.)

Sander - Road to GOTY 2017

Dat lijstje met GOTY kanshebbers wordt steeds kleiner en kleiner, dus je zou denken dat het dan ook steeds makkelijker wordt om een topper te kiezen. FOUT. Oh, zo fout. Er staan nu alleen nog maar écht fenomenale games op die lijst en het is haast onmogelijk om te kiezen. Dit weekend ga ik ze allemaal nog eens opstarten, om te kijken of de vonk nog eens overslaat. Persona 5, Nier Automata, Mario Oddyssey en Breath of the Wild, en ergens in m'n achterhoofd heb ik het gevoel nog iets over te slaan ook. ARGH, waarom moest 2017 nou zo'n geweldig jaar voor games zijn!?

Michiel - Wandelt als een Egyptenaar

Tegen alle verwachtingen in heeft Assassin's Creed: Origins mijn hart gestolen. De andere games in de serie voelden voor mij immers vooral aan als een guilty pleasure: games met meer storende dan echt goede elementen, waar ik desondanks toch telkens tientallen uren aan verspeelde. Origins is daarentegen de eerste game in de serie waar ik oprecht plezier aan beleef. De map toont niet langer een onoverzichtelijke opeenstapeling van monotone taken en saaie collectibles, maar biedt een aantrekkelijk aanbod aan interessante sidequests en te veroveren kampementen. Ook het nieuwe vechtsysteem nodigt uit om te experimenteren met verschillende wapens en speelstijlen. De game is bovendien gigantisch, dus ik ben ongetwijfeld nog wel een paar weekends zoet met deze wondermooie wereld.

Nathan - Kent geen schaamte

Het gaat beter met me. Nee, echt. Ik heb de perfecte remedie tegen de Football Manager-bacterie gevonden. Er zijn namelijk koopjes op Steam aan de gang en 90 procent van mijn wenslijst heeft korting. Far Cry 4 lonkt en Sherlock Holmes: The Devil's Daughter kan me ook wel verleiden. Het simpele, maar grappige BattleBlock Theater trekt eveneens mijn aandacht en de op een goed verhaal gefocuste indiegame To the Moon heb ik voor een prikje. Waag ik me misschien eindelijk aan Max Payne 3? Of vergooi ik mijn leven voor de online openwereldgames 7 Days to Die of Rust? Maar ik ken mezelf. Voor het weekend om is, heb ik nog geen keuze gemaakt en heb ik wel weer vijf keer Battlefield 1 opgestart. Geen schaamte.

Johnny - Op zoek naar extra werk

Ik speel helemaal niets dit weekend. Niet alleen omdat Star Wars Battlefront 2 een vieze smaak heeft achtergelaten, maar vooral omdat ik helemaal ben los gegaan in de Black Friday sale. Het begon met een spotgoedkope PlayStation 4 Pro uit Duitsland, gevolgd door een Nintendo Switch voor mijn dochter van 3 en ter afronding een brute 4K-tv voor mezelf. De bazin des huizes heb ik omgekocht met een mobiele speakerset. Allemaal hartstikke leuk natuurlijk, maar tijd om er wat mee te doen heb ik niet. Dit weekend ben ik keihard op zoek naar een bijbaantje of zes. Mocht je nog klusjes hebben, dan kun je een berichtje voor mij achterlaten.

Read this next