Skip to main content

Week-eindbazen #42

Wat spelen we dit weekend?

De herfstblaadjes dwarrelen weer van de bomen, dus dat is een goed excuus om jezelf met een stapel games op te sluiten. Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan.

Laat in de comments gerust weten welke games jij gaat spelen!

Sander - South Park en een diepere duik in Fire Emblem

Dit weekend duik ik vol overgave de RPG's in! Niet alleen ga ik South Park: The Fractured But Whole eens stevig aan de tand voelen, maar dankzij m'n tijd in Fire Emblem Warriors heb ik besloten om die serie eindelijk eens van dichtbij te bekijken. Bert, onze FE-fanaat op de redactie, raadde mij de eerste Fire Emblem voor de Game Boy Advance aan om mee te beginnen. Ik ben nog niet heel ver, maar ik ben zeker al verslingerd aan de gameplay en de heerlijke sprite art. Waarom ik deze reeks zo lang links heb laten liggen, zal ik nooit weten.

Michiel - Hopeloos verloren in zijn backlog

Dit weekend ga ik vermoedelijk nogmaals met licht wanhopige blik door mijn Steam Library gaan, kwaad op mijzelf omdat ik ooit al die rommel heb gekocht. Er is immers niet genoeg tijd in een mensenleven om aan die honderden ongespeelde games te beginnen. Ongetwijfeld sluit ik daarna Steam af om gewoon een paar potjes Heroes of the Storm te spelen, goed beseffend dat mij volgend weekend exact dezelfde lijdensweg te wachten staat.

Bert - Bootje varen in Black Flag

Ik sta ook wel bekend als de antihipster. Niet omdat ik regelmatig mannen met krulsnorren en veel te grote brillen een pak rammel geef, maar omdat ik games speel op het moment dat niemand ze nog cool vindt. Zo ben ik laatst aan Assassin's Creed 4: Black Flag begonnen. Ik ben nog niet ver geraakt, maar vind het wel al teleurstellend dat hoofdpersonage Edward Kenway geen haak of tenminste een houten been heeft. Nu ja, dat zou wel een stuk moeilijker zijn om mee te klimmen...

Marcel - Fortnite Battle Royale vs Indies

PUBG. Laat mij niet lachen. Iedereen weet dat Fortnite: Battle Royale de game van dit moment is. Met mijn duo-partner ga ik dan ook dit weekend veel tegenstanders ontzielen. Mijn honger naar betere loot moet worden gestild. De killcount moet omhoog. Ik heb die nieuwe paraplu nodig. Voor de rest wordt het een gezonde mix van Story of Seasons: Trio of Towns en Flower. Een groter contrast had ik niet kunnen bedenken.

Bruce - Verdringt in strategie

Als meesterstrateeg van de redactie verdeel ik mijn speeltijd tussen een RTS, een overweldigende RPG en een rampensimulator. In Total War: Warhammer 2 werk ik verder aan de werelddominantie van de Skaven-clan Pestilence en bereid ik me alvast voor op de Mortal Empires release. In Divinity: Original Sin 2 rond ik vlotjes de kaap van de 50 speeluren en heb ik het gevoel dat ik nog steeds nergens sta. En tussendoor zorgt Rimworld voor hilarische afleiding. Hoog tijd om mijn kolonisten andere kledij dan de jasjes van hun eigen Yorkshire Terriërs te bezorgen.

Johnny - Papa zkt. gametijd

Wat speel ik dit weekend? Hahaha. Ik weet nou niet of ik huil van het lachen of dat ik lach omdat ik eigenlijk moet huilen. Doordeweeks ben ik 12 uur per dag met werk bezig en in dat beetje tijd dat overblijft, staat mijn gezinsleven centraal. Het weekend bestaat uit papadagen en het zorgen voor mijn pasgeboren zoon, zodat mijn vrouw ook een moment rust heeft. Slaap, een sociaal leven en gamen lijken vervlogen dromen te zijn. Maar heel soms, tussen de verschoningen, flesjes, huilbuien, 'papa ik wil spelen' en 'hallo, je vrouw bestaat ook nog', heb ik wel eens 20 minuten voor een slachtofferloos potje Dishonored 2. Want laten we vooral die bloedlust niet verder aanwakkeren.

Nathan - Knallen, ballen en een streepje filosofie

Net als Bert speel ik vaak games pas jaren na hun releasedatum. Dit weekend werk ik waarschijnlijk Far Cry 3 af - de main quest, tenminste. Ik ga immers niet alle collectibles zoeken als dat toch niet als achievement op mijn Steampagina staat. Ubisoft toch! Van The Talos Principle kan ik wél nog een paar Steam-uitdagingen voltooien, ook al heb ik het klassieke einde al gezien. Met mijn vriendin speel ik wellicht nog een potje FIFA 17. Weliswaar mét elkaar (ja, echt), anders komt daar toch alleen maar ruzie van. Het maakt de game bij momenten echter niet minder frustrerend... Ten slotte is Battlefield 1 tegenwoordig mijn vaste titel. Level 120 behaal je niet zomaar, en al die wapens spelen zichzelf niet vrij...

Read this next