Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Week-eindbazen #36

Wat spelen we dit weekend?

De afgelopen dagen zijn er veel games uitgekomen, dus de redactie heeft wilde weekendplannen. Hieronder lees je nog welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke jij dit weekend gaat spelen!

Marcel - Op naar Tokyo

De komende dagen staat er echt niks op de planning. Dus terwijl het buiten zachtjes blijft regenen, kan ik wat uren in Persona 5 stoppen. Vorig jaar ben ik ergens in de helft beland, en dat begint nu toch wel te knagen. Daarom ga ik dit weekend mooi op reis naar Tokyo en Mementos - eventjes de losse eindjes van al die personages aan elkaar knopen. Na Persona 5 duik ik waarschijnlijk in Dragon Quest 11, dus Spidey moet nog even wachten. Ik wens dan iedereen ook veel plezier met Spider-Man. Slinger maar even flink rond.

Sander - Scifi-Souls

Naast Final Fantasy 11, Dragon Quest 11 en Resident Evil 6 duik ik dit weekend voor Eurogamer Benelux in Immortal: Unchained, een scifi-Soulsborne-achtige game. Het bijzondere aan deze game is dat je naast verschillende mêleewapens ook een arsenaal aan geweren tot je beschikking hebt. En dan bedoel ik niet zo'n lullige blunderbuss zoals in Bloodborne, maar volautomatische laserwapens waarmee je vijanden aan stukken scheurt! Met het duistere scifisfeertje zit het op het eerste gezicht wel goed, maar of het ook een goede game is? Dat moet nog blijken…

Bert - De breuk erin

Ik was zeer blij met de plotse release van Into the Breach tijdens de Nintendo Direct van vorige week. De game is al een tijdje uit op de pc, maar ik heb mijn innerlijke armchair general flink onderdrukt tot de onvermijdelijke Switch-versie. Ondertussen heb ik al een hele week de buitenaardse Vek met mijn gigantische robots vermorzeld. (Of was het nu omgekeerd?) In ieder geval ga ik dit weekend weer heel wat uurtjes in deze geweldige strategiegame van ontwikkelaar Subset Games pompen. Mijn toiletbezoeken zijn nog nooit zo intens geweest.

Yvo - Omdat het moet

Blijkbaar is er op het moment van schrijven al enkele dagen een open bèta van Battlefield 5 gaande. Dat ik daar nu pas achter kom, is een teken aan de wand hoe hyped ik ben. Niet dus. Dat is bijzonder, want ik draag de Battlefield-serie vanaf de eerste game een warm hart toe. Normaliter tel ik de dagen richting de release van een nieuwe Battlefield-game ongeduldig af. Maar nu kijk ik alleen maar uit naar Fallout 76, Hitman 2 en Red Dead Redemption 2. Hoog tijd dus om mijn cynisme overboord te gooien en met frisse tegenzin de game een eerlijke kans te geven.

Nathan - Even uitbollen

Reviews schrijven is leuk, maar het 'uitbollen' daarna is eigenlijk nog leuker. Daarom wil ik nu in alle rust zien hoe ik Two Point Hospital verder ervaar, en of die game zich nog ontwikkelt. Misschien tovert de ontwikkelaar nog enkele handige updates uit z'n hoed. Intussen is mijn interesse voor citybuilders weer gewekt. Met name Cities: Skylines heeft zo veel waardering gekregen dat ik die game eindelijk eens zou moeten tackelen. Of hou ik het nog even luchtig met Tropico? Wanneer ik goed en wel begonnen ben, dient Battlefield 5 zich wellicht definitief aan… Story of my life.


Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Marcel de Jong avatar

Marcel de Jong

Avonturier

Marcel maakt zich helemaal druk om dingen die er niet toe doen. Hij droomt nog dagelijks over een bestaan als avonturier, maar beklimt alleen de pen. Het liefste wil hij van alles weten over motorolie, media en de andere kant van de wereld.

Reacties