Skip to main content

Week-eindbazen #32

Wat spelen we dit weekend?

De meeste redactieleden zijn terug van vakantie, dus er worden weer games gespeeld. Hieronder lees je nog welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij dit weekend gaat spelen!

Randolf - Op reis met Octopath Traveler

Met zo'n 35 uur op de teller zit ik nu ongeveer op de helft van Octopath Traveler. Dat komt mooi uit, want maandag ga ik op vakantie naar Frankrijk en heb dan alle vrije tijd om verder te spelen. Want net zoals de personages van deze retro-RPG met elkaar optrekken, zo laat ik de Switch natuurlijk niet alleen thuis. Ter afwisseling overweeg ik nog snel even een extra game op te pikken. Misschien wel Dead Cells, omdat een niet nader genoemde collega *kuch*Bert*kuch* er maar niet over ophoudt. Nu wil ik wel eens weten of dat terecht is.

Nog altijd op reis

Yvo - Nucleaire holocaust

Omdat mijn gamedieet voornamelijk uit calorierijke shooters en action-adventures bestaat, ben ik als verantwoord tussendoortje maar eens totaal iets anders gaan spelen. Civilization 6 behoort tot een genre waar ik me zelden aan waag. Ik vermijd over het algemeen games waarbij ik me door urenlange tutorials moet worstelen, om erachter te komen wat dat ene blinkende icoontje in het zevende tabblad van het submenu inhoudt. Toch is de game een stuk toegankelijker dan ik dacht. Met vallen en opstaan - en hier en daar wat hulplijnen van collega's inschakelen - kom ik namelijk al een heel eind. Mijn doelstelling? Met mijn toekomstige nukes Nubië in een parkeerplaats transformeren. Stelletje backstabbers.

Hoc est bellum

Ramadan - Wolfenstein 2: The New Colossus

Na Wolfenstein: The New Order deze winter te hebben gespeeld wachtte ik op het juiste moment om het vervolg op te pakken. Wat mij het meest verbaasde aan de eerste game, was de memorabele plot, de interessante personages en natuurlijk de vijanden in de game. Met name Frau Engel jaagt me nog steeds de stuipen op het lijf en met haar mondprothese is mijn nachtelijke rust ook nog eens verstoord. Des te meer reden om keihard te gaan knallen tegen de nazi's in de game, het is tenslotte voor mijn eigen bestwil.

Slapeloze nachten

Michiel - Wuift zijn sociaal leven vaarwel

Het is alweer drie jaar geleden dat ik voor de zoveelste keer World of Warcraft vaarwel heb gezegd. Die drie jaar van zelfkastijding zijn echter een maat voor niets gebleken. De aankomende Battle for Azeroth-uitbreiding heeft mijn interesse voor de game weer helemaal aangewakkerd. De komende twee dagen spendeer ik dan ook aan het klaarstomen van mijn Goblin Shaman voor zijn nakende avonturen in Zandalar. Mijn vriendin heb ik alvast op de hoogte gebracht dat ik de komende maanden niet beschikbaar ben, en mijn vrienden heb ik wijsgemaakt dat ik op wereldreis ben. Misschien een tikkeltje drastisch, maar alle excuses zijn goed om ongestoord de wereld van Azeroth opnieuw te ontdekken. For the Horde!

Lok'tar Ogar!

Sander - Gametoerist

Je zou zeggen dat ik genoeg vrije tijd heb gehad om een hoop titels van m'n backlog af te tikken, maar nee hoor, het is weer zover. Nadat ik Yakuza Kiwami had uitgespeeld, deed ik wat ik altijd doe: de toerist uithangen. Voor een paar uur een game opstarten, de sfeer opsnuiven, genieten van de plaatselijke graphics en game mechanics en dan weer door naar de volgende. Zo ontdek ik meestal de games waar ik langer mee bezig wil zijn. Octopath Traveler bijvoorbeeld, want zo'n prachtige nostalgiebom heb ik al in geen tijden gezien. Of Dead Cells, want Dead Cells. Eerst maar eens Dark Souls Remastered uitspelen, want aan het einde van de maand komt Yakuza Kiwami 2 uit. Het houdt niet op. Niet vanzelf.

Van Japan naar Lordran

Bert - Laat me met rust

Geen tijd om iets te schrijven, want ik moet Dead Cells spelen. Doei!

Lees de Dead Cells review van Bert om erachter te komen waarom hij eraan verslaafd is.

Doei, Bert!


Read this next