Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Week-eindbazen #3 over Resident Evil en Mass Effect

Wat spelen we dit weekend?

Het is weer weekend, dus is het tijd voor een nieuwe Week-eindbazen. Hieronder lees je welke games er dit weekend op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij gaat spelen!

Bruce - Speelt een goede oude expansie

Een uitbreiding of expansie, wie kent dat nog? Zo'n extra stuk content dat je na het voltooien van een game speelt.

Onlangs speelde ik Mutant Year Zero: Road to Eden uit, en na een zeer vermakelijke 15 uur smaakt de mix tussen stealth en de tactische 'XCOM-light'-gameplay naar meer. Heb ik dus even geluk dat de Mutant Year Zero: Seed of Evil-expansie de game met ongeveer vijf uurtjes verlengt. Ideaal dus om een weekend mee te vullen.

Bedankt dus, ontwikkelaar The Bearded Ladies, om terug te grijpen naar een format dat sinds moderne DLC en microtransacties naar de achtergrond is verdreven.

Michiel - Idealen verloochenen

Al maanden probeer ik de redactieleden die hopeloos op zoek zijn naar een PlayStation 5 of Xbox Series X tegen zichzelf te beschermen. “Dwazen! Blijf toch weg van die kapitalistische ratrace waarin je een plek moet reserveren om überhaupt je geld te mogen uitgeven”, viel tot vervelens toe te horen vanuit een verlaten uithoek van de redactie.

Allemaal onzin natuurlijk. In werkelijkheid schuim ik net als iedereen al maanden het internet af op zoek naar een nieuwe console. Enkele weken terug was het geluk eindelijk aan mijn kant en sindsdien ben ik de trotse eigenaar van een Xbox Series X. Dit weekend verken ik dus rustig de quasi-eindeloze bibliotheek die Game Pass te bieden heeft. Vaarwel idealen!

Randolf - Keuzestress op galactische schaal

Zelden kent een game zo'n sterke cast als die van Mass Effect. Daar kom ik opnieuw achter nu ik Garrus, Wrex, Tali en de andere buitenaardse bondgenoten van Shephard wederom ontmoet in de Mass Effect Legendary Edition. Ik verlaat nog maar net de Citadel en kan nu al niet kiezen wie er tijdens de komende missies op de Normandy moet achterblijven.

Ik wil ze allemaal meenemen! Maar ik mag er maar twee kiezen, en dan moet ik Liara nog ontmoeten. Die kan niet ontbreken, want zij is Shepards ware liefde. Althans, in mijn headcanon. Dus moet er straks iemand plaatsmaken... Voor wie is het laatste plekje?

Marcel - Luxeproblemen

Afgezien van een Resident Evil 7-sessie staat er bijzonder weinig op de planning. Wellicht dat ik voor de lancering van The Burning Crusade Classic nog even een paar items op mijn checklist afstreep, maar dat neemt gelukkig niet veel tijd meer in beslag.

Verder ben ik recentelijk met Octopath Traveler begonnen. Hoewel dat bij vlagen wel een aantal hoogtepunten bereikt, geeft het mij niet die drang om constant verder te spelen. Het is schijnbaar alweer die tijd van het jaar, waarin ik door mijn gamecollectie en Game Pass blader… hopeloos zoekend naar een heerlijke dopamine fix. Wat een luxeprobleem.

Maarten - Superheldencomplex

Het moet intussen de derde of vierde keer zijn dat ik de game tevoorschijn haal, maar dit weekend begin ik nog maar eens aan Batman: Arkham Knight. Ondanks een te grote nadruk op de Batmobiel (met als absolute dieptepunt het tankgevecht tegen Deathstroke), is en blijft dit pareltje van Rocksteady immers een plezier om te doorploegen. Benieuwd wat de Londense ontwikkelaar volgend jaar met Suicide Squad aanvangt.

Ben je nog niet uitgelezen? Lees dan ons overzichtsartikel met de beste Xbox Game Pass games die je in 2021 moet spelen.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Batman: Arkham Knight

PS4, Xbox One, PC

Mass Effect Trilogy Remastered

PS4, Xbox One, PC

See 2 more

Mutant Year Zero: Road to Eden

PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch

Resident Evil 7: Biohazard

Video Game

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties