Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Week-eindbazen #21

Wat spelen we dit weekend?

De redactie duikt dit weekend op bekende en wat minder bekende titels. Zeg Sander, leg volgende week eens uit wat Crawl is. Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij gaat spelen!

Carl - Werkt aan de backlog

Mijn backlog is al veel te lang veel te omvangrijk, en het probleem wordt alleen maar erger. Ik kan geen nee zeggen tegen goedkope games op beurzen, de PlayStation Store pakt nu zowat elke week met scherpe koopjes uit, en reviews hebben altijd de hoogste prioriteit. Tijd voor drastische maatregelen om de stapel te doen slinken. Ik heb alle games in mijn bezit dan ook in een Excel-bestand gegoten en ze alle 160 (slik) gerangschikt op hoe lang ze duren, gebaseerd op het geweldige howlongtobeat.com (Persona 5 duurt gemiddeld 110 uur? Hemeltjelief). De korte games krijgen voorrang, zodat ik ook echt het gevoel heb dat de stapel vermindert. Daarom zijn dit weekend indieklassieker Fez en metroidvania-hit Shadow Complex aan de beurt. … nee wacht, daar komt de review van Detroit: Become Human.

Mensenrechten

Marcel - Kogel door de kerk

Ik begrijp Carl zijn geworstel als het om stapels onafgemaakte games gaat. Iedere poging die ik onderneem om mijn backlog te reduceren eindigt meestal in extra aankoopjes via een fantastische PlayStation-actie. Genoeg is genoeg. Na de aanschaf van Nioh heb ik besloten om voorlopig geen nieuwe games te kopen. Sterker nog, ik vermaak mij wel met William en de entiteiten die Japan bevolken. Daar ben ik voorlopig zoet mee. Om de zelfkastijding wat te verzachten speel ik ook nog Overwatch. Wist je dat je dit weekend de game gratis kunt proberen? Ik heb al een vriend overtuigd om een aantal matches met mij mee te spelen, want hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Plus, dan heb ik ook een paar extra schietschijven om mijn vaardigheden op te oefenen.

Doelgericht

Randolf - 'Allo 'Aloy

Lieve lezers, een bekentenis. Ik zat ernaast met Horizon: Zero Dawn. Toen ik de game vorig jaar na een uurtje of tien al weglegde, was ik ervan overtuigd dat hij niets voor mij was. Ik had hem een eerlijke kans gegeven, dat wel. Maar bij deze tweede poging klikt het wel degelijk. Inmiddels heb ik de Embrace ver achter me gelaten en ben ik officieel (ver) voorbij het punt waar ik het de vorige keer opgaf. Aloy en ik hebben samen een heel weekend voor de boeg om de wereld letterlijk stukje bij beetje van de metaalmonsters te bevrijden. Kan niet wachten.

In de roos

Sander - Feest!

Dit weekend reis ik naar het noorden van het land voor een verjaardag en reken maar dat ik een aantal multiplayergames op de planning heb staan! Eerst wat Jackbox, dan door naar de duistere dungeoncrawler Crawl, dan zwaar opgefokt van spanning een Nidhogg-toernooi houden. Misschien afsluiten met Gang Beasts. Ja ja, deze man weet wat feesten is! En dan, zondagavond, is het eindelijk tijd voor Dark Souls: Remastered. Live te zien op YouTube vanaf 20:00 uur!

Game-palooza

Nathan - Wil van z'n wolk af komen

Iedereen op de redactie weet dat ik niet altijd helemaal 'mee' ben. Grote titels laat ik vaak links liggen of haal ik pas jaren na release in. Maar nu begint er toch iets te kriebelen. Wat hebben alle jongeren tegenwoordig met Fortnite? Misschien ga ik dit weekend wel op expeditie. Dan zet ik mijn eerste stappen in deze grote, onbekende wereld en achterhaal ik vanwaar de opinieartikels, filmpjes, memes en bezorgde ouders komen. Lang zal het wellicht niet duren, want deze jongen houdt graag vast aan wat hij kent. Groetjes vanuit de schommelstoel.

Wat de boer niet kent...


Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties