Skip to main content

Week-eindbazen #2 over Game Pass en startschermen

Wat spelen we dit weekend?

Het is weekend, dus is het weer tijd voor een nieuwe Week-eindbazen. Hieronder lees je welke games er dit weekend op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij gaat spelen!

Carl - Storm op zee

Dit weekend trek ik mij even terug aan zee. Lekker over het warme zand kuieren, een frisse pint drinken met de voeten in het water… Ah, het gaat regenen. Laat maar dan. Ik heb deze week (eindelijk) een Switch gekocht, dus het ideale excuus om binnen te blijven en veel Super Smash Bros. Ultimate te spelen. Maar aan zee dan.

Bert - Alles of niks

Chance (geluk, n.v.d.r.) is voor de *oeren (gecensureerd, n.v.d.r.) en de boeren, luidt een oud Oost-Vlaams gezegde. Nou, het geluk stond deze week aan mijn agrarische (of andere) kant, want het is me gelukt om een Xbox Series X te kopen. Met toegang tot een hele Game Pass-bibliotheek en een mooie verzameling Xbox 360-games voel ik me een muis in een kaaswinkel. Ik speel dit weekend dus ook gewoon ALLES...

Of helemaal niks! Mijn vriendin kan namelijk elk moment bevallen. In dat geval laat ik de Xbox met veel plezier wijken voor luiers, uierzalf en slapeloze nachten. Spannend!

Michiel - Startschermen bewonderen

2021 is voorlopig een jaar met weinig hoogtepunten. Afgezien van het magistrale It Takes Two is het vruchteloos zoeken naar een game die mijn aandacht voor meer dan een halfuur vasthoudt. Mijn weekend zal dan ook zoals wel vaker bestaan uit het downloaden van willekeurige titels uit mijn Steam-bibliotheek, in de hoop een verborgen parel te vinden die mij nog eens urenlang kan begeesteren.

Vermoedelijk komt het echter niet zo ver. Bij de meeste van die gedownloade games bekijk ik in het beste geval het startscherm eens, om nadien toch maar te besluiten dat het niets voor mij is. In het slechtste geval is zelfs dat startscherm een stap te ver en kwijnen die games weg op een verborgen uithoek van mijn harde schijf. Maar toch, je weet nooit. Met een beetje geluk stoot ik deze keer wel op enkele verborgen schatten. En zo niet, dan geef ik jullie volgend weekend wel een overzicht van de mooiste startschermen.

Marcel - Veldwerk

Zeer recentelijk heb ik Mordhau gekregen, waardoor ik dus nu met regelmaat mijn Zweihänder slijp. Wat een ontzettende clown fiesta zeg… maar o zo verslavend. Aankomend weekend ben ik dus weer op het digitale slachtveld te vinden. Daarnaast heb ik op zondag mijn verplichte Stardew Valley-sessie met een oud-collega. Ik kan maar niet genoeg krijgen van ConcernedApes werk. Elke update is er wel weer een interessant doel om naar toe te werken. Ditmaal een aantal nieuwe locaties, voorwerpen en flink wat andere content. Het is de perfecte game om eventjes mee te ontspannen en de dagelijkse rompslomp te vergeten.

Maarten - Op zoek naar geheimen

Een steeds groter wordende backlog, een vriendin die enkele dagen van huis is en gewoon veel goesting om te bankhangen… Een kassessie (intensieve speelsessie, n.v.d.r.) leek haast in de sterren geschreven, ware het niet dat ik de komende dagen andere (en, toegegeven, bij momenten veel saaiere) dingen aan het hoofd heb. Jammer, maar moest ik toch tijd vinden om te gamen, ga ik met veel plezier opnieuw met Returnal aan de slag. Want hoewel ik de roguelike shooter van Housemarque inmiddels uitgespeeld heb, heb ik het gevoel dat de game nog niet al zijn geheimen prijsgegeven heeft.

Ben je nog niet uitgelezen? Lees dan ons overzichtsartikel met de beste Xbox Game Pass games die je in 2021 moet spelen.

Read this next