Skip to main content

Week-eindbazen #17

Wat spelen we dit weekend?

Iedereen lijkt momenteel in de ban van Kratos te zijn. Of is er toch een buitenbeentje in de redactie die wat anders speelt? Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij gaat spelen!

Yvo - Legt er zeker niet het bijltje bij neer

Wat ik dit weekend ga spelen? Je raadt het vast nooit, maar ik zal je een hint geven. Iets met een boze man met een baard en een hakbijl. Nee, geen klagende hipster bij de servicedesk van de bouwmarkt. Maar God of War dus - net als de rest van de wereld met een PlayStation 4. Ik ben helemaal content met de makeover van de serie. Als vanouds heb ik moeite om de controller weg te leggen en voel ik weer een obsessieve drang opkomen om de game op 100 procent uit te spelen. En ik denk iedereen die momenteel de game speelt. Toch, 'boy'?

Dad of Boy

Marcel - Verzamelt trophies

De kans is groot dat ik dit weekend God of War uitspeel. Misschien dat ik nog hier en daar een collectible verzamel, maar de Platinum Trophy is in zicht. Wat een avontuur zeg. Net zoals Yvo heb ik moeite om de controller neer te leggen. Zelfs om drie uur 's nachts, waardoor ik dus al enkele uurtjes slaap heb moeten missen. Niet dat ik dat heel erg vind. Voor de rest staan nog wat enkele competitieve matches met Overwatch op de planning en zal ik in Dying Light: The Following ongetwijfeld nog wat zombies van het dak schoppen. Ik ga mij dus voorlopig niet vervelen.

Na-aap gedrag

Sander - Balanceeract

Ik had mezelf nog zo voorgenomen om niet zoveel games door elkaar te spelen, maar momenteel speel ik er drie. De ene helft van de week gaat op aan God of War, waar ik zoveel over kwijt wil. Maar ja, spoilers. Echt, wat een topgame. De andere helft ben ik nog steeds bezig met Yakuza Zero, waar het einde ook langzamerhand in beeld komt. Tenminste, als ik mezelf eens kan wegtrekken van de real estate minigame, want daar gaat echt onnozel veel tijd inzitten. Tot slot speel ik in de verloren uurtjes ook nog Celeste. Het genre mag me dan wel tegenstaan, maar als metafoor voor het overkomen van het nare stemmetje in je hoofd bijt ik m'n kaken op elkaar en zet ik door. Die berg moet en zal beklommen worden!

Vastgoedmagnaat

Johnny - Geef mij God of War

Terwijl bij veel van mijn collega's de credits al over het scherm rollen, zit ik nog in het begin van God of War. 'Maar Johnny', hoor ik jullie denken, 'jij bent toch de barbaar'? Dat klopt, daarom speel ik ook op de moeilijkste stand, terwijl de rest zich liever op het verhaal richt. Fair enough, ieder zijn ding. Sony gaf aan dat de moeilijkste stand voor mensen is die 'in hun ondergoed met ijsberen worstelen'. Aangezien ik vroeger in een onoplettend moment van mijn ouders bij de ijsberen naar beneden ben gevallen, is dat natuurlijk op mijn lijf geschreven. Als we dan ook het weer van vorige week hebben, wil ik dat nog best in mijn ondergoed doen. Dus geniet van de credits. Ik worstel ondertussen lekker verder.

Onderbroekenlol

Maarten - Vader-zoon uitstapje

Afwisseling ten spijt sluit ook ik me aan bij de meerderheid van God of War-spelers. Met een verlengd weekend in het vooruitzicht hoop ik over enkele dagen de credits te zien rollen, hoewel de vele afleidingen daar wel eens verandering in kunnen brengen. God of War met sidequests, loot en skill trees? Behoorlijk tijdrovend, maar mij hoor je allesbehalve klagen. Kratos' avontuur laat een diepe indruk na en met veel moeite leg ik telkens de controller neer. Naast het vader-zoon uitstapje is er bovendien nog het verrassende Dying Light: The Following dat mijn aandacht verdient. Lang geleden dat ik zo'n plezier heb gehad tijdens een potje co-op.

Hekkensluiter


Read this next