Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Week-eindbazen #13

Wat spelen we dit weekend?

Eurogamer Benelux wenst iedereen een fijn Paasweekend toe. Tussen de heerlijke brunches en diners door wordt er natuurlijk ook nog gegamed. Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij gaat spelen!

Sander - Liet zich even gaan

Ik geef het niet graag toe, maar afgelopen weekend heeft Demon's Souls van mij gewonnen. Ik had 21k Souls op zak, ging dood tegen Penetrator en werd vervolgens afgeslacht terwijl ik probeerde terug te rennen. En toen gebeurde het. Mijn tien jaar oude PlayStation 3-controller ging tegen de vlakte en brak. Het is even hilarisch als beschamend, maar ik kon daardoor al de hele week niet spelen. Misschien maar goed ook, want nu kan ik het dit weekend in alle rust opnieuw proberen. Als ik tenminste niet weer m'n geduld verlies, want anders kost het me een DualShock 4-controller.

Carl - Wandelen voor de vrede

Dit weekend ben ik op wandel. Niet in een of ander Belgisch bos (God, nee), maar wel in Costa Rica. Hoewel ik een gi-gan-ti-sche Metal Gear Solid-fan ben, heb ik Peace Walker aan me moeten laten voorbijgaan wegens gebrek aan een PSP. Tot nu, dus. Het schijfje van de Metal Gear Solid HD Collection van remaster-expert Bluepoint Games gaat in mijn PlayStation 3 en zal er de komende dagen niet meer uitkomen. Ik zal niet tevreden zijn tot ik ook in dit deel van de legendarische reeks weer een awkward cameo van Hideo Kojima heb meegemaakt.

Marcel - Uitgeput

De afgelopen dagen heb ik als een beest gewerkt, waardoor ik in het weekend eventjes helemaal niks doe. Behalve Overwatch opstarten. Met Brigitte bescherm ik mijn hele team, terwijl ik als Sombra de vijand vanaf de flank het leven zuur maak. Heerlijk om even een paar potjes te doen, en die game is stiekem iets meer gestroomlijnd dan Paladins. Voor de rest ga ik gewoon heel erg genieten van alle smakelijke gerechten die op de paaszondag voor mijn neus staan uitgestald. Die eten namelijk zichzelf niet op.

Bert - Op naar de top

Onlangs ben ik Celeste beginnen spelen op de Nintendo Switch, ter afwisseling van het Dark Souls 3-geweld. Wist ik echter veel dat de fantasierijke berbeklimmersgame van indieontwikkelaar Matt Makes Games eigenlijk de Dark Souls van de platformers is. Ik heb de handen van een kleine stad nodig om te tellen hoeveel keer ik al in de afgrond ben gesukkeld, mezelf tegen vlijmscherpe kristallen heb gelanceerd en kapotgemaakt ben door het boosaardige alter ego van hoofdfiguur Madeline. Toch vermaak ik me opperbest, wat ook te danken is aan de mooie petite histoire over omgaan met angst, depressie en gebrek aan zelfvertrouwen.

Maarten - Moet nog even wennen

Al dat gepraat over Dark Souls werkt aanstekelijk en dus haal ik dit weekend deel 3 van onder het stof om Lothric nog maar eens te doorkruisen. Hoewel de gewenning na Monster Hunter misschien toch iets langer zal duren dan verwacht. Na ettelijke playthroughs doodgaan bij je eerste Giant Crystal Lizard in het tutorial-gebied: het schaamrood stond me nog net niet op de wangen. Gelukkig is er altijd nog de fantastische co-op om me een handje te helpen. Dat belooft alvast voor de Demon's Souls remaster. Die er sowieso komt. Toch!?


Read this next