Skip to main content

Week-eindbazen #1 over Nier Replicant en Okami

Wat spelen we dit weekend?

Pats. Boem! Week-eindbazen is terug van weggeweest. Hieronder lees je welke games er dit weekend op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij gaat spelen!

Marcel - Is eindelijk voorbereid

Het is weekend, dus dat betekent vakantie. Althans, ik heb ervoor gekozen om even een weekje vrij te nemen. Zodoende heb ik flink wat tijd om handen om heerlijk wat games te spelen. World of Warcraft Classic blijft voor mij steevast een toevluchtsoord om tijdens mijn vrije uurtjes in te vertoeven. Afgelopen weekend ben ik in voorbereiding van de The Burning Crusade Classic-release dan ook met een nieuw personage begonnen. Daar ga ik in het weekend ongetwijfeld mee verder. Daarnaast moet ik maar eens Star Wars Jedi: Fallen Order en Yakuza: Like a Dragon afronden. Genoeg te doen dus.

Randolf - Eorzea roept

Zodra ik een uitbreiding van Final Fantasy 14 uitspeel, leg ik de MMO naast me neer tot de volgende expansie lanceert. Tussendoor blijft Square Enix wel nieuwe missies en dungeons uitbrengen, die het verhaal alvast richting de aankomende 'grote' uitbreiding sturen. Daar lees ik dusdanig goede verhalen over, dat het nu al begon te kriebelen. Ook al lanceert Endwalker pas in de herfst, logde ik deze week voor het eerst sinds 2019 weer in. Gelijk even wennen, want hoe zat de skill rotation van mijn Dragoon ook alweer in elkaar? Gelukkig is de community altijd erg vriendelijk en behulpzaam, dus ik mag me wat foutjes veroorloven.

Carl - Nier-ts aan de hand

Culttitel Nier heeft deze week eindelijk de erkenning gekregen die het verdient. Zoals je in mijn Nier Replicant review kunt lezen is dit een liefdevolle en grondige remaster van een reeds voortreffelijke game. Ik ben van plan om dit weekend de laatste losse eindjes in het verhaal van Kainé, Emil en Yonah aan elkaar te knopen - inclusief de extra eindes die de game zoveel extra diepgang geven. Ben ik daarmee klaar, dan wil ik graag Hob eindelijk eens aan de tand voelen. Zoveel goede games, zo weinig tijd.

Sander - Backlog battle

Aan het begin van het jaar heb ik me voorgenomen om me minder op nieuwe games te focussen en titels uit m'n backlog uit te spelen. Voorlopig gaat het best goed, met al zestien titels onder de riem! Maar na elke game die ik uitspeel, stuit ik tegen die eindeloze, onmogelijke vraag: wat ga ik nu aanpakken? Ik dacht aan Knights of the Old Republic, maar daar komt misschien binnenkort een remake van. The Witcher 3 dan? Corona of niet, ik heb niet 500 uur speeltijd rondslingeren. De keuze is denk ik op Okami HD gevallen: die game verdient een tweede kans. Mijn reeds lopende sessie van Pokémon Sword hebben we het maar even niet over…

Maarten - Keert terug, en terug, en terug...

Dit weekend zak ik naar Atropos af, een desolate planeet met een beklemmende sfeer waar zowel fauna als flora me naar het leven staan. Een weinig aantrekkelijk vooruitzicht - akkoord - maar dankzij de responsieve arcadegameplay van ontwikkelaar Housemarque hoop ik deze intergalactische trip toch tot een goed einde te brengen. Een finaal oordeel lees je volgende week pas, dus wish me luck!

Ben je nog niet uitgelezen? Lees dan ons overzichtsartikel met de beste Xbox Game Pass games die je in 2021 moet spelen.

Read this next