Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Week-eindbazen #08

Wat spelen we dit weekend?

Blijkbaar heeft Miyazaki's Dark Souls 3 bijna de gehele redactie in zijn greep. Toch zijn er enkele andere games die hier en daar opduiken. Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij gaat spelen!

Michiel - Heeft zijn ziel verkocht

Mijn voorzichtige eerste stapjes in de wereld van Dark Souls 3 zijn intussen veranderd in een ware obsessie. Elke dag kijk ik met veel ongeduld uit naar het moment waarop ik 's avonds bevreemdende locaties als Farron Keep of Smouldering Lake kan verkennen. Het einde is nog lang niet in zicht, maar stiekem denk ik intussen al na over welke Soulsborne-game ik nadien ga uitproberen. Bloodborne spreekt mijn qua setting enorm aan, maar Carl sprak vorig jaar dan weer vol lof over het leveldesign in Nioh. Of misschien moet ik toch maar gewoon de eerste Dark Souls een tweede kans geven.

Sander - Mag op een andere manier overleven

De afgelopen weken staan voor mij in het teken van overleven. Nadat ik de redactie heb aangestoken met mijn Dark Souls-manie, moest ik de vele crashes van de pc-versie overleven. Dark Souls 3 kan blijkbaar niet goed omgaan met mijn GTX 1070. Lekker dan. Gelukkig was de game in de aanbieding op de PS4, dus heb ik hem opnieuw gekocht om daar weer de eerste uren opnieuw te overleven. Nu zit ik vast in de Catacombs of Carthus en absoluut niet in staat om daar te overleven. Carl kwam me redden door mij aan de review van Metal Gear Survive te zetten. Eens kijken of ik daar wel zonder al te veel kleerscheuren doorheen kom…

Bruce - Met de boog in de hand kom je door het ganse Boheemse land

Na een frustrerende eerste kennismaking met Kingdom Come: Deliverance begint de game helemaal open te bloeien. Stilaan begint het plebs mijn naam te kennen, de burgers mij te accepteren en win ik de gunst van enkele heren. Dia komt vooral door mijn nieuwe vechttechniek: waarom man-tegen-man met zwaard en schild vechten, als je een boog en een paard hebt? Hoog tijd om die Koemanen een koekje van eigen deeg te geven. In de tussentijd zet ik nog wat keuterboertjes aan het werk als waterdrager, verleid ik de deernes met een bosje zelfgeplukte bloemen of probeer ik, wat de priesters noemen, 'te lezen'.

Maarten - Oefent zijn dodge roll

Dit weekend verken ik de ongetemde vlaktes van Astera in mijn eerste poging het tot A-class monsterjager te schoppen. Hoewel ik als Souls-liefhebber door en door geoefend ben in de (90% van de tijd door puur geluk) zegevierende techniek van het dodge rollen, is Monster Hunter met zijn vele maps, icoontjes en statuseffecten een heel ander paar mouwen. Rathalos is waarschijnlijk nog wat te hoog gegrepen, maar Jagras lukt intussen met de vingers in de neus. Tenzij Anjanath m'n pad kruist. Wordt het me allemaal wat te veel, dan leg ik me gewoon lekker languit in de zetel met Discovery Tour van Assassin's Creed Origins.

Carl - Spoorloos in Kamurocho

Van het ene gangsterepos naar het andere: na mijn frustratie over Grand Theft Auto 5 heb ik Amerika achter me gelaten en ben ik nu in Japan. Yakuza Kiwami, de geweldige remake van de allereerste Yakuza, heeft me namelijk volledig in de greep. Denk nu echter niet dat ik me bezighoud met boeventronies in elkaar te stompen. Wie heeft er nood aan een zwaarwichtig crimineel drama als je je tijd kunt vullen met de kaartgame MesuKing, waar blad-steen-schaar een flauw excuus vormt om halfnaakte dames met elkaar op de vuist te laten gaan? Of wie weet schuim ik de cafés en restaurants af, waar elke maaltijd en elk drankje een waanzinnig gedetailleerde foto en omschrijving heeft. Kampai!


Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Dark Souls III

Video Game

Kingdom Come: Deliverance

PS4, Xbox One, PC, Mac, Nintendo Switch

See 3 more

Metal Gear Survive

PS4, Xbox One, PC

Monster Hunter World

PS4, Xbox One, PC

Yakuza Kiwami

PS4, PC

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!
Reacties