Skip to main content

Week-eindbazen #07

Wat spelen we dit weekend?

Sander begint afkickverschijnselen te vertonen, aangezien Dark Souls 3 bij hem om de haverklap vastloopt. Een mooi moment voor Bert en Michiel om hem in te halen. Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij gaat spelen!

Michiel - Worstelt met anger issues

Twee jaar geleden heb ik mij voor het eerst aan Dark Souls gewaagd. Na een uur of vijftien zelfkastijding heb ik mijn controller net niet in twee gebroken uit frustratie, en heb ik wijselijk besloten dat het Souls-genre niets voor mij is. De recente lofzangen van Bert en Sander over Dark Souls 3 hebben mij echter overtuigd om de serie een tweede kans te geven. Momenteel vermaak ik mij nog, maar ik besef maar al te goed dat het een kwestie van tijd is alvorens de moeilijkheidscurve van de game mij opnieuw inhaalt en een nieuwe woede-uitbarsting nabij is. Misschien bestel ik maar beter alvast een nieuwe controller...

Johnny - Bootje varen

Ik heb met veel liefde 105 uur in The Witcher 3: Wild Hunt gestoken. Toen ik eenmaal in Skellige was aangekomen, zakte de moed mij echter in de schoenen. De map liet talloze vraagtekens zien en een vluchtige blik op onze The Witcher 3 walkthrough maakte pijnlijk duidelijk dat ook qua verhaal het einde nog lang niet in zicht was. Bert adviseerde mij die vraagtekens uit te zetten, maar dat is niet hetzelfde. Ik moet gewoon alles van deze geniale game ervaren hebben. Dankzij de Kingdom Come: Deliverance review is mijn The Witcher-honger weer aangewakkerd en daarom ga ik dit weekend eindelijk weer verder. Ik pak het eerste bootje dat ik zie en ga vervolgens op zoek naar sunken treasure en hidden cargo. Met een beetje geluk is Skellige binnenkort vraagtekenvrij.

Marcel - Op zoek naar een sprookjesparadijs

Door mijn nieuwe effectieve aanpak reduceer ik mijn backlogstapel tot een nieuwe hoogte. Het is verfrissend om weer eens wat credits over het scherm te zien rollen. Uncharted? Check. Uncharted 2? Check? Assassin's Creed Origins: The Hidden Ones? Check. Zelfs met Monster Hunter World zit ik redelijk dichtbij de credits. Tijd om eens wat andere titels erbij te pakken en nog een aantal strepen op mijn lijst te zetten. Ga ik dan toch verder met Uncharted 3: Drake's Deception of duik ik in Kingdom Hearts 1.5 Final Mix? Dankzij de nieuwe trailer van Kingdom Hearts 3 kreeg ik plotseling zin om Xehanort en de Heartless alle hoeken van de Disney werelden te laten zien. Nu nog een keuze maken...

Carl - Met frisse tegenzin naar Los Santos

Ik ga eerlijk zijn: ik vind Grand Theft Auto 5 een gruwelijke teleurstelling. Al toen ik de game speelde bij zijn oorspronkelijke release op de PlayStation 3 en Xbox 360 vond ik het vijfde deel in Rockstars criminele saga een gigantische stap achteruit tegenover de vorige delen. Michael, Franklin en Trevor zijn alle drie onsympathieke eikels, de 'gewaagde' humor is een flauwe herhaling van wat tien jaar geleden edgy was, en de zijmissies voelen als een boodschappenlijstje in plaats van amusement aan. Wat een verschil met GTA 4, waar ik urenlang plezier beleefde met voetgangers van trappen te duwen en auto's te katapulteren met de beruchte glitchy schommel. Soit, omdat ik de PlayStation 4-versie van GTA 5 cadeau heb gekregen, geef ik de game nog een allerlaatste kans, maar het is met tegenzin dat ik weer naar Los Santos trek.

Maarten - Tracht zich te beheersen

Bij een gloednieuwe console hoort vanzelfsprekend een gloednieuwe game en dus prijkt Shadow of the Colossus bovenaan m'n to-dolijstje dit weekend. Buiten het bekijken van speedruns van het PlayStation 2-origineel heb ik nul ervaring in het beklimmen van slome, gigantische reuzen. Met zeven op de teller is de vraag dan ook of ik 'm zal uitspelen voor maandag. Shadow of the Colossus lijkt me bovendien een game die je best in meerdere speelsessies voltooit, hoewel de duivel in me (lees: hardnekkige gameverslaving en onvermogen de controller neer te leggen) daar misschien anders over beslist.


Read this next