Skip to main content

Webwinkel GOG krijgt verbeterd terugbetalingsbeleid

Voer voor misbruik?

Webwinkel GOG wijzigt zijn terugbetalingsbeleid. Voordien was het enkel mogelijk om een terugbetaling te vragen voor games die je nog niet had gedownload en gespeeld. Dat wijzigt volledig. Vanaf nu kun je voor eender welke game tot 30 dagen na de aankoop een refund vragen. Het aantal uren dat je de game al hebt gespeeld, is van geen belang.

Daarmee is het nieuwe terugbetalingsbeleid van GOG zelfs een stuk klantvriendelijker dan dat van concurrent Steam. Daar kun je enkel een refund aanvragen als je de game minder dan twee uur hebt gespeeld. Bij GOG is de nieuwe refund policy voorlopig wel een manueel proces. Voor elke aanvraag moet je de klantenservice van de webwinkel rechtstreeks contacteren.

GOG is er zich van bewust dat het nieuwe terugbetalingsbeleid gemakkelijk kan misbruikt worden. Spelers kunnen immers een game volledig uitspelen en nadien toch een terugbetaling aanvragen. Het bedrijf zal mensen die mogelijk misbruik maken van het systeem dan ook in de gaten houden.

Het is zeker niet de eerste keer dat GOG klantvriendelijke maatregelen treft. Eind vorig lanceerde het bedrijf GOG Galaxy 2.0, een nieuwe gamesclient waarin je al je games uit verschillende webwinkels op één plaats kunt beheren.

Read this next