Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Webwinkel Amazon koopt streamingdienst Twitch

Voor 970 miljoen dollar.

Webwinkel Amazon heeft de populaire streamingdienst Twitch overgenomen voor 970 miljoen dollar.

De deal is vannacht bekendgemaakt. Eerder werd lange tijd gedacht dat Google de nieuwe eigenaar van Twitch zou worden, met een voor de hand liggende YouTube-integratie als gevolg. Dat blijkt nu toch niet het geval.

Twitch-baas Emmett Shear legt uit dat er voor Amazon is gekozen, omdat de internationale webshop gelooft in de community van de dienst en daarbij de waardes en lange-termijnvisie van Twitch deelt. Ook benadrukt Shear dat Twitch onafhankelijk blijft. "Met de hulp van Amazon hebben we toegang tot de benodigdheden voor een nog betere streamingdienst," aldus de topman.

Hoe Amazon precies gebruik gaat maken van Twitch, is nog niet duidelijk. "Net zoals Twitch zijn we bij Amazon altijd bezig met onze consumenten en denken we graag anders. We hopen dan ook van Twitch te leren en ze te helpen met het bouwen van nieuwe diensten voor de gamescommunity," aldus Amazon-topman Jeff Bezos.

Twitch rekende vorige maand op 55 miljoen unieke bezoekers. Eerder bleek uit een onderzoek van The Wall Street Journal dat enkel Netflix, Google en Apple meer internetverkeer hebben. Twitch laat daarmee Facebook en ook Amazon achter zich.

Ondertussen is goudvis Grayson Hopper na 24 dagen eindelijk een paar stappen uit Pallet Town. Dankzij donaties van kijkers heeft hij nu een groter aquarium dan voorheen.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties