Skip to main content

WE3k-eindbazen over Microsoft en Elden Ring

Wat spelen we dit weekend?

Het is weer weekend en E3 2021 is in volle gang, dus is het tijd voor WE3k-eindbazen. Hieronder lees je wat onze weekendplannen zijn en welke games er dit weekend op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke persconferenties jij gaat kijken en welke games jij gaat spelen!

Carl - Gamen tegen de klok

Game Pass is fantastisch. Het heeft me de kans gegeven om talloze games uit te proberen waar ik normaal over zou twijfelen om geld aan te spenderen. Maar er is ook een nadeel aan verbonden. Het wordt namelijk pas laat meegedeeld wanneer games de dienst gaan verlaten (ongeveer twee weken op voorhand). Daardoor zit ik nu met een dilemma. Ik wil graag Ace Combat 7 en Observation spelen, die beide op 15 juni Game Pass verlaten. Maar voor beide heb ik geen tijd. Dus nu, met maar enkele dagen te gaan, moet ik een keuze maken. Stress! Gamen tegen de klok! Welke van de twee wordt het? Een definitief antwoord voor je heb ik nog niet, dus excuses voor deze cliffhanger.

Marcel - E3 is back, baby

Aankomend weekend staat volledig in het teken van E3 2021, dus er wordt waarschijnlijk weinig gegamed. Ik kijk dan ook vooral uit naar nieuws omtrent Microsoft en Bethesda, want daar moet dit jaar gewoon geknald worden. Avowed, Fable, Forza Horizon 5, Starfield en Wolfenstein 3 zijn waarschijnlijk aanwezig, maar ik hoop vooral op enkele grote verrassingen, zoals Elder Scrolls 6 en de Indiana Jones-titel van MachineGames. De komende dagen is er in ieder geval genoeg te zien. Mocht ik nog tijd vinden om te gamen, dan zal dat The Burning Crusade Classic zijn. Wat is dat nog altijd een heerlijke game zeg.

Michiel - Het cynisme gaat even aan de kant

Terwijl de E3-periode voor veel fans een feestelijke periode vol spectaculaire aankondigingen is, brengt de eindeloze stroom aan persconferenties tegenwoordig vooral de cynicus in mij naar boven. Waar anderen enthousiast worden bij de onthulling van een innovatieve multiplayergame, zie ik een op geld beluste uitgever die via een sluw liveservicemodel extra geld uit mijn zakken wil kloppen. Een remake van een klassieker van weleer? Dat is toch gewoon een luie manier om de nostalgie van de fans te misbruiken?

Dit jaar wordt het echter anders! Dit jaar trek ik met een open vizier richting de persconferenties, op zoek naar die kinderlijke verwondering waarmee ik vroeger de E3 volgde. Voorlopig heeft die attitude mij alvast niet teleurgesteld. De eerste trailer voor Elden Ring is met voorsprong het meest spectaculaire wat ik in tijden heb gezien, en na de aankondiging van Battlefield 2042 heb ik voor het eerst sinds lang weer zin om die serie te spelen. Meer van dat graag!

E3 2021 en Summer Game Fest 2021 zijn in volle gang. Voor meer informatie over de data en tijden hebben we een handig overzicht van E3 2021, Summer Game Fest en andere evenementen opgelijst.

Read this next