Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

"We zijn trots op vergelijking God of War"

Developer Dante's Inferno geeft het toe.

Soms kan het geen kwaad om eerlijk toe te geven dat je eigenlijk heel wat ideeën bent gaan halen bij de concurrentie. Beter goed gekopieerd dan slecht gevonden zeggen wij altijd, en dat lijkt ook de leuze te zijn die boven de ingang van Visceral Games, de ontwikkelaar achter Dante's Inferno, te vinden is.

Het team dat momenteel hard aan het sleutelen is aan het spel heeft namelijk toegegeven dat ze erg trots zijn op het feit dat mensen Dante's Inferno vergelijken met God of War. Beide spellen hebben een gelijkaardige gameplay aan boord, en Visceral Games hoopt dan ook dat ze het niveau van de avonturen van Kratos zullen kunnen benaderen.

"Ik hoop dat de vergelijking met God of War terecht zal blijken eens Dante's Inferno verschijnt," laat director Jonathan Knight weten. "Ik ben er ook zeker van dat God of War III een spectaculair spel gaat worden, en ik zal vooraan in de rij staan om het te kopen."

Knight gaat verder door de gelijkenissen nog eens extra te belichten. "Ik hoop dat ons spel vergeleken wordt met God of War door het goede vechtsysteem dat we hebben ontwikkeld. Het is erg snel en makkelijk om te leren kennen, en je voelt je oppermachtig wanneer je ermee in aanraking komt."

Dante's Inferno zal begin 2010 beschikbaar zijn voor de PlayStation 3, Xbox 360 en PC, alsook voor de PSP.

Reacties