Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

"We moeten alles waarmaken tijdens de PS4-lancering"

Tretton: Strijd nog niet gestreden, ondanks prijsverschil.

SCE America hoofd Jack Tretton heeft gezegd dat, hoewel concurrent Xbox One €100 meer kost, Sony meer nodig heeft om met de PlayStation 4 te winnen van haar competitie.

"Ik denk dat een gamer uiteindelijk kijkt naar een tien-jaar lange levensspanne," zegt Tretton. "Ze bekijken beschikbare software, waardepropositie, en het goedkoopste platform is daarin niet direct het meest succesvolle."

"Maar een goedkoper product aanbieden dan je concurrentie is nooit slecht."

Waar de Xbox One een adviesprijs van €499 meekrijgt, biedt Sony de PS4 voor €399 aan. Sony's next-gen console heeft voorlopig een goede start: de pre-orders bedragen momenteel drie miljoen exemplaren. Dat zijn betere cijfers dan de PS3 en PS2 hadden.

"Het voelt alsof we de gamer aan onze zijde hebben, het voelt alsof we de ontwikkelaars aan onze zijde hebben, en nu moeten we dat vertrouwen waarmaken" vervolgt Tretton. "Het meest belangrijke op dit moment is om de waardepropositie te waarborgen. Mensen moeten 'ik zag [de PS4], het ziet er fantastisch uit, ik wil het hebben.' En als dat het antwoord is, heb je een winnaar voorhanden."

29 november 2013, de releasedatum van de PS4, nadert. Heb jij, met de 33 aangekondigde PS4 launch games, net als Tretton het gevoel dat Sony als beste uit de bus komt? Vind je de keuze moeilijk, aangezien de Xbox One uitgesteld is in België en Nederland? Laat het ons vooral weten in de comments.

Cover image for YouTube videoGamescom PS4: PlayStation 4 release date revealed

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
PS4
Over de auteur
Dirk Schuit avatar

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Reacties