Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Publiciteitsstunt Watch Dogs loopt verkeerd af

Explosievenopruimingsdienst ingezet in Australië.

In Australië heeft een publiciteitsstunt voor Watch Dogs tot oproer geleid. Een explosievenopruimingsdienst is ingezet nadat een zwarte kluis werd aangetroffen waar een piepend geluid uit kwam.

De opruimingsdienst werd gebeld door Ninemsn; een Australische nieuwswebsite. Het mediaconcern ontving een zwarte kluis op het kantoor die bedoeld was als promotiemateriaal voor Watch Dogs. Daarbij was een brief bijgesloten die de ontvanger van de post instrueert zijn voicemail te checken.

De kluis maakte een piepend geluid toen werknemers van Ninemsn de kluis probeerden te openen met een bijgeleverde pincode. De explosievenopruimingsdienst is vervolgens gebeld terwijl het kantoor ontruimd werd. De kluis is in de kelder geopend en de dienst trof slechts een Watch Dogs-game, Aiden Pearce's pet, een muts en de embargodatum aan.

"Voor een PR-bedrijf is dit absoluut over de grens gegaan van wat veilig is om anoniem naar een redactie te sturen," verklaart Ninemsn-redacteur Hal Crawford. "Het ding was zwart, zwaar en eng. We checkten andere publicaties om te kijken of zij ook een soortgelijk pakket hadden ontvangen, maar dat was niet het geval."

Het bedrijf vermoedt op dat moment dat het om een PR-stunt gaat, maar nam alsnog voorzorgmaatregelen. Ubisoft Australië reageert ook op het voorval. "Helaas ging de bezorging bij Ninemsn niet als gepland, en we bieden onze excuses aan het personeel voor alle problemen die het heeft veroorzaakt."

De bijgeleverde pincode is volgens de uitgever verkeerd bijgeleverd en de beloofde voicemail is nooit aangekomen. Andere bedrijven hebben hetzelfde pakket van Ubisoft ontvangen, maar zij waren wel in staat de kluis te openen.

In Watch Dogs neem je de rol aan van Aiden Pearce; een crimineel die hackend wraak neemt op de moordenaars van zijn nichtje. De game is nu uit op de pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One. De Watch Dogs review lees je ondertussen op de site.

Over de auteur

Sander van Dalsum avatar

Sander van Dalsum

Redacteur

Freelance journalist. Speelt graag stealth-games, RPG's en tactische shooters. Houdt net als iedereen van muziek.

Reacties