Skip to main content

Watch Dogs: Legion - Release, verhaal, gameplay en alles wat we weten

Aiden en Marcus wie?

Ubisoft kondigde tijdens E3 2019 Watch Dogs: Legion aan. Buiten de typische aspecten, zoals het hacken en de missies vat je de game aan met in totaal negen miljoen speelbare personages. Daardoor gooit Ubisoft het met deze derde Watch Dogs-game over een andere boeg. Hoe dat alles juist in elkaar steekt, lees je in dit overzichtsartikel.

Op deze pagina lees je meer over:

Watch Dogs: Legion release - Wanneer komt de game uit?

Watch Dogs: Legion release was in eerste instantie 6 maart 2020 voor de pc, PlayStation 4, Xbox One en Stadia, maar de ontwikkeling duurde langer dan gedacht. Een exacte releasedatum is nog niet bekend, maar Ubisoft geeft aan dat de game ergens tussen juli en december van 2020 lanceert. Met de extra tijd kan de ontwikkelaar aan geoptimaliseerde versies voor de next-genconsoles werken. Volgens bronnen binnen Ubisoft loopt de Watch Dogs: Legion release om die reden gelijktijdig met die van de PlayStation 5 en de Xbox Series X.

Bekijk op YouTube

Watch Dogs: Legion kopen - Welke edities zijn er verkrijgbaar?

Bij de release van Watch Dogs: Legion zijn er maar liefst vijf verschillende edities verkrijgbaar. Als je een pre-order plaatst, dan krijg je de volgende extra's:

  • Emerald Guard-masker (niet inbegrepen bij een pre-order van de Standard Edition)
  • Uneasy Lies-masker
  • Serpent Sisters-wapenskin
  • Lux-autoskin

Naast de Standard Edition krijgt de game ook een Resistance Edition. Die bevat een fysieke versie van de game en het Resistant Pack. Daarmee ontgrendel je de hacker Lynx met bijbehorend dierenmasker en outfit. Verder ben je een week lang VIP en verdien je sneller XP en in-gamegeld.

Dankzij de Gold Edition krijg je drie dagen eerder toegang tot de game. Verder bevat die editie ook de Season Pass, een extra verhaalmissie en vier extra personages. Naast vroegtijdige toegang tot de game, de Season Pass, een extra verhaalmissie en een maand lang VIP-status bevat de Ultimate Edition een DedSec-autoskin, het Urban Jungle Pack en het London Dissident Pack. Met het eerste pakket krijg je toegang tot de personages: Lynx, Luipaard en Adder en hun bijbehorende maskers en outfits. Het tweede pakket daarentegen bevat het Sapphire Guard-masker, het Cardboard Cyborg-masker en het Distortion-masker.

De Collector's Edition is uitsluitend te verkrijgen in de Ubisoft Store en bevat de Ultimate Edition van de game, een replica van het 'Ded Coronet'-masker met verlichting, een steelbook case, drie exclusieve stickers, een op de voor- en achterkant bedrukte propagandaposter en onmiddellijke toegang tot een in-game versie van het 'Ded Coronet'-masker.

Interesse in één van de versies? Gebruik dan een van de onderstaande linkjes:

Watch Dogs: Legion verhaal en setting - Waar speelt de game zich af?

Watch Dogs: Legion speelt zich af in het Londen van de nabije toekomst. Daar is de Britse overheid gevallen en is de krijgswet in werking gegaan. Dat heeft als resultaat dat de corrupte militaire organisatie Albion, drones en criminele bendes er de plak zwaaien. De hackersgroep DedSec uit de vorige twee games is dat corrupte nieuwe regime beu en wil London teruggeven aan de Londenaren. Daardoor krijg jij de taak om een lokale tak van DedSec op te richten.

Net zoals in Watch Dogs 2 is Watch Dogs: Legion een openwereldgame en kun je alle iconische plaatsen van de stad verkennen. Hieronder vallen het London Eye, Trafalgar Square en Tower Bridge. Dankzij geraytracete weerspiegelingen zien die iconische locaties er in de trailers alvast erg indrukwekkend uit.

Bekijk op YouTube

Watch Dogs: Legion gameplay - Hoe speelt de game?

De nieuwste mechaniek in Watch Dogs: Legion is dat alle Londenaren rekruteerbaar zijn als ze een goede indruk hebben van DedSec. Personages met een slechte indruk van de hackersgroep kun je alsnog overhalen via specifieke rekruteringsmissies. Tijdens die missies hack je databases, laat je personages oppakken of bevrijd je juist personages.

Volgens Ubisoft hebben alle personages een uniek achtergrondverhaal, een unieke stem, eigen eigenschappen, vaardigheden en klassen. Dankzij die eigenschappen doen bepaalde personages meer schade met hun vuisten of wapens, pleit een advocaat gevangen personages onmiddellijk weer vrij of genezen bepaalde personages veel sneller. De vaardigheden zijn volledig aanpasbaar en ook over de klassen heb je invloed. Zo kies je bij de rekrutering van elk personage of ze een stoere Enforcer, een stealthy Infiltrator of een dronekapende Hacker zijn. Via missies speel je vervolgens bepaalde vaardigheden of perks vrij om je personages of je gadgets aan te passen.

Net zoals Watch Dogs 2 bevat Watch Dogs: Legion gadgets in de vorm van allerlei wapens en een Spider Bot, die vijanden elektrocuteert door middel van projectielen of door letterlijk op hen te kruipen. Verder dient het gadget als een vanop afstand bestuurbare geschutstoren en verken je er omgevingen mee of hack je er bepaalde zaken mee. Alle personages die je aan je DedSec-groep toevoegt, zijn eveneens in staat om auto's, deuren en camera's te hacken.

Bekijk op YouTube

Iedere beslissing die je maakt, lijkt overigens een positieve of negatieve impact te hebben op je (toekomstige) personages. Wanneer je huidige personage in een missie sterft, is dat door permadeath onomkeerbaar. Loop je echter geen levensbedreigende schade op, dan kun je ervoor kiezen om op te geven en naar de gevangenis te gaan. Vervolgens kun je dat personage met een andere hoofdrolspeler bevrijden. Kies je ervoor om je te verzetten, dan gaat dat personage waarschijnlijk alsnog dood.

Daarnaast laat Ubisoft weten dat tegenstanders zich tijdens gevechten aanpassen op basis van hoe je een gevecht benadert. Ga je bijvoorbeeld al schietend een vijandelijke omgeving binnen, dan reageren je tegenstanders met hun wapens. Gooi je het eerder over een stealthy boeg, dan slaan vijanden die je opmerken niet meteen alarm en krijg je alsnog de kans om hen geruisloos uit te schakelen.

Wil jij ook op de hoogte blijven van het laatste Watch Dogs: Legion nieuws? Hou dan vooral dit artikel in de gaten, waar we de belangrijkste informatie blijven updaten!

Read this next