Skip to main content

Watch Dogs: Legion map: Locaties van herkenningspunten in Londen, plus nauwkeurigheid map en grenzen uitgelegd

Wat kun je allemaal bezoeken in Ubisoft's versie van het toekomstige Londen?

De map van Watch Dogs: Legion is de ster van de show - een versie van London die, ondanks het feit dat die zich in een door cTOS-bestuurde nabije toekomst bevindt, verrassend genoeg trouw blijft aan de recreatie van zijn verschillende centrale stadsdelen.

Deze pagina legt nauwkeurig uit waar je alle belangrijke herkenningspunten, de grenzen en de limieten van elk stadsdeel en de map liggen.

Op deze pagina:

Bekijk op YouTube

Welke Londense stadsdelen zitten er in Watch Dogs: Legion en waar stopt de map?

Watch Dogs: Legion speelt zich af in de nabije toekomst en focust zich op acht centrale stadsdelen. Zo zien ze er in-game uit als je ze bekijkt in het map-scherm (de bovenste en onderste stadsdelen zijn er deels afgesneden, maar we hopen dat het algehele plaatje duidelijk is voor iedereen):

Hieronder zie je de map in een iets duidelijkere weergave (met dank aan slicshuter op reddit voor de afbeelding, die gebaseerd is op een nauwkeurige afbeelding uit een van zijn livestreams):

Afbeelding van: slicshuter op reddit

Dat betekent dat de grote meerderheid van de meeste iconische locaties en herkenningspunten aanwezig zijn op de map en dat die ongeveer de werkelijkheid benaderen.

Op vlak van grenzen staat de map van Londen grotendeels scheef. In grote lijnen loopt de map in elke richting als volgt:

  • Westelijk: Volgt het noorden van de rivier tot aan de Wellington Arch in Hyde Park Corner (waar de straten naar het noorden - inclusief Paddington - er niet in zitten omdat deze verder naar het noorden lopen en de map loopt enkel naar het westen tot aan de rand van Oxford Circus) en Battersea Power Station ten zuiden van de rivier
  • Zuidelijk: Gaat van Battersea Power Station, oostwaarts en van Brixton naar Southwark
  • Oostelijk: Volgt Tower Bridge en Rotherhithe Docks ten zuiden van de rivier, dan van Tower Hamlets en Wapping ten noorden van de rivier
  • Noordelijk: Bethnal Green en Hackney Baths naar het oosten, door King's Cross Station en Camden Market van het noorden naar het noord-westen

Hoewel de map veel van het centrale Londen bevat, zijn zij die graag herkenningspunten op de rand, zoals de Royal Albert Hall in het westen of Greenwich in het oosten, willen verkennen eraan voor de moeite.

Bekijk op YouTube

Dat gezegd zijnde, ondanks dat de map van deze openwereld erg groot is, is het erg begrijpelijk dat de ontwikkelaar niet te veel hooi op zijn vork wou nemen en zich daarom enkel focust op de populaire gebieden van Londen.

Hoewel je nog steeds in de verte kunt kijken, vooral met een drone, zal bij het bereiken van het einde van de map een waarschuwing opduiken die je zal vragen om terug te keren naar het bespeelbare gebied.

Hoe accuraat is de map van Londen in Watch Dogs: Legion?

Hoewel sommige van je favoriete Londense locaties niet aanwezig zijn in de game, bevat de map van Watch Dogs: Legion toch wel erg veel bekende locaties - daaronder vallen veel intacte herkenningspunten die op indrukwekkende wijze zijn nagebouwd.

Als het aankomt op nauwkeurigheid en schaal is deze map niet één op één - het is bij benadering, maar als je het centrum van Londen goed kent, dan kun je je er nog steeds erg gemakkelijk verplaatsen van het ene naar het andere herkenningspunt en dat met slechts enkele aanpassingen.

We raakten bijvoorbeeld een klein beetje verdwaald in het doolhof van de straten van Soho toen we probeerden om van Piccadilly Circus naar Oxford Circus te gaan. Bij onze tocht van London Bridge door Borough Market naar Tate Modern viel het ons op dat er op de map een paar straten werden geschrapt. Maar als het aankomt op oriëntatie, het gevoel en de belangrijkste herkenningspunten, dan zijn alle dingen grotendeels aanwezig. Dat geldt in ieder geval voor de centrale locaties die we kennen. Het is erg indrukwekkend.

Tate Modern.

Daarnaast bevat de map ook geen kleinere winkels, zoals de M&M-winkel vlakbij Leicester Square, en andere belangrijke punten die niet in de game zitten. De ontwikkelaar doet wel zijn best om die gebieden op te vullen met winkels en verkooppunten die hetzelfde gevoel opwekken - bijvoorbeeld Leicester Square heeft nu enkele cinema's met eentje die erg lijkt op de Prince Charles Cinema in noordelijke richting, met Chinatown daar net achter.

De Prince Charles Cinema, net buiten Leicester Square.

Als laatste is het nog de moeite om te zeggen dat, hoewel veel bezienswaardigheden hun oorspronkelijke naam hebben behouden (zoals de meeste galerijen en musea) andere locaties, zoals de Shard, nieuwe namen hebben gekregen omdat ze gebruikt worden als bolwerken van in-game organisaties.

The British Library.

Watch Dogs: Legion lijst met herkenningspunten: Waar vind je Buckingham Palace, Covent Garden, Leicester Square, Piccadilly Circus en meer?

Hieronder vind je een lijst met herkenningspunten en waar je die ongeveer kunt vinden in de game. De lijst is niet volledig accuraat, het kan namelijk zijn dat we enkele dingen hebben gemist tijdens onze reis of dat bepaalde punten een andere naam hebben gekregen - maar het goede nieuws is dat als je graag iets belangrijk wilt bezoeken in het centrum van Londen, dat de kans groot is dat je dat je dit er ook daadwerkelijk kunt vinden.

Het is ook belangrijk om te zeggen dat, hoewel je vrij bent om alle Londense stadsdelen te verkennen van het begin van de game, alle gebieden verduisterd zijn tot je dichterbij komt. Dat betekent dat je de map cursor niet kunt gebruiken om te weten te komen hoe gebouwen in die verduisterde gebieden heten. Dat is, hopelijk, waar de volgende lijst van pas komt. Heb je eenmaal een gebied bezocht, dan kun je gemakkelijk teruggaan via een nabijgelegen metrostation, dat dient als een snelreispunt.

HerkenningspuntLocatie
Admiralty Arch
City of Westminster (ten noordoosten van Green Park)
Barbican Centre
City of London, noordelijk
Battersea Power Station
Nine Elms, westelijk
Bethnal Green
Tower Hamlets, noordelijk
BFI IMAX (The London Lens)
Lambeth, noordelijk
Big Ben / Palace of Westminster
City of Westminster, east (by the river)
Brixton
Lambeth, zuidelijk
Buckingham Palace
City of Westminster, zuidwestelijk (in het midden van Green Park)
Camden Market
Camden, noordwestelijk
Charing Cross Station
City of Westminster, oostelijk (vlakbij de rivier)
Chinatown
City of Westminster, noordelijk
City Hall
Southwark, noordelijk
Covent Garden
City of Westminster, noordelijk
Downing Street
City of Westminster, centraal (ten oosten van Green Park)
Electric Avenue
Lambeth, zuidelijk
HMS Belfast
Thames River, oostelijk
King's Cross Station
Camden, noordelijk
Leather Lane
Camden, oostelijk
Leicester Square
City of Westminster, noordelijk
London Eye (Millennium Wheel)
Lambeth, noordelijk (on the river)
MI-6 Building
Lambeth, westelijk (on the river)
New Scotland Yard
City of Westminster, oostelijk (vlakbij de rivier)
OXO Tower (FLVR Restaurant)
Lambeth, noordelijk
Piccadilly Circus
City of Westminster, noordelijk
Regent Street
City of Westminster, noordelijk (ten oosten van Piccadilly Circus)
Shakespeare's Globe (Bankside Playhouse)
Southwark, noordwestelijk
Shard
Southwark, oostelijk
Somerset House
City of Westminster, noordelijk (vlakbij de rivier)
Southbank Centre
Lambeth, noordelijk
Spitalfields Market
Tower Hamlets, westelijk
St. Pancreas International
Camden, noordelijk
Tate Modern
Southwark, noordwestelijk
The National Gallery
City of Westminster, centraal (naast Trafalgar Square)
Tower Bridge
Thames River, oostelijk
Tower of London
City of London, oostelijk
Trafalgar Square
City of Westminster, centraal (ten noordoosten van Green Park)
US Embassy
Nine Elms, oostelijk (op de rivier)
Waterloo
Lambeth, noordelijk
Wellington Arch
City of Westminster, zuidwestelijk (ten westen van Green Mark)
Westminster Cathedral
City of Westminster, zuidelijk
Whitechapel
Tower Hamlets, centraal

Read this next