Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Watch Dogs: Legion: Hoe je een Huurmoordenaar en Spion vrijspeelt uitgelegd

Hoe speel je twee van de beste gevechtsgerichte agenten in de game vrij?

Watch Dogs: Legion biedt een grote variëteit aan verschillende types van speelbare agenten. Elk van hen heeft zijn eigen unieke voordelen die je helpen (of je tegenwerken) bij het voltooien van de huidige missie.

Twee van meest traditionele types - althans voor videogames - zijn de Huurmoordenaar en Spion. Beide types zijn misschien wel de beste speelbare personages van de game vanwege hun specifieke vaardigheden.

Beide geven je respectievelijk stealth- en gevechtsgerichte vaardigheden en uitrusting die je een streepje voor geven bij het verkennen van met vijanden gevulde basissen in missies of nevenactiviteiten. En omdat dit een openwereldgame van Ubisoft is, zijn er genoeg van hen in de titel aanwezig. Daardoor is het erg belangrijk om de juiste agent voor de klus te vinden.

Hoewel deze agenten zeldzaam zijn, zijn er toch meerdere betrouwbare manieren om beide types te vinden en hoewel ze standaard met een aantal krachtige vaardigheden komen, is het belangrijk om te weten dat ze allemaal een willekeurig uiterlijk hebben. Vergeet dus die bepaalde Spion of Huurmoordenaar die je in gedachten had en probeer een andere op te sporen.

Op deze pagina:

Bekijk op YouTube

Waar vind je een Spion in Watch Dogs: Legion?

Er zijn twee manieren om een Spion te rekruteren in Watch Dogs: Legion:

  • Door Westminster in opstand te laten komen
  • Door een Spion te vinden in de stad

Laten we elk van hen eens doorlopen.

Hoe ontgrendel je er een via bevrijdingsmissies?

De meest voor de hand liggende manier om een Spion te vinden is door Westminster, het noord-westelijke stadsdeel op de map waarmee je de game begint, in opstand te laten komen.

Dat doe je door alle 'bevrijdings'-doelen te voltooien. Elk stadsdeel heeft er namelijk drie die je herkent aan de rode en zwarte iconen op de kaart en bij elk van hen moet je snelle en simpele taken uitvoeren.

De makkelijkste manier om deze doelen te vervullen, volgens ons, is door een drone op te roepen en naar de locaties ervan te vliegen. De meeste ervan vind je hoog op gebouwen of vragen om een stealthy aanpak en daarom is een drone hierbij erg handig. Het is ook de makkelijkste manier om van het ene naar het andere doel te gaan en deze snel te voltooien.

Eens je dat gedaan hebt, dan ontgrendel je een exclusieve missie, in dit geval is dat Like Clockwork. Daarin moet je het Palace of Westminster binnendringen en met een Spiderbot naar de klokkenkamer van de Big Ben gaan. Hieronder zie je hoe dat juist in z'n werk gaat:

Bekijk op YouTube

Als je daarin slaagt en het stadsdeel in opstand laat komen, dan is de beloning - een Spion - van jou.

Het vinden van een Spion in de stad

De beste manier waarop je gegarandeerd een Spion krijgt, is door naar het MI6-gebouw, vlakbij de rivier in het stadsdeel Lambeth, te gaan - dat is ook een van de vele iconische herkenningspunten op de map van Watch Dogs: Legion.

Eens je hier bent, scan je iedereen in de buurt en is de kans groot dat je een of meerdere Spionnen tegenkomt. Wij vonden er een naast een auto aan de oostelijke zijde van het gebouw.

Nu voeg je dat personage toe aan lijst met mogelijke rekruten, dan voltooi je hun specifieke loyaliteitsmissie en voeg je hen toe aan je team van speelbare agenten.

Weet wel dat deze methode om een Spion te krijgen vooral draait rond geluk - wij moesten namelijk meerdere keren deze locatie bezoeken alvorens we er een vonden. Als je hierbij moeilijkheden ondervindt, dan kun je misschien overwegen om in plaats daarvan Westminster in opstand te laten komen.

Waar vind je een Huurmoordenaar in Watch Dogs: Legion?

Er zijn twee manieren om een Huurmoordenaar te rekruteren in Watch Dogs: Legion:

  • Door Nine Elms in opstand te laten komen
  • Door een Huurmoordenaar te vinden in de stad

Laten we elk van hen eens doorlopen.

Hoe ontgrendel je er een via bevrijdingsmissies?

De meest voor de hand liggende manier om een Huurmoordenaar te vinden is door Nine Elms, het zuid-westelijke stadsdeel op de map, te bevrijden.

Dat doe je door alle 'bevrijdings'-doelen te vervullen. Elk stadsdeel heeft er namelijk drie die je herkent aan de rode en zwarte iconen op de kaart en bij elk van hen moet je snelle en simpele taken uitvoeren.

De makkelijkste manier om deze missies te doen, volgens ons, is door een drone op te roepen en naar de locaties ervan te vliegen. De meeste doelen vervul je hoog op gebouwen of vragen een stealthy aanpak en daarom is een drone hierbij erg handig. Het is ook de makkelijkste manier om van het ene naar het andere doel te gaan en deze snel te voltooien.

Let wel op, want de missies van Nine Elms behoren tot een van de moeilijkste bevrijdingsmissies die we tegenkwamen. De VIP is hier bijvoorbeeld geen persoon, maar een CT Drone. Het is dus aangeraden om die met veel vuurkracht te benaderen. (Onze aanbeveling? Doe dit met je eigen CT Drone.)

Eens je dat gedaan hebt, dan ontgrendel je een exclusieve missie, in dit geval is dat The Black Hole of Battersea.

Als je daarin slaagt en het stadsdeel in opstand laat komen, dan is de beloning - een Huurmoordenaar - van jou.

Het vinden van een Huurmoordenaar in de stad

Net zoals de Spion, is het mogelijk om op een andere manier een Huurmoordenaar te vinden in de stad. In tegenstelling tot de Spion is er geen specifiek 'gebouw' of gebied dat je kunt bezoeken om dat type te vinden en daarom is het iets moeilijker.

Dat gezegd zijnde, je kunt wel een specifieke locatie bezoeken waar je bijna met zekerheid kunt zeggen dat er daar eentje zal spawnen. Om die locatie te bereiken steek je bij het station van Brewer Street (in het stadsdeel Westminster, ten noorden van Piccadilly Circus) de straat over en ga je naar een steegje vlakbij 'Club Fantasy'.

In die steeg vind je enkel 's nachts een Huurmoordenaar, want overdag zul je ze er niet vinden.(Bedankt reddit-gebruiker breakfastcrusade voor de tip!)

Hier kun je ze aan je lijst van mogelijke rekruten toevoegen en er vervolgens een loyaliteitsmissie voor doen.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Watch Dogs Legion

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!
Reacties