Skip to main content

Watch Dogs: Legion Drone locaties: Hoe je Cargo Drones beklimt, ermee rondvliegt en het ontgrendelen van een drone uitgelegd

Vlieg tot je erbij neervalt.

Drones waren altijd al een erg belangrijk onderdeel van Watch Dogs - maar in Legion zijn ze letterlijk groter dan ooit.

Zeker Cargo Drones zijn erg nuttig, als je weet dat je door hun grootte omvang in staat bent om ermee door Londen te vliegen. Zo raak je gemakkelijk op hoge gebouwen, voorbij bewakers en verafgelegen attracties zonder dat je je moet wagen aan het Londense verkeer.

Het is eigenlijk de beste manier om de in-gamewereld te verkennen - daardoor kun je je gemakkelijk een weg door de stad banen.

Gelukkig is het vinden van Cargo Drones eigenlijk voor de hand liggend als je weet waar je moet zoeken - en hoewel het ontgrendelen van nieuwe drones redelijk wat werk vraagt, is het toch de moeite waard om het te doen.

Op deze pagina:

Bekijk op YouTube

Hoe beklim je en vlieg je met een drone in Watch Dogs: Legion

Het concept van het vliegen met een drone wordt vroeg in het verhaal geïntroduceerd als onderdeel van de Reporting for Duty-missie. Daarin krijg je de opdracht om een bouwvakker te rekruteren die overal een Cargo Drone kan oproepen.

De bovenstaande missie kun je ongeveer in de eerste 90 minuten van het verhaal doen en bij voltooien ervan, heb je normaal gezien een goede uitleg gekregen over hoe je op drones kunt klimmen en ermee kunt vliegen.

Kort uitgelegd, als een Cargo Drone bij je in de buurt komt, kun je die hacken door middel van L1 of LB in te drukken. Als je dat doet heb je de volledige controle erover.

Om op een drone te kunnen klimmen, moet je deze laten zakken naar de grond of naar waar je personage staat. Daarna duw je op de cirkel- of B-knop en krijg je terug de volledige controle over je personage.

Wanneer dat allemaal gelukt is, dan duw je op X (op PlayStation) of op A (op Xbox) als je ernaast staat, net zoals je doet bij het beklimmen van een lage muur, en dan beklimt je personage de drone. Dat kaapproces doe je telkens over als je graag op een drone wil vliegen naar waar je maar wil.

Buiten dat ze redelijk snel neerstorten in vuurgevechten, kun je met een Cargo Drone oneindig verre afstanden afleggen. Dus als je op je kaart een punt markeert aan de andere kant van de kaart van Londen, dan kun je daar in vogelvlucht naartoe vliegen zonder dat je moet afrekenen met auto's, voetgangers en vijanden.

Waar vind je een drone in Watch Dogs: Legion?

Of je nu een bouwvakker of een personage met de Drone-vaardigheid gebruikt, het oproepen van een drone is ongetwijfeld de simpelste manier om er een te krijgen. Je hebt ongetwijfeld een favoriet personage in gedachte om je volgende missie mee te voltooien.

Om een drone te vinden, waarop je kunt klimmen met je elk personage, moet je op zoek gaan naar een Drone Dock. Dat laatste zijn kleine platformen die uit gebouwen steken en je de mogelijkheid geven om drones op te roepen als je binnen hun bereik staat.

Je kunt die drones ook op bepaalde plaatsen vinden als ze vlak boven de grond zweven, dat gebeurt meestal in vijandelijke bolwerken.

Hoewel ze niet verschijnen op het map-scherm in het hoofdmenu, kun je ze wel zien verschijnen op de mini-map terwijl je gebieden verkent - dan zien ze eruit als een vierkant met daar binnenin een in vier gedeelde cirkel. Het goede nieuws is dat je dat icoontje bijna overal verspreid in de stad kunt vinden.

Waar je ook bent op de kaart, loop gewoon in een willekeurige richting en je zult snel zo'n icoontje zien verschijnen op de mini-map. Vervolgens ga je er naartoe en kijk je naar boven - dan is de kans namelijk groot dat je zo'n platform vindt aan de buitenkant van een gebouw.

Als dat niet het geval is, dan bevindt het zich mogelijk op het dak - om dat platform te gebruiken zul je echter wat moeite moeten doen en dus ben je vrij om op zoek te gaan naar een toegankelijker platform op een andere locatie.

Wanneer je daarmee echt moeilijkheden hebt, dan is het erg nuttig om te weten dat je zo'n plateau meestal vindt in 'rode' vijandelijke gebieden die je moet binnendringen om ze te kunnen gebruiken - dus je kunt best daar eens proberen.

Opnieuw, je kunt best op voorhand eens de mini-map checken om het zeker te weten. We vonden er bijvoorbeeld één op de begane grond achter Buckingham Palace:

Bekijk op YouTube

Daarnaast vind je er gemakkelijk een vlakbij je eerste schuilplaats in Westminster. Om die te vinden, ga je te voet vanaf de voordeur naar het zuidwesten alsof je naar Broca Tech (het naburige rode vijandelijke gebouw op de kaart) zou gaan en dan zie je een Drone Dock aan het rechtse gebouw.

Vanaf hier kun je alle vier drone types ontgrendelen waar je toegang tot hebt.

Hoe ontgrendel je meer drones in Watch Dogs: Legion?

Standaard heb je toegang tot de Cargo Drone - die is ideaal om objecten in puzzels te verplaatsen, maar ook als transportmiddel doorheen de stad.

Het Drone Dock heeft daarnaast ook drie andere grijs gemaakte opties - de Chase Drone, Riot Drone en CT Drone.

Die drie Drones kun je ontgrendelen in de Tech tree. Concreet kun je die allemaal vinden aan de rechterkant van de Tree. Alle drie de drones hebben hun eigen vakje en om die te ontgrendelen, moet je ze upgraden tot je de 'hijack'-optie hebt ontgrendeld.

De vaardigheid om deze drones te kunnen kapen, zorgt er tegelijkertijd voor dat je de vaardigheid vrijspeelt om ze te laten spawnen van Drone Docks - wat misschien wel nuttiger is.

We raden je vooral specifiek aan om de CT Drone te ontgrendelen. Je kunt er niet mee rondvliegen zoals de Cargo Drone, maar het is er wel eentje die beschikt over behoorlijk wat vuurkracht - dat is erg nuttig bij bepaalde missietypes of als je ergens ongenuanceerd wil verschijnen.

Als je Tech Points nodig hebt, dan is het goede nieuws dat een drone de beste manier is om ze te kunnen bereiken. Die punten verschijnen op je mini-map als je er dichterbij komt, dus verken alles van bovenaf, spring eraf en terug erop en voor je het weet krijg je wat je nodig hebt.

Read this next