Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Watch Dogs Legion - 5 dingen die je moet weten

Legio vragen.

Watch Dogs Legion ligt vanaf vandaag in de (virtuele) winkelrekken! In de Watch Dogs Legion review kun je lezen of de game je tijd en geld waard is. Maar misschien vraag je je af waar de game überhaupt over gaat? Geen zorgen: wij vertellen je in dit artikel 5 dingen die je moét weten over Watch Dogs Legion.

In Watch Dogs Legion trek je naar Londen

Wie Ubisoft zegt, zegt 'open wereld'. De uitgever is simpelweg de specialist bij uitstek wat betreft grote en gedetailleerde digitale werelden. Van de historische omgevingen in Assassin's Creed, tot de exotische settings van Far Cry en Ghost Recon, ... Ubisoft weet hoe het een spelwereld moet maken die in het oog springt.

Ook de Watch Dogs-reeks hoort in dat rijtje thuis. De eerste game toonde een overtuigend Chicago, maar het was het San Francisco uit de tweede game dat helemaal de show stal. Deel drie gaat door op dat elan, met een prachtige en zeer gedetailleerde versie van Londen. Hoewel het een 'urban jungle' is, zorgt Ubisoft er tegelijk voor dat de stad enorm kleurrijk en gevarieerd is.

Zo goed als alle belangrijke historische monumenten zijn uiteraard aanwezig in de game. Buckingham Palace, Houses of Parliament, de London Eye, London Bridge... Allemaal overgoten in een licht-futuristisch sausje, met drones en hologrammen. Een ideale manier om in deze tijden van COVID-19 aan digitaal toerisme te doen.

Watch Dogs Legion speelt zich af in Londen.

In Watch Dogs Legion is iedereen hoofdpersonage

Het unieke aan Watch Dogs Legion schuilt hem in de titel: je bestuurt deze keer niet één hoofdpersonage, maar een spreekwoordelijk legioen aan personages. Zo goed als alle burgers in Londen kunnen namelijk gerekruteerd worden om voor jouw verzetsgroep Dedsec te vechten.

Al deze burgers hebben een unieke naam, een ander uiterlijk en ook specifieke specialisaties die een invloed hebben op de gameplay. Sommige burgers zijn sterk met vuurwapens, anderen nemen het gewoon met de blote knuisten tegen tegenstanders op.

Soms hebben burgers ook heel unieke vaardigheden. Een IT-medewerker is veel beter in hacken vanop afstand. Een vrouw van middelbare leeftijd in extravagante kledij is soms 'shopping verslaafd' (waardoor je zonder zelf aankopen te doen plots nieuwe kledij in je inventaris vindt - maar dus ook geld verliest). En wanneer je een 'levend standbeeld' rekruteert, kan die zijn unieke vaardigheid gebruiken om van vijanden te ontsnappen.

In Watch Dogs Legion bestuur je niet één hoofdpersonage, maar meerdere personages.

Watch Dogs Legion vormt je om tot 'hackerboy'

Watch Dogs staat bekend om het feit dat hacken een essentieel deel van de game is. Gewapend met je smartphone, kun je camera's infiltreren om vijanden te taggen, elektrische apparaten saboteren om vijanden te elektrocuteren, en zelfs drones overnemen om je een lift naar de daken te geven.

Er zijn ook heel wat unieke speeltjes die je nog meer mogelijkheden geven om vijanden creatief te lijf te gaan of collectables te verzamelen. Een favoriet is een spinachtige drone, die je RC Jumper uit Watch Dogs 2 vervangt en je in staat stelt om in ventilatieschachten te kruipen.

In Watch Dogs Legion staat wederom hacken centraal.

In Watch Dogs Legion neem je het op tegen Albion

Weet je nog hoe ik eerder zei dat Watch Dogs Legion ideaal is om aan digitaal toerisme te doen? Wel, dat verdient wat nuance. Londen is in Watch Dogs Legion niet langer een vrije stad, waar toeristen op het trottoir fish and chips staan te vreten en foto's van de Queen's Guard maken.

Nee, na een terroristisch incident heeft de paramilitaire veiligheidsgroep Albion de teugels overgenomen. Dat vertaalt zich in willekeurige arrestaties aan de kant van de weg, propaganda op metersgrote reclameborden en checkpoints aan grote wegen. Juist ja, leuk is anders. Met jouw verzetsgroep Dedsec probeer je Londen dan ook te bevrijden uit de klauwen van Albion.

In Watch Dogs Legion heeft de paramilitaire veiligheidsgroep Albion de macht gegrepen.

Watch Dogs Legion komt ook naar de next-gen

Watch Dogs Legion komt uit, net wanneer de next-gen consoles hun opwachting maken. Je hoeft echter niet per se te wachten met je aankoop: Ubisoft is immers zo vriendelijk om je een gratis upgrade te geven van de huidige generatie naar de volgende.

Of je de game nu digitaal of fysiek koopt, je kunt gratis je PS4-versie upgraden naar de PS5, en je Xbox One-versie upgraden naar de Xbox Series X of S. Let wel op: als je de fysieke PS4- of Xbox One-versie van de game koopt, moet je het schijfje in je next-gen console schuiven. Dat is niet mogelijk bij een PS5 Digital Edition en de Xbox Series S.

Watch Dogs Legion komt gelukkig ook naar next-gen. Via een gratis upgrade om precies te zijn.

Wil je graag met de game aan de slag? Onder meer hier kun je Watch Dogs Legion kopen op Bol.com.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Carl Vander Maelen avatar

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.

Reacties