Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Watch Dogs krijgt releasedate

Ubi's nieuwste verschijnt in november.

Watch Dogs, Ubisofts komende free-roaming game, heeft een releasedate meegekregen. Na een Amerikaanse release op 19 november, zullen Europese gamers met het spel aan de slag kunnen op 22 november. Ook werd er gezegd dat het spel meteen uit zal komen op de volgende generatie consoles.

Dat zou willen zeggen dat de nieuwe PlayStation, evenals de komende Xbox in november verkrijgbaar zullen zijn.

Ubisoft maakte de releasedate van z'n gehypte game bekend aan de hand van een nieuwe gameplaytrailer die ons een beetje meer achtergrondinformatie tracht te geven over protagonist Aiden Pearce. 'I wasn't always this way,' beweert hij in deze trailer. 'They have crossed a line. And for that, I'll make them pay,' zegt hij terwijl de trailer beelden toont van Pearce die voor een grafsteen staat.

De game zal in verschillende soorten boxsets verschijnen waarvan de Dedsec Edition ongetwijfeld het meeste in het oog springt. Bij deze uitgave van het spel krijg je onder andere een artbook, enkele kaarten om de personages in augmented reality te zien en een kaart van Chicago in het Watch Dogs universum. Je kan deze set en de andere sets van de game nu al pre-orderen bij onder andere Uplay.

Watch Dogs heeft na de laatste editie van de E3-beurs en het PlayStation event in februari hoge verwachtingen geschept. Het spel speelt zich af in een alternatieve realiteit waar privacy zo goed als onbestaande is. De speler kruipt in de huid van protagonist Aiden Pearce, een meester hacker die aan de hand van z'n smartphone onder andere verkeerslichten kan regelen en zelfs hele mobiele netwerken lam kan leggen. Het spel zal zowel op de huidige generatie consoles als de volgende verschijnen, evenals op PC.

Over de auteur
Lazlo Cootmans avatar

Lazlo Cootmans

Redacteur

Student journalistiek die zich vooral met videogames bezighoudt. Ondanks dat hij niks tegen andere platformen heeft, speelt hij vooral games op z'n PlayStation of pc. Wanneer hij niet aan het gamen is of schrijft voor Eurogamer, schrijft hij verhalen of maakt hij muziek met z'n gitaar.

Reacties