Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Watch Dogs 8 miljoen keer verscheept

Ubisoft: 'Op dat succes bouwen we voort.'

Watch Dogs is sinds de lancering in mei 8 miljoen keer naar winkelketens verscheept. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van uitgever Ubisoft. Daarin wordt niet specifiek gesproken over daadwerkelijke verkoopaantallen.

"Watch Dogs is nu gepositioneerd als een belangrijke reeks en op dat succes gaan we de komende jaren voortbouwen," verklaart Ubisoft-topman Yves Guillemot. "De verkoopprestatie toont de expertise van Ubisoft om blockbuster-merken te maken."

Mede dankzij Watch Dogs noteert de uitgever 360 miljoen dollar winst in het eerste kwartaal van fiscaal 2015, dat eindigde op 30 juni 2014. Dat is een stijging van 374 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van fiscaal 2014.

Ook op het gebied van digitale games is Ubisoft tevreden, waar 84 miljoen dollar winst mee werd gemaakt. De stijging van 149 procent dankt het bedrijf naar eigen zeggen aan titels als Trials Fusion, Child of Light, Valiant Hearts: The Great War en mobiele games.

Over de auteur

Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties