Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Watch Dogs 2 release date, gameplay, trailers en meer

Alles wat je over Watch Dogs 2 moet weten.

Na alle geruchten, heeft Ubisoft inmiddels heel wat details over Watch Dogs 2 bekendgemaakt. De sequel van de open world hacking game is drukker dan ooit en wisselt de straten van het donkere en regenachtige Chicago in voor de zonnige baai van San Francisco. Na de kritiek die het vorige deel heeft ontvangen, is Ubisoft vastbesloten om te leren uit de fouten van de voorganger. Wij vertellen je wat dat precies inhoudt en zetten alles wat je moet weten op een rij.

Setting

Watch Dogs 2 speelt zich in dezelfde wereld als het origineel af. Hackers hebben krachtige mobiele telefoons waarmee ze met speels gemak technologie manipuleren. Het technologiebedrijf probeert nog steeds big data te gebruiken om verregaand in privacy in te grijpen. Deze keer is Chicago echter ingeruild voor San Francisco. Verwacht je aan typische locaties zoals de Golden Gate Bridge, Pier 39 en de typische hellende straten van de iconische stad. Net als in Chicago heeft ook San Francisco een CTOS-systeem waarmee je alles van verkeerslichten tot CCTV-cameras kunt hacken.

Naast een nieuwe locatie is er ook een nieuwe protagonist, Marcus Holloway. Deze jongere en coolere versie van Aiden Pearce heeft potentieel om een nieuwe kijk op de reeks te bieden. Hij groeide namelijk op in het diverse Oakland, aan de overkant van de baai van San Francisco. Aan het begin van de game sluit hij zich aan bij de hackersgroepering Dedsec om samen Blume omver te werpen.

De wereld wordt door verschillende groepen bevolkt: naast jouw losbandige groepering DeadSec en corporaties zoals Blume zijn er ook gewelddadige straatbendes, politieagenten en duizenden NPC's die hun gewone leven proberen te leiden tussen al het hackinggeweld. Elke NPC kan nu op een of andere manier gehackt worden, zoals hun telefoon laten rinkelen om hen af te leiden. De grootste verandering is echter dat je nu ook elke auto kunt hacken om bijvoorbeeld een bepaalde richting uit te sturen, of om vijanden omver te rijden.

Upgrades, gadgets en abilities

Je kunt auto's hacken en ze op vijanden laten inrijden, als afleiding gebruiken of verkeerschaos veroorzaken. En net als voordien kruip je zelf achter het stuur van een heleboel voertuigen zoals auto's, trucks, motors, quads en boten.

Op een kleinere schaal heb je ook enkele handige gadgets tot je beschikking. De RC Jumper is een auto op afstandbediening met enkele trucjes achter de hand. Deze tweewieler springt in het rond en manipuleert met zijn robotarm de omgeving. Daarnaast is er de quadcopter die met zware objecten wegvliegt. Ideaal wanneer je een overval plant.

Holloway zelf heeft ook enkele trucs achter de hand. Hij is veel beter in parcours dan Aiden Pearce, waardoor hij sneller en op een spectaculaire manier door de omgeving beweegt. Zijn zelfgemaakte wapen is dan weer lekker brutaal: een biljartbal aan een touw waarmee hij tegenstanders in het gezicht slaat. Je gebruikt zijn taser gun wanneer je geen onschuldige slachtoffers wilt maken.

Ontwikkeling

Het is duidelijk dat Ubisoft zich bewust is van de reacties en kritiek op de eerste Watch Dogs. De ontwikkelaar luistert naar wat gamers leuk vonden en wat volgens hen verbetering nodig had. Als hacker je omgeving beïnvloeden, blijft in elk geval behouden en wordt volgens het bedrijf verder uitgewerkt. Ook komt er een beter uitgewerkt verhaal en een meer diepgaande open wereld dan in het origineel. Daarbij klim je niet langer op torens, maar speel je nieuwe activiteiten vrij simpelweg door de stad te verkennen

Creative director Jonathan Morin is terug van de partij en bevestigt nadrukkelijk dat zijn team de tijd heeft genomen om goed over het concept van de game na te denken en de game meer diepgang te geven.

Multiplayer

Net als in de originele Watch Dogs heeft deze sequel enkele interessante ideeën te bieden op vlak van multiplayer. Watch Dogs 2 gaat voor een 'naadloze multiplayer', die perfect aansluit bij de singleplayer zonder dat er enige laadtijden zijn. Zo kun je de games van andere spelers binnendringen, ze bespioneren en hen bestelen. Als een speler het in zijn wereld te bont maakt en veel aandacht van de politie op zijn hals haalt, kun jij je ook bij de politie aansluiten om de speler een halt toe te roepe en zo een beloning opstrijken.

Er zijn deze keer ook verschillende co-op missies aanwezig. Zo kun je samen met vrienden in omgevingen binnendringen, objecten hacken en vijanden uitschakelen.

Vlak voor de launch waren er problemen met de serverstabiliteit, wat leidde tot heel zware lag en crashes. Ubisoft belooft echter dat deze problemen tegen de dag van de launch opgelost geraken.

Releasedatum en speciale edities

De Watch Dogs 2 releasedatum is 15 november 2016 en de game is die dag voor pc, PlayStation 4 en Xbox One verkrijgbaar.

Watch Dogs 2 is maar liefst in zes verschillende edities verkrijgbaar. Wat deze Special Editions inhouden, zie je in de onderstaande afbeelding.

De game heeft ook een Season Pass die drie nieuwe verhaalbundels en twee lossere bundels toevoegt. De volledige content en prijs van de Watch Dogs 2 Season Pass vind je hier.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Watch Dogs 2

PS4, Xbox One, PC

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties