Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Watch Dogs 2 - Cruciale data locaties vinden

Update: alle 24 gevonden.

Vind alle 24 cruciale date in Watch Dogs 2.

Net als bij zijn voorganger is Watch Dogs 2 een ware droom voor verzamelaars. Je kunt talloze kledingstukken vinden om Marcus te verkleden, je voertuigen met verschillende kleuren en motiefjes pimpen en nog belangrijker moet je 24 stukken cruciale data verzamelen om al je skills vrij te spelen.

Watch Dogs 2 - Waar cruciale data voor nodig?

Cruciale data en onderzoekspunten zijn sterk met elkaar verbonden. Je hebt cruciale data nodig om bepaalde skills in je Research-app te unlocken.

Belangrijk voor achievementjagers: als je alle cruciale data verzameld krijg je de Researcher achievement/trophy. In totaal moet je dus 24 cruciale data vinden.

Watch Dogs 2 - Hoe alle cruciale data vinden

De eerste stap bij het vinden van cruciale data, is het vinden van zijn locatie. De Research-app op je smartphone helpt je hierbij. Open de app, selecteer de cruciale data die je wilt zoeken en bevestig met Driehoek (PS4) of Y (Xbox One). Dit markeert een zoekgebied op je map. In dit gebied bevindt de cruciale data zich ergens. Een icoon van een witte schedel tegen een groene achtergrond geeft de exacte locatie van de data weer.

Dat was het makkelijke gedeelte. De cruciale date bereiken is heel wat moeilijker. Veel cruciale date vereisen de Springer en Quadcopter om te bereiken. Om de cruciale data bij Gates Houseboats te krijgen, heb je zelfs Massale communicatieverstoring nodig. Je moet dus voortdurend puzzels oplossen, vijanden uitschakelen of gewoon de juiste ingang vinden.

Het is altijd een goed idee om Nethack in te schakelen en het gebied met een drone te verkennen. Op die manier spot je de locatie al vrij snel. Zoek in de omgeving naar hints om bij de cruciale date te komen. Of lees gewoon onderstaande oplossing.

Watch Dogs 2 - Alle cruciale data en locaties

Als je zoektocht op cruciale data niet gesmeerd loopt, of je gewoon meteen de oplossing en locatie wilt weten, dan hebben we alles wat je nodig hebt. Dit zijn alle oplossingen om de 24 cruciale data te bemachtigen.

Cruciale data voor Snelheidsboost (Research: Remote Control)

Deze cruciale data vind je in de Alcatraz gevangenis. Om bij de cruciale data te komen, moet je de gevangenis binnengaan, de linkse trap naar cellen nemen en cel 165 zoeken. Stuur je Springer drone in de ventilatieschacht onder de wasbak. Draai onmiddellijk 90 graden naar rechts en spring in de pijp. Volg de pijp en draai links om de hoek om de router te hacken en de cruciale date te krijgen.

Cruciale data voor Verbeterde vering (Research: Remote Control)

Markeer Palo Alto (Silicon Valley) op je map. Ga naar het grote gebouw dat op een stadshuis lijkt. De cruciale data bevindt zich in de toren op het dak, maar is niet makkelijk te bereiken. Naast het gebouw vind je een parkeerplaats. Naast de fietsenberging vind je een aparte plaats waar het afval wordt verzameld. Spring op het linkse pallet (het witte), nee je Springer drone en richt het in de richting van de vuilbakken. Hack de terminal rechts, bij de hoek van het huis. Vlieg vervolgens met de Quadcopter naar de antenne op het dak van de toren en hack de cruciale data.

Cruciale data voor Expert-ingenieur in radiografische tech (Research: Remote Control)

Ga naar de Sutro Tower om deze cruciale data te stelen. Ga naar het bakstenen gebouw in het zuidoosten. De poort is echter gesloten. Als je de muur volgt en de hoek omgaat, zie je een gat waar je Springer drone in past. De rest is makkelijk: rijd de drone naar binnen en download de cruciale data van het apparaat bij de blauwe vaten.

Cruciale data voor Op afstand bedienbare gadgets (Research: Remote Control)

Deze is makkelijk. Ga naar het veerbootgebouw bij de kust. Je doelwit bevindt zich bovenaan de grote klokkentoren. Gebruik de Quadcopter om naar de antenne in het oosten te vliegen.

Cruciale data voor Begrenzer van motor uitschakelen (Research: Voertuig hacken)

Je vindt deze cruciale data bij het Embarcadero Centrum. Of meer precies, in de ondergrondse garaga (ten westen van het gebouw). Volg de witte pijlen op de weg tot je bij een garagemuur komt (met de reclame voor Mollens). Links zie je een open deur. Ga naar binnen, benader de werktafel tussen beide ctOS voertuigen. Hack de cruciale data op de tafel.


Meer Watch Dogs 2 tips:

Watch Dogs 2 - Volgers en onderzoekspunten verdienen

Watch Dogs 2 - Snel geld verdienen en uitgeven

Watch Dogs 2 tips en walkthrough


Cruciale data voor Massale voertuighack (Research: Voertuig hacken)

Deze cruciale data vind je een ventilatieschacht in een gebouw in Chinatown. Het gebouw valt niet echt op, dus we leggen de locatie aan de hand van Nudle Maps uit. Zoek het woord 'Chinatown' op de map. Op dezelfde hoogte als 'The Tenderloin' zie je twee langwerpige structuren met een klein steegje tussen. Ga naar deze steeg. In het midden klim je op een gele ladder (vlakbij de drie vuilbakken).

Op het dak ga je naar rechts en bij de hoek met het kleine huisje draai je naar links. Je ziet een terminal tegen het huisje. Hack deze. Draai je om in de richting van het huis met de graffiti. Gebruik je Quadcopter en vlieg naar boven tot je een ventilatieschacht ziet (tussen het dak en de betonnen constructie met antennes). Hack de ingang van de schacht, vlieg naar binnen en ga naar rechts. Hier vind je uiteindelijk een router met de cruciale data.

Cruciale data voor Botnet-korting: voertuighacks (Research: Voertuig hacken)

Deze cruciale data vind je op Yerba Buena Island. Meer exact in het complex op het midden van het eiland. Het gebied is afgesloten en wordt door enkele wachters bewaakt. De beste manier om het complex te bereiken is langs de westelijke straat. Neem dekking bij de ingang en bespioneer de routes van de wachters link (bij de witte truck). Je doelbestemming is de muur achter de truck en de jeep (die je niet vanaf de ingang kunt zien). Wacht tot het juiste moment, neem dan je Springer drone en rijd naar de muur zonder gezien te worden. Gebruik de houten kratten als beschutting. Bij de hoek van de muur zie je een betonnen blok. Naast de blok vind je de cruciale data.

Cruciale data voor Helikopter terugtrek-truc (Research: Voertuig hacken)

Deze cruciale data vind je de achterkant van het SFMOMA (San Francisco Museum of Modern Art). Neem een groot voertuig - een busje of iets gelijkaardigs - en rijd naar de achterkant in zuidoosten. Je ziet vier grote containers (drie bruine, een blauwe). De blauwe container is open en bevat een zwart busje. Parkeer je voertuig vlak voor de ingang van de container, klim op het dak en neem je Springer drone. Spring met de drone in de container. Onder het linkse voorwiel vind je de cruciale data.

Cruciale data voor Bendeoorlog (Research: Social Engineering)

Je vindt deze cruciala data in het Elmhurst district. Meer specifiek in de houten garage in het noordwesten van het woord 'Elmhurst' op je map. Het best om vanuit het noorden te komen en de speeltuin als beschutting te gebruiken. Gebruik je Springer drone of Quadcopter om verborgen te blijven. Gebruik NetHack om de kist met de cruciale data te vinden.

Cruciale data voor Botnet-korting: persoonlijke apparaten (Research: Social Engineering)

Ga naar de Swan Leaviit Oberservatory. De kist met de cruciale data vind je op het dak van het observatorium (het gebouw met de grote satelliet schotel). Het complex is echter goed bewaakt. Je kunt naar binnen sluipen, maar we raden aan om over het hek in het westen te springen (het stuk zonder prikkeldraad). Ga dan naar de gesloten deur in het oosten en hack deze. Gebruik vervolgens het pallet om op het dak te klimmen. Vanaf hier kun je de cruciale data bereiken.

Cruciale data voor Uitschakelen beveiligingssysteem (Research: Stadsstoring)

Ga naar het New Dawn-gebouw. De cruciale data ligt in een grote pergola achteraan het gebied verscholen. Enkele wachters patrouilleren het gebied, dus pas op. Ga langs het noorden naar binnen. Er zit een gat in het hek vlakbij de kliffen. Sluip langs hier naar binnen en ga voorbij de watertoren en de houten beschutting tot je bij de pergola komt. Schakel wel eerst de wachters vlakbij uit.

Cruciale data voor Botnet-korting: stadshacken (Research: Stadsstoring)

Deze cruciale data is makkelijk te vinden, maar moeilijk te bereiken. Ga naar Fort Point onder de Golden Gate Bridge. In het westen van het gebouw zie je een kleine betonnen bunker. Hier moet je binnen geraken. Neem je drone, activeer NetHack en hack de router rechts van de deur. Volg de blauwe kabel tot bij de Golden Gate Bridge. Speel met de schakelaars totdat alles blauw ziet. Je kunt nu de deur openen.

Cruciale data voor Massale systeemcrash (Research: Stadsstoring)

Je hebt de Massale communicatieverstoring uit de Social Engineering-skills nodig om deze cruciale data te bemachtigen. Ga vervolgens naar Gates Houseboats. Meer specifiek de straat in het zuiden, tegenover Auto Repair en Tourque Rat. Ga voor de deur van Auto Repair staan.

Links van het gebouw zie je een elektrische vorklift die je kunt besturen. Activeer NetHack en gebruik de vorklift om het palet met een oranje gloed op te nemen. Rijd naar de zuidwestelijke hoek van de workshop. Hef het palet helemaal op en rijd naar de muur. Je hebt nu een soort van trap gemaakt. Schakel terug over naar Marcus.

Klim met de 'trap' op het dak. Ga links om de hoek in de kamer met de air conditioning. Neem je Springer drone, rijd door het gak in de linkse muur. Hack in de volgende kamer de terminal links achteraan. Rijd terug door het gat in de muur, hack de ventilatieschacht en en je vindt de router met de cruciale data vlakbij.

Cruciale data voor Systeemcrash-update: Black-out (Research: Stadsstoring)

Deze cruciale data vind je in Jack London Square. Ga naar het grote gebouw met meerdere verdiepingen op de pier. Aan de achterkant in het noordoosten van je een trap naar het dak. Klim naar boven tot je bij een gele ladder komt. Klim op de ladder en sluip naar in de richting van het gebouw met het ctOS-logo. Wacht totdat de kust veilig is en sluip naar binnen. De cruciale data ligt rechts op een krat.

Cruciale data voor Aangepaste explosies (Research: Sleutelen)

Deze cruciale data vind je in Lombard Street. Ga naar de hoek van de straat in het zuidwesten. Ga voor het huis staan. Vlieg met je Quadcopter naar het dak van het blauw-witte gebouw. De router met de cruciale data is onder het houten terras verborgen. Gebruik NetHack als je het niet kunt vinden.

Cruciale data voor Optimale explosies (Research: Sleutelen)

Ga naar het Galilei-gebied. Neem de weg in het oosten en stop voor het gek. Gebruik het rode palet om op de geparkeerde trailer te klimmen. Klim van hieruit op de buitenste muur van het gebied. Loop naar het einde, draai naar links en ga bij de muur opnieuw naar links. Draai je om, neem je Quadcopter en vlieg naar de top van de antenne. Hack het om de cruciale data te krijgen.

Cruciale data voor Expert Sleutelen (Research: Sleutelen)

Ga naar Vista Point. Je doelwit een is een afgesloten gebied onder de Golden Gate Bridge. Je vindt het op dezelfde hoogte als de woorden 'Horseshoe Bay' op je map. Rijd met een motor naar deze locatie, want je hebt deze later nog nodig. Ga naar de ramp in het oosten en gebruik deze om met je motor op de container wat verder te springen. Spring op de stellingen. Stap af en ga naar de stapel hout aan het einde. Klim op het hout en ga naar boven. Ga naar rechts, loop tot het einde en laat je naar beneden vallen. Je landt net voor de kist met de cruciale data.

Cruciale data voor Elektroshock-optimalisatie (Research: Sleutelen)

Je vindt deze cruciale data op de bouwwerf van de Crystal Springs Dam. Je doelwit is de grote kraan, die je kunt hacken en besturen. Aan de kraan hangt een platform met explosieven. Laat het platform zakken en klim er op. Hef het platform en jezelf naar het dak van het gebouw in het westen. Het vervolg hangt af van of je explosieven hebt.

Als je explosieven hebt, blaas je de twee houten platen op het dak op. Je ziet nu een gat. Als je geen explosieven hebt, gebruik je de explosieven op het platform. Beweeg de kraan, positioneer het platform boven de houten platen. Draai de kraan tot de explosieven op de platen vallen. Hack de explosieven om ze te laten ontploffen. Spring tenslotte door het gat in het dak om de cruciale data te pakken.

Cruciale data voor Sterkere verdoving (Research: Schietvaardig)

Deze cruciale data vind je bij Stanford University. Specifieker bij de Hoover Tower. Je moet echter eerst wat voorbereidingswerk treffen. Achteraan het gebouw (in het zuidwesten) zieje twee busjes. Beweeg deze uit de weg en ga naar de voorkant van het gebouw (in het noordoosten).

Klim langs de stenen bloembak en links via de muur op het dak. Loop over het dak langs de toren en gebruik de ventilatie om naar het volgende dak te gaan. Hier zie je een een ventilatieschacht. Doe deze open en rijd er met je Springer drone in. Ga naar links, op de ramp, naar rechts, opnieuw naar rechts en van de ramp. Stop en kijk links. Hack de ctOS relay.

Gebruik je Quadcopter. Hack alle circuits rond Hoover Tower tot ze blauw zien. Vergeet ook de parkeerplaatsen van de busjes die je verplaatst hebt niet. Vlieg hierna naar de noordoostelijke kant van het dak en open deur. Loop terug naar de toren, klim naar boven tot je bij de deur komt. Binnen vind je de kist met de cruciale data.

Cruciale data voor Snelle trekkervinger (Research: Schietvaardig)

Deze cruciale data kun je snel bemachtigen, al is het wel redelijk gevaarlijk. Ga naar Prescott. De cruciale data ligt in het midden, maar wordt door bendeleden bewaakt. Het is het beste om via het oosten binnen te sluipen. Neem de data en maak dat je wegkomt.

Cruciale data voor Vaste hand (Research: Schietvaardig)

Ga naar Kirby Cove. Meer specifiek naar het betonnen complex ten zuidwesten van de woorden 'Kirby Cove' op de map. Vanaf de straat (in het oosten) neem je de trap naar de kamer met de cruciale data. Verwacht echter heel wat weerstand.

Cruciale data voor Scherp zicht (Research: Schietvaardig)

Deze cruciale data vind je in de zuidelijke hoek van Nudle Park. Als je het grote Beatniks-logo op de muur ziet, dan zit je goed. Ga naar de muur (pas wel op, want de omgeving is sterk bewaakt) en ga onder het logos taan. Kijk naar links en je ziet twee paletten die voor een bruine container staan. De cruciale data ligt in deze container. Klim op de paletten en gebruik je Springer drone.

Cruciale data voor Sterke greep (Research: Schietvaardig)

De cruciale data vind je vlakbij Coit Tower. Meer bepaald bij huis van de Auntie Shu Boys Gang, net ten zuiden van Coit Tower. Kijk op de map. Net ten zuiden van Coit Tower zie je een kleine steeg die naar de schuilplaats van de bende leidt. Ga in de steeg en activeer NetHack om de locatie van de data te zien. Klim over het hek, neem de cruciala data en maak je uit de voeten.

Cruciale data voor Op zwakke plek richten (Research: Schietvaardig)

De laatste cruciale data vind je uiteindelijk bij Cliff House. Het is makkelijk te vinden, maar wordt wel goed bewaakt. Schakel dus elke weerstand zo snel mogelijk uit. Loop langs de zuidelijke muur en spring er over. Blijf de muur volgen, tot je op wat bloemen kunt klimmen. Neem de rest van de trap en ga naar de muur met de palmboom. De cruciale data vind je naast de boom bij een spotlicht.

Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties