Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Watch Dogs 2 - 5 dingen die je moet weten

Canis canem edit.

Afgelopen week kwam Watch Dogs 2 uit, maar wat moet je over de game weten?

Zet je mobieltje en laptop best even uit, want hackfenomeen Watch Dogs 2 is in de buurt. Afgelopen week kwam namelijk het tweede deel in de reeks uit. Ubisoft heeft geluisterd naar de kritiek op de eerste game en voerde heel wat wijzigingen door. Wij zetten de vijf belangrijkste weetjes voor je op een rij.

If you come to San Francisco...

Vaarwel Chicago, hallo San Francisco! De grauwe grootstad uit de eerste game is ingeruild voor de zonnige Westkust. San Fran biedt niet alleen meer zon, maar is ook een diversere omgeving dan Chicago en buurdorpje Pawnee. De hellende straten met trams, het zakendistrict, de iconische Golden Gate Bridge, de stukken natuur rond de stad... Ze zijn allemaal te verkennen.

Bovendien hebben de graphics een serieuze boost gekregen vergeleken met het eerste deel, met veel meer details en variatie. De straten lopen vol met burgers die bellen, wandelen, hun hond uitlaten, muziek spelen, en nog zoveel meer.

Marcus Holloway

Eveneens grauw: hoofdpersonage Aiden Pearce uit de eerste game. De knorpot die altijd gromde, ruimt plaats voor een frisse wind en complete tegenpool: Marcus Holloway. Waar Aiden een wraakengel met een zeer persoonlijke motief is, doet Marcus alles voor de lol en de kick.

Dat vertaalt zich ook in zijn uiterlijk. Hoewel je hem zelf kunt aankleden, loopt Marcus er het liefst casual bij als hij met zijn hackersgroep Dedsec optrekt. En de knuppel uit de eerste Watch Dogs? Die is nu een ketting met een biljartbal geworden. For the lulz.

Geen torens

Ubisoft kreeg de laatste tijd veel kritiek te verduren vanwege de copy-paste die volgens sommigen plaatsvond. De torens die je in de Assassin's Creed-reeks moet beklimmen, maken nu ook hun opwachting in Far Cry, The Division en Watch Dogs.

Watch Dogs 2 maakt komaf met het beklimmen van torens. De game beloont je met nieuwe content door simpelweg de stad te verkennen. Daarbij vind je verborgen pakketjes met geld, objecten om te hacken die je nieuwe skillpoints opleveren, en veel meer.

Online activiteiten

Watch Dogs 2 biedt ook heel wat online activiteiten aan. De bekende Hacking Invasion-modus uit het origineel komt alvast terug. Daarbij infiltreert iemand de game van een andere speler, en moet hij vervolgens in zijn buurt blijven om data te downloaden. Aan de speler die geïnfiltreerd wordt om de invaller op te sporen en te doden.

Er is ook de zogenaamde Bounty Hunter modus. Die is gekoppeld aan de aandacht die de politie aan je besteedt. Voor je het weet, heb je eveneens een andere speler achter je aan zitten die een premie wil opstrijken door je te elimineren.

Season Pass

Als je hongert naar meer content, dan wil Ubisoft je op je wenken bedienen. Watch Dogs 2 heeft namelijk een Season Pass. Die geeft toegang tot vijf extra verhaalmissies, meer co-op-modi en nieuwe outfits.

De drie bundels heten de T-Bone Content Bundle, Human Conditions (met drie van de vijf nieuwe missies), en No Compromise. Je krijgt ook twee losse bundels genaamd de Psychedelic Pack en de Root Access Bundle.

Meer over de game weten? Lees dan Carl zijn Watch Dogs 2 review of raadpleeg ons overzicht met alle belangrijke Watch Dogs 2 informatie.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Watch Dogs 2

PS4, Xbox One, PC

Related topics
Over de auteur
Carl Vander Maelen avatar

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.

Reacties