Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Wasteland Kings heet voortaan Nuclear Throne.

Voormalige naam lijkt te veel op Wasteland 2.

Wasteland Kings heet voortaan Nuclear Throne, om naamsverwarring met InXile's Wasteland 2 te voorkomen. De Nederlandse studio Vlambeer maakt dat afgelopen weekend bekend op de Eurogamer Expo.

Vlambeers Rami Ismail legt uit hoe de studio werd benaderd door InXile. "Het team van Wasteland 2 maakte zich zorgen dat gamers zouden denken dat Wasteland Kings onderdeel is van de Wasteland-reeks. We weten als geen ander hoe het is wanneer iemand aan de haal gaat met je ideeën. Daarbij heeft zowel Vlambeer als InXile geen zin in om ontwikkeltijd te verliezen door dergelijk gedoe."

Ismail benadrukt dat de discussie al is opgelost voor hij is begonnen. "Er waren geen boze brieven of advocaten in het spel. Het is vriendelijk afgehandeld. Dit is hoe het eigenlijk altijd hoort: samenwerking tussen personen, geen onnodige formaliteiten tussen bedrijven of afdelingen."

Nuclear Throne komt van de makers van Ridiculous Fishing, Luftrauser en Super Crate Box. De game is in ontwikkeling voor pc, PlayStation 4 en PlayStation Vita. Bekijk Vlambeers presentatie hieronder terug.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties