Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Wasteland 3 aangekondigd

Multiplayer aan het einde van de wereld.

Ontwikkelaar inXile kondigt Wasteland 3 aan. De game is in ontwikkeling voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Wasteland 3 speelt zich af in een bevroren Colorado en volgt het laatst overlevende lid van een team Desert Rangers. Een belangrijke rol is weggelegd voor het opbouwen van je reputatie en uitbouwen van je eigen basis.

De game beschikt onder andere over een multiplayermodus. Het is in deze modus mogelijk om je spelwereld te delen met een andere speler die zijn of haar eigen team bestuurt. Spelers kunnen samenwerken, of elkaar opzettelijk of per ongeluk tegenwerken.

Multiplayer vereist echter niet dat alle spelers online zijn. Spelers die offline zijn, zien de gevolgen van jouw acties wanneer zij later naar de game terugkeren.

Wasteland 3 geeft je tevens de beschikking over een aanpasbaar voertuig waarmee je team zich door Colorado verplaatst. Ook maakt de game gebruik van een nieuw dialoogsysteem dat afkomstig is uit inXile's aankomende game Torment: Tides of Numera.

De eerste Wasteland is in 1988 uitgebracht en diende als inspiratiebron voor de Fallout-serie. In 2014 financierde inXile een vervolg via Kickstarter. Ook Wasteland 3 wordt bekostigd middels crowdfunding. De campagne voor de game begint op 5 oktober op Fig.

Eerder deze zomer heeft inXile laten weten dat Torment: Tides of Numera is uitgesteld.Bruce zijn Wasteland 2: Director's Cut review lees je op de site.

Read this next