Skip to main content

Warzone Red Doors uitgelegd: Alles wat we over de Rode Deuren weten

Wat we weten over het mysterieuze nieuwe fast travel-systeem.

Red Doors in Warzone is een nieuwe toevoeging aan de game als onderdeel van Season 4.

In het verlengde van de verhaallijn in Black Ops: Cold War, verschijnen deze op mysterieuze wijze over de kaart op een ietwat willekeurige manier.

Het is deels een manier om te looten en deels een fast travel-systeem, door een Red Door te openen, word je naar een andere plek gebracht - een van de vele Stations op de map, met een aantal kisten met kwalitatieve loot voor de moeite.

Voor meer info over het laatste seizoen, zie onze gidsen over Season 4 Battle Pass skins en Uplink Stations en Satellites.

Op deze pagina:

Warzone Red Door gameplayBekijk op YouTube

Wat zijn Red Doors in Warzone

Red Doors werden lichtelijk geteased met de komst van de Season 4 release roadmap in een opzettelijke onduidelijke manier, waarin staat "onze intel kan de oorsprong van deze mysterieuze rode deuren rond Verdansk niet verklaren, maar één ding is zeker: Ze laten je toe om [[REDACTED]] op de [[REDACTED]]".

Er staat meer in de originele tease, maar het zijn vooral meer REDACTEDs. In de patch notes staat simpelweg "Red Doors have appeared in Verdansk". Dus waar gaat het over?

Red Doors in Warzone verschijnen overal op de map op locaties die deels vast staan. Als je er een hebt gevonden, heb je de mogelijkheid om er interactie mee te hebben en erdoor te stappen.

Zodoende warp je over de map naar een andere locatie - een van de vele Stations.

Deze locatie ademt de sfeer van de Koude Oorlog - met onder meer een stoel voor een aantal monitors - maar misschien wel belangrijker - twee oranje wapencaches, waardoor je hoge kwaliteit loot krijgt.

Van hieruit heb je de mogelijkheid om de kamer te verlaten en de match verder te spelen. (Voor de nieuwsgieringen onder ons: we bezochten een Station in een andere match en die was van buitenaf niet toegankelijk. Dat suggereert dus dat ze volledig afgesloten zijn, totdat iemand met een Red Door erheen gaat.)

Wat we tot nu toe weten over Red Door locaties in Warzone

Nu wordt het lastig. De locaties van de Red Doors staan schijnbaar vast, maar of ze op een bepaald moment verschijnen of tijdens een willekeurige match voorkomen is schijnbaar willekeurig.

We hebben het getest door een locatie te bezoeken, een molen ten westen van het vliegveld aan de uiterste rand van de map en kwamen erachter dat de deur in sommige matches wel, maar in andere niet te zien was.

Hier is het op de map, als je het zelf wilt proberen (het is het meest noordelijke gebouw van een cluster van drie - je ziet het duidelijker in de video die bovenaan deze pagina staat):

Het is onduidelijk hoe de deuren zich gedragen, bijvoorbeeld of ze verdwijnen na gebruik. We weten dat het gebruik van een Red Door je naar een willekeurig Station brengt, dus in theorie zou het spelers naar een ongebruikt Station kunnen brengen elke keer dat het gebruikt wordt.

Door de willekeurige aard van hun verschijningen, zijn er bij de lancering weinig bevestigde locaties. Spelers ontdekken echter al snel locaties, hier is er nog eentje gevonden door Mr Middi op YouTube binnen Stadium:

Bekijk op YouTube

En hier is er nog eentje in Nakatomi Plaza (via FrenchFriesPancakes op reddit:

Het wordt interessant om te zien hoe dit allemaal in de strategie van Warzone past. In theorie, als je weet waar een of twee deuren spawnen, kun je met een beetje geluk goede loot najagen - op voorwaarde dat het je op een ander deel van de map brengt dat werkt met je strategie.

Het spreekt ook voor zich dat je de deuren op eigen risico moet gebruiken als de cirkel eenmaal gesloten is. Je weet tenslotte nooit waar je terecht komt!

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Call of Duty: Warzone gids en tips voor meer tips.

Read this next