Skip to main content

Warzone nuke event tijdstip en wat je van Season 3 mag verwachten uitgelegd

Dit komt er allemaal in Warzone Season 3, inclusief een nieuwe map.

Het Warzone nuke event staat al lange tijd op de planning, en luidt misschien wel de grootste verandering in van de battle royale game sinds de lancering in maart 2020

Het tweede in-game evenement voor Warzone - de eerste was de onthulling van Black Ops: Cold War eind vorig jaar - wordt gevolgd door een nieuwe map, waarvan er sterk wordt gesuggereerd dat het een 1980-thema krijgt.

Dat gaat gebeuren als onderdeel van Season 3, dat betekent dus ook nieuwe operators, wapens en een Battle Pass. Dat wordt vervolgens gedeeld tussen Black Ops: Cold War, net zoals bij de vorige seizoenen.

Deze pagina geeft een overzicht van de Warzone nuke event starttijd en alles wat we tot zover weten over Warzone Season 3.

Op deze pagina:

Call of Duty: Black Ops Cold War en Warzone Season Two Outro CinematicBekijk op YouTube

Als je hulp zoekt met de wapens van Season 2, dan hebben we nog wel loadout-aanbevelingen, zoals FARA 83 en LC10.

Warzone nuke event tijd in BST, CEST, EDT en PDT uitgelegd: Wanneer is het nuke event in Warzone?

Na aanhoudende geruchten van bijna een jaar, die werden bevestigd door de komst van zombies in Season 2, is de komst van nukes en een vernieuwde kaart bijna een feit.

De langverwachte Warzone nuke event begint op woensdag 21 april, en gaat op de volgende tijdstippen live:

  • Verenigd Koninkrijk: 20u00 (BST)
  • West Europa: 21u00 (CEST)
  • Oostkust VS: 15u00 (EDT)
  • Westkust VS: 12u00 (PDT)

Zorg ervoor dat je game geüpdatet is - maandag was er een kleine update die onder andere het Sykov-pistool onder handen nam - en log van tevoren in om deel te nemen. Als het een beetje lijkt op het vorige live-evenement, waar Black Ops: Cold War werd onthuld, is er een dedicated playlist om aan mee te doen, die Operation Rapid Sunder moet heten.

Wat verwachten we van het nuke event in Warzone?

Alhoewel Activision alleen de starttijd heeft bevestigd, en om “jezelf klaar te maken voor een crescendo van uiterste chaos binnen Warzone”, hebben we een idee van wat we verwachten van het evenement aan de hand van bugs, lekken en verhaalsuggesties uit Season 2.

Laten we teruggaan naar mei 2020, naar het begin van Warzone, toen de game een interessante puzzel introduceerde, namelijk het openen van bunkers over de gehele map. De meest mysterieuze was Bunker 11, die een aantal eigenaardigheden bevatte die nergens anders op de map te vinden waren - waaronder een serverruimte en een knop die een kernkop onthulde.

Bekijk op YouTube

Er was geen interactie mogelijk met de nuke, maar het idee werd wel geopperd dat nukes ooit in de game worden gebruikt, mogelijk om een grote verandering in te luiden - zoals een nieuwe map.

Het was pas in 2021 dat de theorieën geloofwaardiger werden. Season 2 zag de komst van zombies, een onderdeel van de Black Ops-reeks. Die verschenen dankzij een gecrashte vrachttanker aan de zuidrand van de kaart, en introduceerden een nieuwe locatie in de buurt van de gevangenis, Shipwreck.

Het seizoen introduceerde ook een aantal andere locaties, namelijk de missile silos - bij Military Base, Hills en Park. Elke locatie heeft een klein labyrint van kamers om te verkennen, met een belangrijk detail - schermen met een zombie-achtig icoon en een percentage eronder.

Het verkennen van de Hills Missile Silo in WarzoneBekijk op YouTube

Naarmate Season 2 vorderde, zijn de zombies meer gebieden van de map binnengedrongen, en is het percentage van het 'Containment Protocol' - dat op de schermen wordt aangegeven - gestegen. De verspreiding van straling veranderde zelfs spelers in zombies.

If you die at the radiation zones in PRISON and SHIPWRECK, you become a ZOMBIE from r/CODWarzone

Eind vorige week bereikte het percentage 100% - en daarmee werd het nieuws van een live-evenement op 22 april bevestigd.

Het is zeer waarschijnlijk dat de silo's in Verdansk nukes lanceren om de verspreiding van de zombies tegen te gaan.

Een nieuwsbrief die in de dagen voor het nuke event werd verstuurd, bevatte deze afbeelding en het onderwerp 'Final Update From Verdansk?'.

Hoe het precies gaat uitpakken is nog onduidelijk, maar we weten al hoe de raketten eruit zien, dankzij een aantal hilarische glitches waardoor ze vroegtijdig werden gelanceerd - alleen dan zonder paddenstoelwolk en verwoesting.

Het is waarschijnlijk dat wanneer het evenement voorbij is, dat de game tijdelijk op zwart gaat totdat Season 3 wordt gelanceerd.

Als je ongeveer wilt weten wat je van het live-evenement kunt verwachten: Warzone organiseerde iets vergelijkbaars om Cold War: Black Ops aan te kondigen. Wat je in zijn geheel in onderstaande video kunt bekijken:

Call of Duty: Warzone - Black Ops Cold War Reveal EventBekijk op YouTube

Warzone Season 5 is begonnen! Bekijk de pagina met de Season 5 Battle Pass skins.Voor de rest hebben we wapenspecifieke gidsen over de LC10, FARA 83, Swiss K31 en PPSh-41, maar neem vooral eens een kijkje bij ons overzicht Call of Duty: Warzone gids en tips voor geavanceerde spelers!


Warzone Season 3 release tijd uitgelegd: Wat kunnen we verwachten van het nieuwe seizoen van Warzone?

Niet lang nadat het nuke event afgelopen is, gaat Season 3 van start. Warzone Season 3 lanceert op donderdag 22 april na een update, die op de volgende tijdstippen live gaat:

  • Verenigd Koninkrijk: 05u00 (BST)
  • West Europa: 06u00 (CEST)
  • Oostkust VS: 00u00 (EDT)
  • Westkust VS: 21u00 op 21 april (PDT)

Om duidelijk te zijn, de update gaat op de bovenstaande tijden live, maar pas zodra de update gedownload is, mag je Season 3 spelen. Aangezien we een nieuwe map verwachten, krijg je waarschijnlijk te maken met een flinke download.

Laten we eerst eens kijken naar wat er bevestigd is; verschillende nieuwe wapens (PPSH-41 en de Swiss K31 bij lancering) en operators (waaronder Wraith en Captain Price bij lancering), naast nieuwe maps en andere toevoegingen voor de multiplayer en Zombies van Black Ops: Cold War.

Maar hoe zit het met Warzone? Het enige dat vermeld wordt, is een “map update” en “Containtment Protocol status reports are still incoming from Armistice Central Command.”

Zo weten we uit lekken dat er voor de map grote veranderingen aan zitten te komen.

Om specifieker te zijn, we verwachten een map uit het Koude Oorlogstijdperk, met wijzigingen aan bestaande, met name genoemde locaties om beter aan te sluiten bij de periode.

Naast een opfrissing van bekende locaties in de stijl van de Koude Oorlog-stijl, worden ook nog nieuwe locaties gesuggereerd, waaronder een mijnschacht en een radarstelling.

Dat - evenals de datum van 22 april - werd eerder bevestigd in een rapportage van VGC (gevolgd door een officiële bekendmaking van Twitter-account On Thin Ice) waarin staat dat de nieuwe kaart “een evolutie van Verdansk is, in plaats van een volledig nieuw ontwerp”.

Wanneer de map enkele belangrijke veranderingen ondergaat.

Activision heeft tevergeefs geprobeerd om de lekken tegen te houden - dus verwacht niet een voorvertoning voordat de map live gaat.

De vraag is echter hoe dat, narratief gezien, werkt. Waarom leidt de komst van nukes ertoe dat we naar een ander tijdperk gaan? Of is het gewoon een fatsoenlijke manier om het ene tijdperk af te sluiten voordat we naar het andere gaan? De terugkeer van Captain Price uit Modern Warfare in het nieuwe seizoen maakt het in ieder geval verwarrend.

Wat de periode zelf betreft, is het duidelijk dat Activision Warzone - nu het vlaggenschip van de Call of Duty-reeks - wil laten overeenkomen met de laatste release Black Ops: Cold War. Al is het zes maanden te laat; het rapport van VGC zegt dat het plan oorspronkelijk was om de map dichter bij de lancering van de game te laten komen - maar “verschillende factoren” hebben de timing doen veranderen, maar of er een uitleg komt, moet nog blijken.

Wat er ook gebeurt, er bestaat een kans dat er nog nieuwe mechanieken en features worden onthuld - maar het is het beste om lage verwachtingen te hebben. Een nieuwe map, al is het maar een nieuwe versie van Verdansk, is al een flinke update!

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Call of Duty: Warzone gids en tips voor meer tips.

Read this next