Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Warzone map veranderingen: Stadium, trein en exterior ascension uitgelegd

Een blik op de nieuwe locaties van de Warzone Season 5 map.

Warzone's map heeft verschillende updates en veranderingen gekregen met de start van Season 5.

Er zijn twee belangrijke veranderingen: een rijdende trein en de opening van het stadium. Het zijn zowat de grootste toevoegingen aan Warzone sinds de start ervan in maart dit jaar.

Deze pagina toont waar je deze veranderingen kan vinden op de Warzone map. Als je meer info zoekt over Season 5, hebben we ook alle info over de Warzone Season 5 Battle Pass.

Op deze pagina:

Warzone's nieuwe map en toevoegingen overzicht

In tegenstelling tot andere battle royale games die vaak grote veranderingen doen op de gehele map, heeft Warzone ervoor gekozen om specifieke locaties te veranderen.

De grootste veranderingen zijn de opening van het stadium en de uitbreiding van het treinstation. De map hieronder toont exact waar je deze twee locaties kan vinden:

De locaties van het Stadium en treinstation in Warzone Season 5.

Daarnaast zijn er nog twee andere toevoegingen: een rijdende trein en zogenaamde exterior ascension plekken.

Stadium opening in Warzone uitgelegd

Het Stadium ligt in Central Verdansk en sinds het dak gebroken is, laat Warzone je toe in het gehele stadium.

Hier is de officiële beschrijving door Activision om het even samen te vatten:

"Zoals je misschien wel ontdekt hebt krijgt de Acropolis National Arena (AKA Verdansk Stadium) verschillende nieuwe bezoekers over de vloer nu Shadow Company hun aanwezigheid verkondigd heeft met een explosieve aankomst op het dak.

"Tijd om je strategie te herdenken en je plannen voor drops aan te passen aan dit enorme gebouw met een speelveld omringd door stoelen, een nieuwe ondergrondse parkeergarage, een lobby met voedselstandjes en meerdere kamers en gangen om te beveiligen en controleren."

Deze veranderingen betekenen dat er nu een aantal nieuwe manieren zijn om het stadium te betreden.

Het stadium van bovenaf.

Je kan ervoor kiezen om met de parachute door het dak te gaan en te landen tussen de stoelen of op het speelveld, waar verschillende tenten opgezet zijn.

Als je liever een iets subtielere intrude doet, dan kan je ook buiten het stadium landen en langs de lobby naar binnen gaan. Dit gebied heeft verschillende uitstekende plekken om je te verstoppen en via de trappen kan je naar de hogere verdiepingen.

Je kan ook binnen in het stadium geraken via de ondergrondse parkeergarage. De ingang hiervoor ligt net buiten het stadium zelf.

Treinstation locaties in Warzone uitgelegd

Je kan Verdansk Train Station vinden in het zuidwestelijke district van Verdansk.

Hier is de officiële beschrijving van Activision als samenvatting:

"De stationsgebouwen bevatten meerdere binnenlocaties om te verkennen, en ze worden met elkaar gelinkt door de grote hal met de perrons.

"Dit heeft een grote impact om de look, feel, en tactiek die je moet gebruiken in dit gebied van de Warzone map."

Het hoofdgebouw kan je nu vrij betreden, en alle gebieden worden met elkaar gelinkt via de perrons en de ticketbalie.

Rijdende trein in Warzone uitgelegd

Het treinstation heeft ook een nieuwe feature: een trein die rijdt doorheen de map.

Activision beschrijft het als volgt:

"Een enorme goederentrein maakt een pad van vernieling in Verdansk en het is aan jou en je collega Operators om deze mastodont te gebruiken in jouw voordeel. De trein rijdt op één van de voornaamste treinsporen die een loop maakt door het zuidwestelijke deel van Verdansk.

"Het kan je berschermen, een centrum voor vuurgevechten zijn, of zelfs een fort vormen als je team de trein claim ten die bewaakt met extra voertuigen en zware wapens. "

De trein rijdt al vanaf de match start. Het is moeilijk te zien van veraf maar gelukkig is de trein ook zichtbaar op de map. Houd gewoon de zuidwestelijke hoek in de gaten en zoom een beetje in:

Je kan de locatie pingen om je team op de hoogte te houden. Op de grond kan je de trein ook horen als je in de buurt bent.

Wanneer je de trein vindt, is deze traag genoeg zodat je kan sprinten en erop springen. Met je parachute op de trein landen is natuurlijk wel veel cooler, en een goede manier om meteen een voordeel te krijgen in de match.

In onze ervaring is de trein een erg actieve locatie, dus zorg dat je je reflexen snel houdt! Veel geluk!


Warzone Season 5 is begonnen! Bekijk de pagina met de Season 5 Battle Pass skins.Voor de rest hebben we wapenspecifieke gidsen over de LC10, FARA 83, Swiss K31 en PPSh-41, maar neem vooral eens een kijkje bij ons overzicht Call of Duty: Warzone gids en tips voor geavanceerde spelers!


Exterior Ascension in Warzone uitgelegd

Het stadium, treinstation en trein staan in de spotlights als de grote veranderingen op de map in Season 5, maar we mogen ook de nieuwe Exterior Ascension points niet vergeten.

Dit is de officiële omschrijving door Activision:

"Moet je die vervelende sniper uitschakelen? Vroeger moest je gebruik maken van de verticale zip lines in liftschachten om sneller omhoog te geraken in gebouwen en op het dak te geraken.

"Nu zijn er extra Exterior Ascenders toegevoegd op strategische plekken in Verdansk. Deze zullen zich bevinden aan de buitenkant van hoge gebouwen, zodat je snel een tactisch voordeel kan halen en hoge plekken kunt bereiken."

Let dus goed op waar ze zich bevinden. Wij vonden bijvoorbeeld eentje bij een appartementsblok in Downtown, met een rode verticale banner langs de zijkant.

Deze werken op dezelfde manier als de interior ascension points zoals we die kennen van de liftschachten die er al waren. Ga naar het touw, klik op de knop, en omhoog maar!

Je kan nu dus langs zowel de binnenkant als de buitenkant van een hoog gebouw het dak bereiken. Zorg dus dat iemand je rug dekt terwijl je aan het snipen bent!

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Call of Duty: Warzone gids en tips voor meer tips.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties