Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Warzone en Modern Warfare bannen onterecht spelers

Eerlijke spelers komen terecht tussen cheaters.

Infinity Ward heeft opnieuw een heleboel spelers geband van Modern Warfare en Warzone in een poging om cheaters een halt toe te roepen. Helaas zijn daardoor ook veel eerlijke spelers onterecht toegang tot de game ontzegd.

Officieel heeft de ontwikkelaar nog geen commentaar gegeven op de laatste banwave, maar social media en de fora van Activision lopen over van klachten van spelers. Zijn beweren onterecht geband te zijn van de games na het downloaden van een kleine update van ongeveer 200 MB.

Eén speler nam contact op met onze zustersite Eurogamer.net om te melden dat hij niet cheat: "Ik spreek met maar één vriend. Ik doe niet aan griefen. En ik ben vrij slecht in de game, maar dat is toch geen misdaad?"

De speler krijgt voorlopig geen hulp van Infinity Ward. De ontwikkelaar verwijst de speler door naar uitgever Activision, dat Battle.net beheert. "Als de ban blijft, raak ik geen Activision-game meer aan in de toekomst. Ik ben bang dat ik geld kwijt ben én niet kan genieten van de games waar ik voor betaald heb."

Ondertussen glippen cheaters tussen de mazen van het net, tot enorme frustratie van de Warzone- en Modern Warzone-spelers.

From being highly suspicion (48 kills) to blatantly not giving a single fuck if everyone knows your cheating. from r/CODWarzone
I don't understand why I'm forced to deal with this on Xbox. from r/CODWarzone

Een van die cheaters streamt zelfs zijn game tijdens het cheaten. Ondanks het publieke vertoon krijgt hij voorlopig geen ban.

Zijn publiek is er niet tevreden mee.

Cheaters zijn frustrerend en ergerlijk, maar niet onoverwinnelijk. Misschien helpt onze Warzone gids met tips wel om terug te vechten.

Read this next