Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Warzone beste wapens in Season 5 uitgelegd: onze beste AR, sniper rifle, shotgun, SMG en LMG wapen aanraders

Deze moet je bij de hand hebben in multiplayer.

Het is lastig om te weten wat de beste wapens in Warzone zijn, dankzij de steeds veranderde meta en de introductie van wapens uit nieuwe Call of Duty-games, zoals Cold War: Black Ops eind 2020, die het volledige rooster in de war gooien.

Er is momenteel een enorm aantal wapens in Warzone beschikbaar, en hoewel iedereen zijn favorieten heeft, zijn er overduidelijk winnaars en verliezers op de lijst.

Het kiezen van het juiste wapen geeft je een enorm voordeel op andere spelers, en als je dan ook nog leert om de terugslag te beheersen en hun karakteristieken te compenseren, dan ben je niet meer te stoppen.

We zijn Verdansk in geweest om met van alles en nog wat te rotzooien, zodat we de beste wapens in Warzone per categorie kunnen presenteren.

Op deze pagina:

Call of Duty Warzone: PS5 vs Xbox Series X/ Series S - Back-Compat Showdown + 120fps Analysis

Wat zijn de beste nieuwe wapens in Warzone na de Season 5 Reloaded update?

In het verleden was het zo dat je gewoon onze lijst van beste wapens in Modern Warfare kon bekijken om te zien wat ook het beste is in Warzone, maar die tijden zijn veranderd. Warzone is gegroeid in een eigen entiteit sindsdien en sinds Season 3 zijn alle Modern Warfare wapens niet meer als loot te vinden in Warzone (al tellen je loadouts nog steeds).

Deze update uit december 2020 zette een nieuwe basis neer voor Warzone met verschillende toevoegingen en wapens uit de laatste Call of Duty game: Black Ops Cold War.

Season 2 Reloaded liep van eind februari tot in april. Toen Season 3 startte werd de balans tussen de wapens grondig overhoop gegooid en werden er tevens nieuwe wapens geïntroduceerd. Dit werd vervolgens gevolgd door een Season 3 Reloaded update die de focus legde op de jaren '80. Ook deze update bracht verschillende nieuwe wapens en oude favorieten terug.

De oude Verdansk map werd genuked op het einde van Season 2 en alle spelers werden naar 1984 geteleporteerd. Hiermee kwam er een nieuwe gulag en ook nieuwe interessante plekken op de map. In Season 4 bleef de map herkenbaar, al vinden er wel een paar vreemde dingen plaats. Zo vallen er sindsdien satellieten uit de lucht.

Ondertussen blijven spelers bezig met het vinden van nieuwe veranderingen die met de Season 4 Reloaded update zijn gearriveerd. En er zitten al wat interessante zaken tussen. De Dead Silence field upgrade zal waarschijnlijk binnenkort wijzigen en de controversiële Roze skin werd generfed. Oh, en er is nu ook een dodelijke deur. Bizar.

Als we naar de wapens kijken, dan zien we wat interessante aanpassingen aan de barrels, als ook de toevoeging van de krachtige Nailgun en een nieuwe LMG genaamd MG 82 die meteen erg populair werd in de meta. En het duurde dan ook niet lang voordat ontwikkelaar Raven enkele dagen na release de MG 82 weer zwakker maakte. Toch blijf het een krachtig wapen.

Als we kijken naar Season 4 Reloaded, dan merken we dat er toen ontzettend veel wapens veranderingen ondergaan zijn. Het ging zelfs zover dat ontwikkelaar Raven Software het de 'grootste balanceringsupdate in de geschiedenis van Warzone noemde'. Daarnaast werd ook de OTs9 toegevoegd als SMG. Ook kwam er nog een Blueprint Blitz event tijdens de laatste week van het seizoen.

Ondertussen is Warzone Season 5 begonnen en blijven de veranderingen uit Season 4 Reloaded actief. Ook werden er opnieuw wapens toegevoegd zoals de EM2, TEC-9, Marshal en RAAL MG. Ook mochten we genieten van het Battle of Verdansk event waarin de nieuwe Call of Duty: Vanguard werd aangekondigd.

Beste AR in Warzone aanrader

Beste wapen aanbeveling: Krig 6
Krig 6 unlocken: Bereik player level 16

Na verschillende veranderingen tijdens Season 3 en Season 4 werd de CR-56 AMAX eindelijk van de troon gestoten. Het blijft een goede optie, maar andere AR's werden populairder.

Tijdens Season 4 Reloaded, werd de C58 onze favoriet en ook de meest populaire keuze. Deze assault rifle werd weinig gebruikt in de eerste week van het seizoen maar vond zichzelf daarna al snel op de bovenste plaats. Na enkele nerfs is deze echter moeilijk aan te raden.

De Krig 6 is een rapid-fire assault rifle, en kan gezien worden als de beste assault rifle op lange afstand in Warzone op dit moment. Dit kan in de nabije toekomst nog veranderen, aangezien Raven Software het wapen reeds zwakker gemaakt heeft. Vergelijken met de C58 echter blijft het een betere keuze.

Als je het meeste wil halen uit de Krig 6, dan moet je zeker onze beste Krig 6 loadout aanbeveling bekijken. Of als je wil weten wat de alternatieven zijn, dan neem je best eens een kijkje naar onze lijst van de beste assault rifles in Warzone.

Beste Sniper Rifle in Warzone aanrader

Beste wapen aanbeveling: Swiss K31
Swiss K31 unlocken: Krijg twee headshots in vijftien verschillende voltooide matches met een sniper rifle (in Black Ops: Cold War of Warzone)

Sniper Rifles krijgen langzaam maar zeker een betere behandeling van Raven, helemaal van kogelsnelheid tot aan hoe de attachments werken. Oude favorieten zoals de ZRG 20mm of de LW3 Tundra zijn nog altijd goede opties, maar de Swiss K31 staat momenteel in de schijnwerpers.

Met de juiste attachments is dit het snelste wapen dat je momenteel in Warzone onder de sniper rifles kunt krijgen. De ADS-snelheid, de vuursnelheid en de algemene karakteristieken maken het een fantastische optie om te overwegen voor je loadouts.

Als je alles uit het wapen wilt halen, lees dan onze beste Swiss K31 loadout aanraders.

Beste Marksman Rifle in Warzone aanrader

Beste wapen aanrader: KAR98K
KAR98K unlocken: Bereik Player Level 33 (in Modern Warfare of Warzone)

De Marksman Rifles kunnen al snel aanvoelen als een afgezwakte versie van een Sniper Rifle, maar doorheen het bestaan van Warzone is de KAR87K zo geëvolueerd dat ie eigenlijk bijna even goed is als de meeste sniper rifles. Zelfs nu nog in Season 2 heeft dit wapen nog geen nerf gekregen en behoudt deze dus dezelfde range, damage en accuracy uit het eerste Season, en dat gepaard met uitstekende mobiliteit.

We raden deze dan ook van harte aan als je gewend bent te spelen met Sniper Rifles, aangezien dit wapen het beste werkt als je voor headshots gaat. Zijn grote voordeel tegenover Sniper Rifles is echter de veel hogere ADS snelheid.

Beste Tactical Rifle in Warzone aanrader

Beste wapen aanrader: M16 M16 unlocken: Bereik Player Level 10 (in Black Ops: Cold War of Warzone)

De AUG was lange tijd de beste tactical rifle in Warzone, maar verschillende patches hebben het wapen tamelijk zwak gemaakt. De M16 kreeg ook gelijkaardige veranderingen, maar de invloed ervan is niet zo drastisch op het speelveld.

Net zoals bij de AUG is de tijd tussen bursts bij de M16 bijvoorbeeld verhoogd, maar hier gaat het maar over 10 percent verhoogd. Hierdoor blijft het wapen erg snel. De M16 legt tegenstanders in een mum van tijd neer en wordt daardoor de beste tactical rifle in de game. Zorg er wel voor dat je de capaciteit van je clips verhoogt en focus op attachments die de ADS time verlagen en je sprint speed verhogen om het wapen nog beter te maken.

Beste Shotgun in Warzone recommendation

Beste wapen aanrader: JAK-12 JAK-12 unlocken: scoor 3 Hipfire Kills met Shotguns in 7 verschillende matches

Shotguns zijn heel wisselvallig in Warzone. De Gallo was lang een betrouwbare optie maar je kan deze niet echt vergelijken met de Streetsweeper en de JAK-12. Tussen die twee kiezen we altijd voor de dodelijke Hipfire van de JAK-12.

Als je het ons vraagt zijn Shotguns in Warzone op hun best wanneer je niet hoeft te mikken om een headshot te krijgen, zeker als je in het midden van een sprint jezelf moet verdedigen.

Combineer deze shotgun met de AUG of de LC10 zodat je op elke situatie voorbereid bent.

Beste SMG in Warzone aanrader

Beste wapen aanbeveling: MAC-10 MAC-10 unlocken: Dood twee of meer spelers snel achter elkaar, met behulp van SMGs in vijftien verschillende matches (in Black Ops: Cold War of Warzone)

De PPSh-41 introduceerde zichzelf als een indrukwekkende SMG, met een hoge vuursnelheid en erg veel munitie. Je hoeft ook niet veel rekening te houden met de herlaadsnelheid en het lekker vanaf de heupen vuren is een mooie bonus. Het had een veelbelovend vooruitzicht, en behield zijn toppositie voor een tijdje.

Op dit moment heeft de MAC-10 echter een verrassende populariteit verworven. De enorme vuursnelheid van het wapen in combinatie met behoorlijke kracht, maakt het tot een wapen dat een vijand in enkele seconden kan neerhalen.

Zoals assault rifles, zijn er op dit moment genoeg SMG's om mee te experimenteren, zoals de PPSh-41 en de Bullfrog. De MAC-10 blijft echter de topper.

Beste LMG in Warzone aanrader

Beste wapen aanrader: MG 82
MG 82 unlocken: Dood drie of meer vijanden zonder te herladen in vijftien verschillende matches met LMGs

De Stoner 63 was lange tijd onze favoriete LMG, maar de MG 82 is nu veruit de beste keuze.

Dit is een ware krachtpatser met een gigantisch magazijn, hoge rate of fire, en zeer matige recoil. Meteen na release kwam er al een MG 82 nerf.

Ondanks deze aanpassingen heeft de MG 82 nog steeds bijna alle elementen die het zo goed maakten. Recoil is wat vergroot, maar dat is het meest ingrijpende element.

Lees zeker onze gids voor de beste MG 82 loadout om Warzone te domineren.

Best Launcher in Warzone aanrader

Beste wapen aanbeveling: Strela-P (Modern Warfare) Strela-P unlocken: bereik Player Level 17 (in Black Ops: Cold War of Warzone)

Launchers zijn vaak niet ideaal voor Warzone, maar toch kun je je in bepaalde situaties bevinden waar ze handig zijn. Als je dan moet kiezen, ga dan zeker voor de Strela-P.

De Strela is zeer goed om voertuigen uit te schakelen en bovendien reizen de projectielen van dit wapen aan een veel hogere snelheid dan bij andere launchers. Dit is simpelweg de beste keuze.

Beste Melee wapen in Warzone aanrader

Beste wapen aanrader: Kali Sticks (Modern Warfare) Kali Sticks: behaal 3 kills met de Knife terwijl je glijdt, tijdens 15 verschillende matches (in Modern Warfare of Warzone)

Melee wapens zijn niet onze eerste keuze wanneer we Warzone spelen, maar de keuze is aan jou. En de Kali Sticks zijn effectief aanraders om bij je te hebben in je loadout.

Je hebt meestal twee hits nodig om een vijand neer te halen, maar de Kali Sticks zijn betrouwbaar dankzij hun bereik. Let wel op: het kan zijn dat je teamgenoten kwaad worden omdat je met deze wapens vecht in plaats van geweren. We hebben je gewaarschuwd!

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties