Skip to main content

Warzone beste Assault Rifles: wat is de beste Assault Rifle in Warzone?

Say hello to my little friend.

De assault rifle meta in Warzone verandert steeds - maar wij zetten alle aanraders in een tier lijst.

De beste assault rifles in Warzone zijn een veelbesproken onderwerp in de meta en daar is een goede reden voor. Ze zijn namelijk voor de meeste spelers de eerste keuze als ze hun wapen kiezen aangezien ze zo krachtig zijn.

Assault rifles zijn sterk op zowel korte als lange afstand, en zijn veelzijdig genoeg dat je ze gemakkelijk in elke situatie kan inzetten. Deze categorie wapens zijn dus ontzettend populair en dat zal in de voorziene toekomst wel zo blijven.

Dat gezegd zijnde, er zijn zoveel opties waar je uit kan kiezen, en ze zijn niet allemaal even goed. Verschillende assault rifles zijn in de loop der tijd generfed en andere assault rifles zijn toegevoegd doorheen de seasons. Het is dus niet altijd even gemakkelijk om in te schatten wat je beste opties zijn.

Daarom hebben we deze beste assault rifle lijst opgesteld met de beste assault rifles in Warzone zodat je als overwinnaar uit de battle royale komt.

Als je onze aanraders zoekt voor andere geweren, neem dan zeker een kijkje in ons overzicht van beste wapons in Warzone.

Call of Duty Warzone: PS5 vs Xbox Series X/ Series S - Back-Compat Vergelijking + 120fps AnalyseBekijk op YouTube

Warzone beste Assault Rifle lijst

Sinds de Black Ops: Cold War wapens toegevoegd werden aan Warzone, zijn de beste opties uit het Modern Warfare-tijdperk niet echt meer aan te raden.

Onze rangschikking focust daarom op assault rifles uit Black Ops Cold War, aangezien dat de wapens zijn waar ontwikkelaar Raven het meest op gefocust heeft de voorbije maanden.

Dat gezegd zijnde, er zijn drie Modern Warfare wapens in onze lijst die populair blijven en die al even niet meer gebalanceerd werden. Geen zorgen als als je bang bent dat je de wapens niet kan gebruiken omdat je Modern Warfare niet gekocht hebt, want ze zitten standaard gratis in Warzone. Al moet je wel een challenge uitvoeren in de game, of de blueprint kopen in de winkel.

Het is ook belangrijk te onthouden dat alle wapens die we rangschikken in de lijst opgenomen zijn met goede reden. Ze zijn namelijk allemaal uitzonderlijk. De exacte volgorde komt echter ook voor een groot stuk neer op onze eigen persoonlijke voorkeur. Je kan dus onze topfavoriet eens testen, maar als die niet helemaal naar wens is, heb je zeker en vast ook wel iets aan één van de alternatieve assault rifles. Door te experimenteren met je loadouts kan je heel ver geraken in Warzone.

Zonder verder gedoe, hier is onze lijst van beste assault rifles in Warzone:

 1. CR-56 AMAX (S tier - Modern Warfare)
 2. FARA 83 (A tier - Black Ops: Cold War)
 3. AK-47 - Cold War (A tier - Black Ops: Cold War)
 4. FFAR 1 (A tier - Black Ops: Cold War)
 5. XM4 (A tier - Black Ops: Cold War)
 6. C58 (B tier - Black Ops: Cold War)
 7. M4A1 (B tier - Modern Warfare)
 8. RAM-7 (B tier - Modern Warfare)
 9. Krig 6 (C tier - Black Ops: Cold War)
 10. Groza (C tier - Black Ops: Cold War)
 11. QBZ-83 (C tier - Black Ops: Cold War)

Warzone Season 5 is begonnen! Bekijk de pagina met de Season 5 Battle Pass skins.Voor de rest hebben we wapenspecifieke gidsen over de LC10, FARA 83, Swiss K31 en PPSh-41, maar neem vooral eens een kijkje bij ons overzicht Call of Duty: Warzone gids en tips voor geavanceerde spelers!


Beste Assault Rifles in Warzone

Nu dat de volgorde bekend is, kunnen we dieper in detail gaan over elke assault rifle van grootste aanrader tot underdog. Ook geven we de loadouts die het meeste potentieel halen uit elk wapen.

CR-56 AMAX

De CR-56 AMAX in Warzone is een van de meest populaire assault rifles in de game. Dit wapen doet enorm veel schade en heeft een erg korte 'time to kill'.

Ondanks drastische wijzigingen tijdens Season 3 blijft dit een fantastisch wapen. Het heeft een erg lage 'time to kill' dankzij een hoge fire rate, degelijke terugslag en maar enkele minpunten die je makkelijk kunt compenseren via de juiste attachments.

We zullen zien of dit wapen op de eerste plaats blijft bij het volgende seizoen. Maar op dit moment is dit een van de sterkste wapens in de hele game.

Zoek je de beste attachments, kijk dan zeker naar onze CR-56 AMAX loadout guide.

FARA 83

De FARA 83 in Warzone is weer populair na de grote balanswijziging van Season 3. Het wapen werd toen zwakker, maar het is nog steeds een assault rifle met veel troeven.

Als eerste kan het maximum 60 kogels in een magazijn hebben. Dit is zelfs beter dan de AMAX, dat er maximum 45 heeft. Het heeft degelijke recoil, een snelle 'time to kill' en gemiddeld erg goeie stats.

Wil je zien wat de beste FARA 83 attachments zijn, kijk dan zeker naar onze gids voor de beste FARA 83 loadout.

AK-47 - Cold War

De AK-47 in Warzone heeft lang een bizarre recoil gehad, maar enkele updates tijdens Season 3 hebben dit eindelijk aangepast. De AK-47 heeft weer een plekje bovenaan de lijst.

Deze assault rifle is vernietigend over lange afstanden, afhankelijk van de attachments. De lage 'time to kill' kun je zo behouden zonder belachelijk veel recoil. Ook is de AK-47 een heerlijk snel wapen. Ideaal dus.

De AK-47 assault rifles is een van de beste wapens in Warzone. Zoek je de beste attachments, zie dan zeker onze beste AK-47 loadout guide.

FFAR 1

De FFAR 1 in Warzone is een uitstekende assault rifle. Hoge fire rate en hoge herlaadsnelheid. Perfect.

Als je de juiste loadout gebruikt, dan voelt de FFAR 1 bijna meer aan als een SMG dan een assault rifle. Je krijgt dus de sterktes van een assault rifles, met de eenvoud en mobiliteit van een SMG.

Dit is een zeer fijn wapen, dus lees zeker wat de beste attachments zijn in onze FFAR 1 loadout gids.

XM4

De XM4 wordt vaak vergeten, maar het is een heel sterke assault rifle. Deze gebruik je het beste van dichtbij of middellange afstand, en heeft maximum 60 kogels in het magazijn. Heerlijk.

Dit is misschien wel de eerste assault rifle die je krijgt, maar laat je niet bedotten. Dit is een perfecte assault rifle voor vele omstandigheden.

C58

De C58 werd in Season 4 toegevoegd. Het heeft een trage rate of fire, maar dit wordt gecompenseerd door bakken schade en een degelijke recoil.

Als je liefst vanop korte afstanden knalt, dan is dit niet het ideale wapen. De C58 is op z'n best vanop een afstand. Probeer het echter zeker eens uit wanneer je in Verdansk speelt.

Zoek je de beste attachments, zie dan zeker onze beste C58 loadout guide voor alle details.

M4A1

De M4A1 blijft een enorm waardevol wapen in Warzone. De 'time to kill' is niet zo goed als vele andere wapens op deze lijst, maar het is erg betrouwbaar op lange afstanden dankzij veel schade en een eenvoudig gebruik.

Dankzij attachments kun je het gebruik van de M4A1 grondig aanpassen. De No Stock optie is de meest opvallende. Je ziet het niet vaak in Cold War wapens, maar voor de M4A1 is het een van de meest nuttige attachments om te gebruiken.

Als je wilt weten wat de juiste attachments voor dit wapen zijn, ga dan naar onze M4A1 loadout pagina voor alle details..

RAM-7

Het derde Modern Warfare wapen in de lijst is de RAM-7. Het heeft een geweldige snelle tijd om vijanden neer te halen en een magazijn met vijftig kogels, met als enig voorbehoud dat het niet moeilijk is om zijn terugslag te wennen.

Als je op zoek bent naar een assault rifle dat beter is op lange afstand, is dit wapen soms moeilijk onder de knie te krijgen. Maar als je je alleen zorgen maakt over korte tot middellange afstanden, is het zeker het proberen waard.

Krig 6

De Krig 6 is een snelvuurgeweer, en moet algemeen beschouwd worden als een van de betere assault rifles voor de korte tot middellange afstand in Warzone.

Dit wapen is al een hele tijd niet meer populair, maar dat betekent niet dat je het volledig moet negeren. Optics is meestal een kwestie van voorkeur, maar de Krig 6 heeft er baat bij en het is van zeer belangrijk om zijn kogelsnelheid en reikwijdte te vergroten. Let alleen wel op de terugslag als je naar de attachments kijkt.

Als je wilt weten wat de juiste attachments voor dit wapen zijn, ga dan naar onze Krig 6 loadout pagina voor alle details.

Groza

Nu we het einde van de lijst naderen, zijn we bij de Groze beland. Nerfs hebben in de loop der tijd het wapen minder populair gemaakt, maar het behoudt nog steeds grote schade die niet over het hoofd mag worden gezien.

Er zijn betere opties, maar als je op zoek bent naar een ander assault rifle dat met de juiste attachments kan worden opgebouwd voor kortere afstanden, dan kan de Groza nog altijd handig zijn.

QBZ-83

Tot slot, de QBZ-83 heeft in Season 3 een aantal buffs gekregen, die zijn toch al interessante mobiliteit vergroot, evenals kleine aanpassingen in de totale schade.

Het grootste nadeel van de assault rifle is dat het soms moeilijk onder controle te houden is, in vergelijking met andere wapens uit het Black Ops: Cold War-roost, en dat de tijd om vijanden neer te halen lager moet zijn. Maar als je op zoek bent naar een wapen dat weliswaar anders is, maar toch bruikbaar is en ook een behoorlijke terugslag heeft, moet je de QBZ-83 zeker niet over het hoofd zien.

Read this next