Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Warzone 2.0 release - Alles wat je over de releasedatum moet weten

Get frosty voor november.

In het kielzog van de Call of Duty: Modern Warfare 2 release komt ook Warzone 2.0 uit. Activision eiste met diens voorganger enkele jaren geleden een prominente plek op tussen de concurrerende battleroyalegames. Mede dankzij de grote map, sublieme gunplay en intense Gulag groeide het al snel uit tot een van de meest populaire games. Een puike prestatie.

Op gegeven moment ging het echter behoorlijk bergafwaarts met de game. Met ferme woorden als "we hebben het verpest" en "gênant" steekt Infinity Ward hand in eigen boezem. De ontwikkelaar belooft beterschap door alle bekende problemen serieus aan te pakken.

Volgens geruchten blijft het origineel als losstaande game bestaan, maar Warzone 2.0 moet hoe dan ook een frisse herstart worden. Wanneer komt de game uit? Is het nog steeds free-to-play? En is het ook op de PS4 en Xbox One speelbaar? Je leest het allemaal hier.

Op deze pagina:

Cover image for YouTube video

Warzone 2.0 release - Wanneer komt de game uit?

Begin van dit jaar zijn Call of Duty: Modern Warfare 2 en Warzone 2.0 gezamenlijk aangekondigd. Dat is weliswaar geen grote verrassing, maar wel de benodigde prikkel om het ingekakte niveau van de franchise op te krikken.

De Warzone 2.0 releasedatum is 16 november 2022; enkele weken na de lancering van Modern Warfare 2. De game komt dan uit voor pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X/S. Op het eerstgenoemde platform is de shooter naast Battle.net nu ook via Steam verkrijgbaar.

Dat is dus goed nieuws voor spelers die nog een PlayStation 4 en Xbox One hebben. Hoewel diens opvolgers alweer twee jaar op de markt zijn, blijft Activision de vorige generatie consoles nog steeds ondersteunen. Dat is overigens geen verrassing aangezien het gros van de spelers daar nog te vinden is.

Er staat voor 2023 overigens ook een mobiele versie van de game gepland. Warzone Mobile is op zowel Android als iOS speelbaar en heeft crossprogressie met de twee bovenstaande games waarbij je dezelfde battlepass deelt.

Warzone 2.0 free-to-play - Is de game nog steeds gratis?

Is Warzone 2.0 net als zijn voorganger free-to-play? Het antwoord daarop is simpel: ja. Battleroyalegames zijn nog steeds populair en dat is mede te danken aan het feit dat ze gratis zijn. Never change a winning formula, luidt immers het gezegde.

Je hebt verder mogelijk geen PlayStation Plus- of Xbox Live Gold-abonnement nodig om Warzone 2.0 online te kunnen spelen. Mocht het geld in je zakken branden, dan kun je wel een battlepass aanschaffen. Dat is echter optioneel en geen vereiste.

Wil je meer over de Infinity Wards battleroyaleshooter weten? Hier lees je alles over de nieuwe Warzone 2.0 map Al Mazrah.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Call of Duty: Warzone

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties