Skip to main content

Warzone 2 - AQ Soldiers uitgelegd, en waar je ze kan vinden

Of je nu Battle Royale speelt of DMZ, dit is wat je moet weten.

AQ Soldiers zijn een type vijand in Warzone 2.

Samengevat zijn AQ Soldiers vijanden die door de AI bestuurd worden en verschijnen in verschillende modi. Vaak zijn ze beperkt tot specifieke activiteiten.

Op het einde van matches van Warzone 2 wordt er geteld hoeveel AQ Soldiers je gedood hebt. Dit wordt weergegeven samen met je score, operator kills en hoeveel damage je gedaan hebt.

Deze pagina legt uit wat AQ soldiers zijn in Warzone 2, waar je ze vindt en waarom je ze überhaupt moet opzoeken.

Op deze pagina:

Bekijk op YouTube

Wat zijn AQ Soldiers in Warzone 2?

AQ Soldiers zijn de troepen van de Al Qatala terroristenorganisatie. Ze zijn zowat de grote slechterikken van Modern Warfare 2.

Maar belangrijker: ze zijn ook de vijanden in Warzone 2, waar ze door de AI bestuurd worden. Ze zijn daardoor niet uitzonderlijk slim en best gemakkelijk om te doden, maar ze kunnen wel gevaarlijk zijn in grote groepen. Ze zijn een vijand waar je het heel vaak tegen zult moeten opnemen.

Waar vind je AQ Soldiers in Warzone 2

De verschillende modi in Modern Warfare gebruiken AQ Soldiers telkens op verschillende manieren en plaatsen ze op verschillende locaties.

In standaard Warzone modes zullen AQ Soldiers zich beperken tot Strongholds en Black Sites. Dit zijn challenges waar squads alle tegenstanders moeten verslaan en bepaalde objectives moeten uitvoeren in ruil voor beloningen.

In DMZ komen AQ Soldiers dan weer voor op de gehele map en zorgen ze ervoor dat jij en je team de hele tijd op jullie hoede moeten blijven. Ze verdedigen belangrijke plaatsen en vallen je team lastig wanneer je een Exfil wil doen. Als je er een paar uitschakeld, komen er onmiddellijk nieuwe bij dus ze zijn eerder een constante dreiging dan een specifiek obstakel dat je kan overwinnen.

Beloningen voor het doden van AQ Soldiers in Warzone 2

Er zijn verschillende redenen om AQ Soldiers te doden buiten het verlagen van de dreiging voor jou en je squad.

Eerst en vooral zijn ze gewoon een goede, betrouwbare bron van XP. Wanneer je op het einde van een match exfiltreert, zal elke AQ Soldier die je uitgeschakeld hebt bijdragen aan je XP-balk.

Als je Squad alle AQ Soldiers in een Stronghold uitschakelt, krijg je ook speciale custom loadouts voor de game. En dat kan een grote impact hebben op de rest van je match op het slagveld. Het eerste team dat een Stronghold succesvol bevrijdt krijgt ook een Black Site key.

Als je vervolgens naar een Black Site gaat en daar alle AQ Soldiers uitschakeld, krijg je een legendary item dat je de rest van de match kunt gebruiken, samen met een weapon blueprint. Die weapon blueprint ontgrendelt permanent een wapen dat je kunt gebruiken in alle game modes.

Read this next