Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Warner tekent contract met Epic

Unreal Engine voor alle Warner projecten

Warner heeft een contract van lange duur met Epic gesloten in verband met het gebruik van de Unreal Engine 3. Tot 2014 mogen alle Warner game studio's de Unreal Engine gebruiken. Onder de vlag van Warner waren er al eerder studio's die de Unreal Engine gebruikten, zoals Rocksteady (bekent van Arkham Asylum) en NetherRealm (de opvolger van Midway). Nu mogen alle studio's de engine dus gebruiken. De Vice-President van Epic Games was alvast zeer enthousiast: "We're very excited that the talented production teams at NetherRealm and Rocksteady will continue to make Unreal Engine 3 their exclusive core technology for the next few years to create the exceptional titles they are so known for"

De Unreal Engine 3 is één van de meest gebruikte engines in gameland. Een 'engine' is meestal een softwarepakket dat de basis bevat waarmee games worden gebouwd. Opkomende game Arkham City maakt alvast gebruik van de Unreal Engine.

Unreal Engine 3 in actie in Arkham City

Getagged als

Over de auteur

Korneel Deschamp avatar

Korneel Deschamp

Editor Eurogamer Benelux

Korneel is een redacteur van Eurogamer die zich vooral met PC games bezighoudt, al neemt hij ook wel eens een DS vast. Voor dansgames doet hij vlug een stap opzij, al mag je zijn tactisch brein altijd inzetten voor een RTS.

Reacties