Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Warner Bros. wordt uitgever Bastion

Deze zomer op X360, later ook PC.

Het vraagt lef om met een naam als Supergiant Games aan te komen zetten met een charmante kleine RPG-game als Bastion. Wij houden wel van ontwikkelaars met lef en Warner Bros blijkbaar ook, want vandaag maakte de onafhankelijke ontwikkelaar van Bastion bekend dat ze met Warner Bros in zee zullen gaan voor de promotie van hun game.

Supergiant Games verkondigt zelf op z'n blog dat dit voor henzelf niet veel verandert. Zij werken nog steeds met zes naarstig verder aan hun debuutgame, maar de steun van een uitgever als Warner Bros opent uiteraard wel heel wat deuren wat reclame en promotie op grote evenementen als PAX en E3 betreft.

Bastion werd dit jaar nog genomineerd voor de 'Excellence in Visual Art"-prijs op het Indie Games Festival omwille van de prachtige handgetekende achtergronden. Ook in de categorie "Excellence in Audio" behoorde Bastion tot de genomineerden.

De game draait om het beschermen van de laatste resten der beschaving in een fantasywereld. Jij probeert de kwade krachten te vernietigen terwijl de grond letterlijk vanonder je voeten wegzakt. Om het geheel een ietwat mysterieus tintje te geven wordt elke actie die je uitvoert bovendien naverteld door een onbekend alziend figuur.

Deze zomer zal Bastion eerst z'n entrée maken op de Xbox Live Arcade, later dit jaar volgt dan ook een PC-release.

Getagged als

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen