Skip to main content

Warner Bros. koopt ontwikkelaar Turbine

Studio blijft maar groeien en groeien.

Warner Bros., een studio die we vooral binnen de filmindustrie kennen, lijkt van geen ophouden te weten wanneer het aankomt op het aankopen van spelontwikkelaars. Zo kochten ze eind februari het overgrote merendeel van de aandelen binnen Rocksteady op (de makers van Batman: Arkham Aslymun), terwijl ook Traveller's Tales Games en Midway Chicago tot hun portfolio behoren. Nu mogen we ook developer Turbine onder de vlag van Warner Bros. rekenen.

Turbine kennen we als de ontwikkelaar verantwoordelijk voor MMO's als Asheron's Call, Dungeons & Dragons Online en Lord of the Rings Online. Met die laatste game houden zich vandaag de dag nog steeds meer dan een miljoen spelers bezig. Hoeveel geld Warner Bros. over de toonbank geschoven heeft is niet duidelijk, maar er doen geruchten de ronde dat het om zo'n slordige 160 miljoen dollar gaat. Niet slecht!

Martin Tremblay, de president bij Warner Bros. Interactive - de tak die bezig is met games - liet weten dat ze samen met Turbine zullen werken aan de ontwikkeling van nieuwe online gaming ervaringen. Een Batman-MMO? Laat maar komen!

Read this next