Skip to main content

Warner Bros. geeft Arkham Asylum 2 uit

Eidos / Square Enix Europe grijpt ernaast.

Gisteren nog konden we jullie de eerste bewegende beelden en verse informatie over het op de VGA's aangekondigde Batman: Arkham Asylum 2 voorschotelen, en we hadden al meteen een opmerking klaar. Nergens in het bijhorende persbericht of het vrijgegeven filmpje konden we enig spoor vinden van Eidos - nu bekend als Square Enix Europe - dat het eerste deel uitgaf. We stelden ons toen al de vraag of Warner Bros. mogelijk als uitgever voor Arkham Asylum 2 dienst zou doen, en vandaag blijkt dat we het bij het rechte eind hadden.

Warner Bros. laat namelijk met enige trots weten dat zij Batman: Arkham Asylum 2 zullen uitgeven, waardoor Eidos / Square Enix Europe helemaal niets meer te maken heeft met de titel. De ontwikkeling van het spel ligt namelijk bij Rocksteady, een onafhankelijke studio. Het is niet de eerste keer dat Eidos een belangrijke titel verliest. Eerder gebeurde dit al met de Lego Star Wars games, die nu eigendom zijn van uitgever Activision.

Slecht nieuws voor Eidos, maar wij vinden het vooral belangrijk dat we in de loop van 2010 met een vervolg op een van de beste games van het jaar aan de slag kunnen gaan!

Read this next