Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Warhammer 40,000: Space Marine

Korps mariniers.

"Dekking zoeken is voor mietjes." Het is een statement dat als een bom inslaat wanneer we Warhammer 40.000: Space Marine voor het eerst zien. Hiermee wordt meteen de toon gezet voor wat we de rest van de presentatie te zien krijgen; dode Orcs, bloed en heel veel bruut geweld.

Voor wie niet helemaal thuis is in de wereld van Warhammer (40.000), even een beetje. Oorspronkelijk is Warhammer een zogenaamde table-top game waarbij je onder andere zelf de poppetjes moet verven. Warhammer speelt zich eigenlijk af in een soort fantasy-wereld. Om het geheel een beetje extra pit te geven is na een tijdje ook Warhammer 40.000 bedacht. Dit is een steampunk-versie van het originele universum. Dat houdt dus in dat er modernere technieken gebruikt worden, waaronder ruimteschepen en ander leuk spul.

Warhammer 40K heeft de laatste paar jaar een paar zeer succesvolle games mogen krijgen, allen ontwikkeld door Relic. Het betrof hier natuurlijk de Dawn of War-games die het zeer goed hebben gedaan en over het algemeen overal positief ontvangen werden.

Relic waagt zich nu echter aan een nieuw genre, namelijk dat van de third-person actiegame. Ook daarvan hebben we er de laatste paar jaar al heel wat gezien, met als bekendste voorbeelden waarschijnlijk Gears of War en Uncharted, maar Warhammer 40K: Space Marine belooft een compleet andere game te worden.

Dit komt vooral omdat de wereld waarin het spel zich afspeelt zo verschilt van die van Gears of War en Uncharted. Alhoewel de hoofdpersoon van Space Marine zeer zeker doet denken aan Marcus Fenix. Deze hoofdrolspeler, Captain Tidus, moet samen met nog heel wat andere Space Marines een planeet terug innemen. Deze wereld is één grote fabriek en van belang voor de oorlogsproductie van het menselijke ras waartoe de Space Marines behoren. Dus worden Tidus en zijn team op pad gestuurd om – samen met een groot aantal andere elitesoldaten – de planeet weer in te nemen.

Tot de tanden bewapend en beschermd door een gigantisch pantser gaan de genetisch gemanipuleerde soldaten op pad. De taak is simpel; vernietig elk spoortje Orc dat je op de planeet kan vinden. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, want bij de landing van de Space Marines gaat het al helemaal mis. Ze worden aangevallen door de vliegende troepenmacht van de Orcs en Captain Tidus komt op een compleet andere plaats neer dan de rest van zijn team. Je moet je dus eerst naar je maten zien te werken voordat je kan beginnen met het herveroveren van de planeet.

Over de auteur
Yarno Ritzen avatar

Yarno Ritzen

Contributor

Reacties