Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Warcraft film krijgt nieuwe regisseur

Wordt in de zalen verwacht rond 2015.

Meestal komt er niet veel terecht van films gebaseerd op games, maar in het geval van de prent rond Warcraft lijkt er (eindelijk) toch schot in de zaak te komen. Er is zelfs al een regisseur!

De man die de productie rond de film gebaseerd op Blizzard's Warcraft franchise in goede banen mag leiden is Duncan Jones. Zijn grootste verwezenlijking is waarschijnlijk dat hij de zoon is van dé David Bowie, maar daarnaast werkte hij ook aan films als Source Code en Moon. Ook beweert hij zelf een fervent gamer te zijn. Of de Warcraft games tot zijn collectie behoren, is niet bekend.

Jones krijgt budget van om en bij de 100 miljoen dollar, een groot verschil met het aantal centen dat hij kreeg voor het maken van zijn vorige werken.

Over het script van Warcraft is weinig geweten. Het wordt neergepend door Charles Leavitt. Die scoorde enkele jaren terug met de film Blood Diamond. Tijdens een panel op BlizzCon enkele jaren terug vertelde Chris Metzen, werknemer bij Blizzard, dat het bedrijf de film ziet als een oorlogsfilm. Eentje waar je niet respawnt wanneer een rosse dwerg je door een hoofd schiet.

De film zal je niet al te snel in de zalen zien. Uitgever Legendary mikt op een première in 2015.

Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties