Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Waarom vrouwen niet werken in Asssassin's Creed 3

"Uiteindelijk draait het om de dudes."

Tot nu toe hebben mannen altijd de hoofdrol gespeeld in Ubisoft's Assassin's Creed. Toen creative director Alex Hutchinson vorig jaar gevraagd werd of er ooit ruimte zou zijn voor een vrouwelijke hoofdfiguur zei hij: "Het is altijd een optie. Ik denk dat veel mensen dit wel erg leuk zouden vinden".

Maar dit zal jammer genoeg niet gebeuren in Assassin's Creed 3: "Deze periode is gewoon totaal niet geschikt voor een vrouwelijke hoofdrolspeler. De Amerikaanse Revolutie is een geschiedenis van mannen. Er zijn natuurlijk genoeg belangrijke vrouwen aanwezig zoals bijvoorbeeld de vrouw van John Adams. Ze hebben destijds geprobeerd die een belangrijke rol in de Tv-serie te geven maar uiteindelijk draait het toch gewoon om een stelletje dudes."

Ubisoft Montreal heeft geen bezwaren om geschiedenis op creatieve wijze te vertellen maar geeft aan dat een vrouwelijke assassin ook een aantal problemen met zich mee zou brengen voor de moordenaarsgame: "Als je nu op straat allemaal mannen hebt rondlopen en dan moet je daar als vrouw stilletjes doorheen sneaken, dat zou gewoon niet goed voelen. Niemand zou dat geloven", zei Hutchinson.

Assassins Creed 3 zal in oktober op PC, PlayStation, Wii U en Xbox 360 verschijnen.

Mannen vallen minder op in Assassin's Creed 3

Over de auteur

Mike van Schijndel avatar

Mike van Schijndel

Redacteur

Naast een grote voorliefde voor indie games draagt Mike de PC een warm hart toe. Na een geflopte carrière als mondschilder klopte hij bij Eurogamer aan voor de gratis thee en koekjes.

Reacties