Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Waarom Pokémon X en Y niet voor de Wii U zijn

Game Freak zet graag de handheld traditie voort.

J.C. Smith, marketingbaas van de Pokémon Company International, heeft een boekje opengedaan over de keus om Pokémon X en Y voor de Nintendo 3DS te ontwikkelen, in plaats van voor de Wii U. Dit deed hij in een interview met Game Informer.

"Tradtioneel gezien houdt Game Freak van de mogelijkheden van een draagbare game," aldus Smith. Hij doelt hierbij op het uitwisselen van en vechten met Pokémon, met en tegen vrienden. "Mobiele versies hebben altijd prioriteit gehad, omdat men graag experimenteert met wat er in de echte wereld mogelijk is."

Daarom komen Pokémon X en Y uit op de Nintendo 3DS. Smith: "Ik hoor ze altijd praten over die mobiele ervaring, die communicatie tussen spelers hebben ze hoog in het vaandel."

Enkele dagen geleden werden de games aangekondigd door Nintendo. Beide zijn volledig 3D en bevatten nieuwe Pokémon, waaronder de legendarische Xerneas en Yveltal.

Sinds de eerste Pokémon game uitkwam op de GameBoy, zijn alle hoofddelen op een handheld uitgekomen. Spin-offs zijn echter wel op andere platformen te vinden, waaronder Pokémon Stadium voor de Nintendo 64 en Pokémon XD: Gale of Darkness voor de GameCube.

This article contained embedded media which can no longer be displayed.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties